Ενδεχομένως και σήμερα η απόφαση για την επίταξη στην ΔΕΗ

Η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης και σταθμίζει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα – Δεν κάνει πίσω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων – Εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει την συγκέντρωση των 120 υπογραφών ειδικά μετά τις επιφυλάξεις του ΚΚΕ - Σημαντικές τομές στο νομοσχέδιο

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου που θα κρίνει εάν η απεργία στην ΔΕΗ είναι παράνομη και καταχρηστική τελεί η κυβέρνηση η οποία επενδύει στην αγανάκτηση των πολιτών και στον κοινωνικό αυτοματισμό. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι από την ιδιωτικοποίηση δεν θα θιγεί το κοινωνικό συμφέρον ενώ διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από την διαχείριση των υδάτινων πόρων. Εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου κάνει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης της εταιρίας και κρίνει την απεργία η κυβέρνηση θα σταθμίσει την κατάσταση: κατ αρχήν θα περιμένει να δει αν οι εργαζόμενοι πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου, ακολούθως θα αφουγκραστεί την κοινωνία και τέλος θα λάβει υπόψη της τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό να πάρει την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών όπως έχει ήδη προειδοποιήσει. Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι εφόσον επιμείνει στην πολιτική πυγμής όπως έκανε και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν -εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και ναυτεργάτες- αφενός θα απαλλαγεί από το πρόβλημα της απεργίας και αφετέρου θα κερδίσει την κοινή γνώμη. 

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι σαφές και σταθερό ως προς την αντιμετώπιση των αντιδράσεων ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις ιδιωτικοποιήσεις αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η πρόοδος περνά μέσα από αυτές και ότι δεν θα επιτρέψει στους συνδικαλιστές να επιβάλλουν οικονομική πολιτική στην χώρα.  Άλλωστε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όπως και άλλες που θα ακολουθήσουν είναι μέσα στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, το κατά πόσο θα υλοποιηθούν θα βαρύνει στην κρίσιμη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την Τρόικα τον Σεπτέμβριο. 

Βεβαίως, η κυβέρνηση παρακολουθεί και τις εξελίξεις στην Βουλή σε συνάρτηση με την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει την διαδικασία συνεννόησης με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να προκαλέσει δημοψήφισμα. Στο θέμα παρενέβη χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης με ανακοίνωσή του με την οποία επιτίθεται στον κ. Αλέξη Τσίπρα με σαφή στόχο να αποδομήσει την κίνηση και να μειώσει την δυναμική της στο πολιτικό προσωπικό και στην κοινωνία. Υποστηρίζει ότι «η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή”. Ακολούθως επισείει και τις συνέπειες της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ: “Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους συνδικαλιστές των προνομίων. Και δεν διστάζει, για να πετύχει τον σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες».

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει την συγκέντρωση των 120 υπογραφών ειδικά μετά τις επιφυλάξεις που έβαλε το ΚΚΕ. 

Ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου θεωρείται βέβαιη ο προβληματισμός των γαλάζιων βουλευτών συνίσταται στο τί συνέπειες θα έχει στην κοινωνία η κίνηση της κυβέρνησης και πόσο θα επηρεάσει τους συσχετισμούς μεταξύ των κομμάτων που θα καταγραφούν στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι ικανοποιημένοι από τους μέχρι τώρα χειρισμούς. Το κυβερνητικό επιτελείο αντί να προβάλλει τα επιχειρήματα υπέ της ιδιωτικοποίησης άφησε το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει το θέμα προβάλλοντας ότι διαφυλαχθούν τα εργασιακά και κοινωνικά συμφέροντα από την ιδιωτικοποίηση. Και μόνο με αυτό προσέδωσε αρνητικό πρόσημο στον εγχείρημα ενώ το όποιο όφελος από την επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας πιστώνεται στο ΠΑΣΟΚ. 

ΣΧΟΛΙΑ (72)

χαχαχαχα

Για την καταντια μας ο μοναδικος υπευθυνος ειν αι το ΠΑΣΟΚ.Εφτιαξε εναν κοσμο να καθεται(Δ.Υ)και οι υπολοιποι να ζουν με μιζες και δανεικα.Κατεστρεψαν τη χωρα οι πρασινολεχριτες που βρωμαγε το στομα τους απο τη πεινα και βρεθηκαν να μη ξερουν τι εχουν.Οι υπολοιποι Φωτοπουλαιοι κα ηταν τα πιστα πιονια τους στη σκακιερα της ρεμουλας και της διαφθορας που ειχαν στεισει.

Μαριος

Ο Θεουλης τους φωτισε. Παλι καλα, γιατι ειναι η μονη ελπιδα ωια γην σωτηρια μας οτι και να ειναι. Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη κακ Συριζα, παρα 100000 χρονια σκλαβια και ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

Νικος Ξηρος

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..σοβαρά?? Απο την μια έχουμε ένα δημόσιο προσωπικό που ειναι να το λυπάσαι(και πρώτα απ όλους εμάς που το υπομένουμε) και από την άλλη έναν λαό για κλάματα..γιατί στην ουσία έχουμε το δημόσιο που μας αξίζει. Η εκάστοτε κυβέρνηση σκέφτεται πως θα πατήσει τους συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστές πως θα πατήσουν εμας εκβιάζοντας τελικά μέσου εμάς για τα όποια δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση σε μια πάγια τακτική παίζει το χαρτί του λαϊκισμού, όπως επιβάλουν αυτές οι περιπτώσεις του τύπου "ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΊΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΗΡΟ ΛΑΟ" και "ΤΟΝ ΚΑΗΜΈΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ" ξεχνώντας τα αίσχη τα δικά τους προς στιγμήν(τρομάρα τους)...και πάει λέγοντας. Οι Συνδικαλιστές όμως αγωνίζονται για τα "δίκαια" κατά την γνώμη τους πάντα αιτήματα, θεωρώντας ταυτόχρονα τσιφλίκι την δημόσια περιουσία, ανεβοκατεβάζοντας διακόπτες εκ του ασφαλούς και κατά το δοκούν....στον αγώνα τον δικό τους, που τον κάνουμε τελικά εμείς για αυτούς.Εν κατακλείδι είναι και οι δυο αποτυχημένοι στον τομέα τους αφού καταφεύγουν στην εσχάτη για να ικανοποιήσουν την εγωιστική τους μονομανία πολιτικής τάχα μου ορθότητας(των τροϊκανών και των αργόσχολων του δημοσίου αντίστοιχα)Ο μεγάλος χαμένος παντού και πάντα είμαστε εμείς..ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλά... Αν οι συνδικαλιστές κόβανε το ρεύμα πχ στον Σαμαρά-βενιζέλο στη βουλή και σε κάθε αξιωματούχο που τους κάνει την ζωή "δύσκολη" κατά την γνώμη τους..αλλά και η Κυβέρνηση ας σκεφτόταν επιτέλους λιγάκι και μας, αποφεύγοντας να διεγείρουν ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ θεωρώντας εκ του πονηρού (προφανώς) ότι θα έχουν την συμπαράσταση του κοσμάκη...ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΕΠΟΧΗ για τον πολίτη και την χώρα...

Ellas

Μα φυσικό μου ακούγεται κοπέλα μου ο Σαμαράς να δώσε μάχη για την κακή ΔΕΗ... 500.000 €οφείλει το κόμμα του.. Αντε ουστ βρε από δω

Είμαστε ευαίσθητοι εμείς.

Αναρωτιέται κανείς: Είναι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί που δουλέυουν στη Δεή; Αν είναι, 'εχουν τα μισθολόγια του ενιαίου, μεσα στο συνολάκι του οποίου πρέπει, για τον καθένα, να προστίθεται το ποσό μείωσης στην αξία του ρεύματος; Το πασοκ θέλει ακριβώς τι να κάνει με τις ευαισθησίες του; Ας μάθουμε κάποτε τι στοιχίζουν, συνολικά, οι πόσες χιλιάδες υπάλληλοι; και οι πόσες χιλιάδες συνταξιούχοι;

Swiss

Μην ασχολείστε με τους κηφηνες συνδικαλιστές !! Μόνο την πάρτι τους σκέφτονται !!! Αγνοήσατε τους !

A.S.

Κρεμάστε τους! Δημόσιοι υπάλληλοι, γλύφτες του κερατά, μας απειλούν μέσα στο καλοκαίρι για τα δικά μας κοινωνικά αγαθά που πληρώνουμε αδρά; Κρεμάστε τους και κίνημα να μήν πληρώσουμε την ΔΕΗ.

Λούλης

Έτσι σε θέλω. Σε παράγκα και στα σκοτάδια. Κάνε υπομονή κι έρχεται..

ΛΟΥΛΗΣ?

Πότε για Τουρκία? Εκεί δεν έχει διακοπές ρεύματος. ΠΟΤΕ?

Ντινος

Μαζι σου να τους κρεμασουμε αφου ΘΑ σου στερησουν κοινωνικο αγαθο....αλλα διπλα να κρεμασουμε και αυτους που καταδικασαν με τις πολιτικες τους 350.000 να ζουν μονιμα χωρις ρευμα...συμφωνοι δημοκρατη μου ?

Ντινος

Διορθωνω..350.000 νοικοκυρια αρα περιπου 1.000.000 ανθρωπους

@Ντινος

+1

Κωστής

Άντε ρε παιδιά , την περιμένουμε πως και πως την επίταξη να τελειώνουμε με τα συνδικαλόσκυλα.

epifanios

Οι δικαστικες αποφασεις της χουντας δεν ισχυουν.

Ιασονας

Οταν ο ανταγωνισμός θα αρχίσει να παίρνει μπρος και τα τιμολόγια να πέφτουν στα νοικοκυριά και να υπάρχουν προσφορές και πακέτα κατανάλωσης , τότε θα μαζέψω όλα όσα έχει πει ο ΣΥΡΙΖα και θα γράψω μία πολιτική επιθεώρηση...ίσως έτσι με το γέλιο μάθει ο κόσμος τι εστί ΣΥΡΙΖΑ!Τα ίδια έκαναν και με τον ΟΤΕ και μη μου πείτε την βλακεία οτι δεν είνια το ίδιο...το ίδιο ειναι διότι και τότε ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΤΕ!!!

@Ιασονας

Ιάσονα , παιδί μου αναρωτήθηκες ποτέ που πάνε τα κέρδη του ΟΤΕ και που είναι φορολογητέα ???...αν πιστεύεις οτι μένουν στην Ελλάδα...τότε λυπάμαι σε πιάσανε κοτσύφι ...φρεντο-φραπεδομαγκα

@@

Σε ταξιδάκια συνδικαλησταράδων και εξωφρενικούς μισθούς-παροχές πάνε.............. ΔΕΗτζής είσαι, δεν το ξέρεις?????????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56