ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού

Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινά εκστρατεία κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση - Αναμένεται ομιλία του Αλ. Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού
Εκστρατεία κατά της κυβέρνησης ξεκινάει σήμερα το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν κόμματα και κινήσεις που τάσσονται κατά του νομοσχεδίου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η εκπροσώπηση στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε πολιτική εκδήλως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" σημείωσε με νόημα:

Κλείσιμο
«Η ΔΗΜΑΡ δεν προσέρχεται στη βάση της πολιτικής εθιμοτυπίας. Το ζήτημα για τον αιγιαλό δημιουργεί ένα πλατύ μέτωπο και αφορά όλη την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι "οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας".

Εξηγώντας τις προθέσεις της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι σχεδιασμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες".

Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα στους "ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης