350.000 ευρώ με 35.000 συμμετοχές για τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας!

350.000 ευρώ με 35.000 συμμετοχές για τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας!

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσαν για τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής

350.000 ευρώ με 35.000 συμμετοχές για τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας!
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσαν για τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής.

Υπενθυμίζεται ότι το αθλητικό γεγονός της προσεχούς Κυριακής θα γίνει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Στίβου ανέφεραν ότι φέτος συμπληρώθηκε το όριο των 35.000 συμμετοχών στις αρχές καλοκαιριού και πως περίπου 5.000 παραμένουν σε λίστα αναμονής.

«Υπολογίζουμε ότι φέτος θα συγκεντρωθούν για να στηρίξουν ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, περίπου 350.000 ευρώ μέσα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Τα χρήματα θα κατανεμηθούν σε φορείς, σωματεία, οργανώσεις, όπου χρειάζεται, για να στηρίξουν πραγματικές προσπάθειες. Είναι 2.200 εθελοντές. Παίρνουν μέρος δρομείς από 102 χώρες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Κλείσιμο
Διαβάστε ολόκληρο το διάλογο 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
 Kαλωσορίσατε.  Συγχαρητήρια γι’αυτό που κάνετε.  Είναι μεγάλη υπόθεση που καθιερώθηκε ο μαραθώνιος με αυτόν τον τρόπο, ύστερα από επίπονη δουλειά που έχετε κάνει.  Και έχει γίνει πλέον μια διεθνής υπόθεση, ξέφυγε από τα σύνορα της Ελλάδος και όλοι μιλάνε για τον μαραθώνιο στην Ελλάδα.

Κ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ):  Μας έχετε βοηθήσει πολύ σ’αυτό, κύριε Πρόεδρε.  Όταν εσείς δώσατε την αιγίδα σας στον μαραθώνιο κάτι το οποίο ποτέ δεν λησμονούμε και μας βοήθησε πολύ στο ξεκίνημά μας τότε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Τώρα όμως πετάτε…

Κ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:  Η αλήθεια είναι ότι είναι μια παγκόσμια γιορτή πια, όπως το είπατε.  Θα μπορέσει, κατά την άποψή μας, να γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις που πια δεν αφορούν το τι κάνουμε εμείς, αλλά αφορούν αντικειμενικές δυσκολίες.  Φανταστείτε ότι φέτος συμπληρώθηκε το όριο των 35.000 αρχές καλοκαιριού.  Και έχουμε περίπου 5.000 ανθρώπους σε λίστα αναμονής, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να τρέξουν, γιατί δεν θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια και με ποιότητα.  Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να τους πούμε ‘όχι, του χρόνου πια εσείς’.

Β.ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ):  Η αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι δεν στοχεύσαμε να το κάνουμε αθλητικό γεγονός, να κυνηγάμε τα όρια και τους πρωταθλητές, αλλά έχει μια γκάμα στόχων από τους ιστορικούς στόχους που αναδεικνύουν την ιστορία της Ελλάδος, τη σημασία της μάχης του Μαραθώνα…



ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Και μια λαϊκή γιορτή.

Β.ΣΕΒΑΣΤΗΣ:  Τελειώνει στη λαϊκή γιορτή.  Παράλληλα έχει πάρα πολλές δράσεις οικολογικού χαρακτήρα αλλά και κοινωνικής παρέμβασης, που στηρίζουμε δεκάδες κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι προβάλλονται αλλά και αποκομίζουν και κάποιους πόρους από τα προγράμματα γύρω από τον μαραθώνιο  και είναι μια μεγάλη γιορτή που έχει παγκόσμια απήχηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Έχει καθιερωθεί διεθνώς.

Β.ΣΕΒΑΣΤΗΣ:  Και το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος αλλάξαμε και λίγο τον τρόπο που επικοινωνούμε στο εξωτερικό, μιλούμε πλέον για τον αυθεντικό μαραθώνιο, και νομίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να το πούμε. Αυτό φαίνεται ότι προσελκύει όλο και περισσότερους δρομείς και όλο και περισσότερες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.  Υπολογίζουμε ότι φέτος θα συγκεντρωθούν για να στηρίξουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη περίπου 350.000 ευρώ μέσα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα κατανεμηθούν σε φορείς, σωματεία, οργανώσεις, όπου χρειάζεται για να στηρίξουν πραγματικές προσπάθειες.  Είναι 2.200 εθελοντές.  Παίρνουν μέρος δρομείς από 102 χώρες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης