Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη

Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη

«Οφείλουμε να συγχαρούμε την Αντιτρομοκρατική, την ομάδα ΔΙΑΣ και όλες τις άλλες ομάδες της Αστυνομίας» είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση για την τελική σύλληψη του Μαζιώτη ήταν μεικτή και υψηλού ρίσκου

Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη
Η χθεσινή επιχείρηση για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη μόνο τυχαία δεν ήταν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η χθεσινή επιτυχία ανήκει ξεκάθαρα στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που, όπως είπε, ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Οφείλουμε να συγχαρούμε την Αντιτρομοκρατική, την ομάδα ΔΙΑΣ και όλες τις άλλες ομάδες της Αστυνομίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση για την τελική σύλληψη του Μαζιώτη ήταν μεικτή και υψηλού ρίσκου.

«Μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους μου και εκ μέρους του πρωθυπουργού, σε αυτό το κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής» είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας, κάνοντας έμμεση αναφορά στην 25χρονη αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής, η οποία -κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο- αναγνώρισε τον Μαζιώτη στον Ηλεκτρικό της Ομόνοιας και, μαζί με το συνεργάτη της, τον παρακολούθησαν έως το κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κλείσιμο
Οι ισχυρισμοί του κ. Κικίλια βρήκαν αντίθετο τον Δημήτρη Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τις ιδέες του και ότι η σύλληψή του ήταν τυχαίο γεγονός, που οφείλεται σε λάθος που έκανε ο ίδιος, κάτι που έγινε, όπως είπε, και με τον Σάββα Ξηρό.

«Η αστυνομία πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο κοινό έγκλημα» ανέφερε στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Στρατούλης επέλεξε να απαξιώσει μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας» παρατήρησε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η άποψη αυτή δεν μπορεί να απηχεί όλη την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι λυπηρό, όταν πριν από λίγες ώρες ζήτησα την σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων κατά της τρομοκρατίας, να βλέπω κριτικές που απαξιώνουν την Ελληνική Αστυνομία».

Ανταπαντώντας, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «προβοκάτσια» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού. «Εάν θέλουμε η Αστυνομία να κυνηγά το κοινό έγκλημα και όχι τους διαδηλωτές πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να έχει πιο καλή εκπαίδευση και να προστατεύονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί» συμπλήρωσε.

«Δεν είπε κάτι παράλογο ο κ. Στρατούλης. Θα μπορούσε να είναι τυχαίο, πολύ καλά έκαναν και τον συνέλαβαν. Το αν έπρεπε να συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου αλλού είναι ένα άλλο ζήτημα» σχολίασε από την πλευρά του, μιλώντας στον Σκάι, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης