Παιχνίδι σκληρής τακτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τους 120 βουλευτές και το δημοψήφισμα

Παιχνίδι σκληρής τακτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τους 120 βουλευτές και το δημοψήφισμα

Ο Περισσός καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την δική του πρόταση για κατάργηση όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια - ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και αρκετοί από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς έχουν ήδη συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Παιχνίδι σκληρής τακτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τους 120 βουλευτές και το δημοψήφισμα
Σε πολιτικό παιχνίδι υψηλού ρίσκου εξελίσσεται η πρόταση που έριξε στο κοινό τραπέζι της αντιπολίτευσης ο κ. Αλέξης Τσίπρας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «μικρή» ΔΕΗ.

Πρόταση που αυτόματα πυροδότησε πολιτικές ζυμώσεις οι οποίες αποτελούν στην ουσία τους «πρόβα συμμαχιών» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ώρα οι έντονες διεργασίες παρατηρούνται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καθώς ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και αρκετοί από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς έχουν ήδη συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ όμως, επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την πρόταση της Κουμουνδούρου και από τον κίνδυνο να πληγεί από ένα παιχνίδι εντυπώσεων κατεβάζοντας δική του πρόταση η οποία στην ουσία της καλεί τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσει με την κατάργηση όλου του σχετικού Ευρωπαϊκού Θεσμικού πλαισίου.

Κλείσιμο
Υπό αυτά τα δεδομένα και μετά από γύρο τηλεφωνικών επαφών που πραγματοποίησε ο κ. Τσίπρας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης η Κουμουνδούρου πρότεινε να υπάρξει συνάντηση στην Βουλή με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες την πρόσκληση έχουν ήδη αποδεχθεί όλοι πλην ΚΚΕ. Αυτό γιατί όπως δηλώνουν στελέχη του Περισσού, «δεν υπάρχει ζήτημα επαφής. Ας βγει ο καθένας να πει τι προτείνει και αν ο κ. Τσιπρας στηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ που εναντιώνεται ευθέως με όλη την Ευρωπαϊκή πολιτική».

Πέραν αυτών, από το στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως ανταποκρίνονται θετικά στην πρόταση για δημοψήφισμα αν και τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν την ερχόμενη Δευτέρα κατα την συνεδρίαση της ΚΟ. Ωστόσο, στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου ξεκαθάριζαν ότι η ενδεχόμενη συνυπογραφή της πρότασης δεν πρέπει να οδηγήσει σε συμπεράσματα για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θετικά, ανταποκρίθηκε και ο αρχηγός των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν δεκαπέντε από τους συνολικά 17 βουλευτές της ΚΟ των Ανεξάρτητων. Υπό αυτά τα δεδομένα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μπορεί να συγκεντρώσει 112 υπογραφές, μόλις οκτώ λιγότερες για να γίνει αποδεκτή από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης