Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ: Έριξε «πόρτα» το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ: Έριξε «πόρτα» το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητική η απάντηση Κουτσούμπα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Τα ιταλικά δημοτικά γίνονται πάρκινγκ μαθητών  λόγω κρίσης
Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ: Έριξε «πόρτα» το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ
Κατηγορηματικά αντίθετος με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Περισσό να συμπαρατάσσεται -έστω και έμμεσα- με την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, τροφή στα σενάρια που ήθελαν το ΚΚΕ να στηρίζει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ έδιναν χθες κοινοβουλευτικά στελέχη του Περισσού, αλλά και ανακοίνωση του κόμματος.

Ειδικότερα, σε χθεσινή του ανακοίνωση αναφερόταν πως «σχετικά με τη συζήτηση για δημοψήφισμα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το αντικείμενο του δημοψηφίσματος επιβάλλεται να είναι το παραπάνω πλαίσιο, δηλαδή η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».

Στέλεχος του ΚΚΕ εξηγούσε πως «εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του νόμου για την μικρή ΔΕΗ. Ολες οι προτάσεις κομμάτων πρέπει να συζητηθούν στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές συγκεντρώνουν αθροιστικά 120 υπογραφές προκειμένου να οδηγηθούν στην Ολομέλεια. Αν συγκεντρώσει τους 120 μόνο η «μικρή ΔΕΗ» τότε θα μπει μόνο αυτή».

Με τον τρόπο αυτό έδειχνε πως το ΚΚΕ δεν θα υπογράψει κοινή πρόταση με την αξιωματική αντιπολίτευση θα δεχόταν όμως να αθροιστούν οι υπογραφές του με αυτές που θα έχουν οι ξεχωριστές προτάσεις των άλλων κομμάτων.
Κλείσιμο

Ωστόσο λίγο αργότερα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε πως «εμείς λέμε καθαρά ότι το δημοψήφισμα αυτό πρέπει να γενικευτεί εάν θέλουμε να έχει βάση, διότι η «κατσίκα δεν κουτσαίνει από το κέρατο», άρα σε αυτό το δημοψήφισμα να μπουν όλοι οι νόμοι που έχουν εντάξει μέσα την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όλοι οι νόμοι, όχι μόνο της «μικρής» ΔΕΗ, και της μικρής ΔΕΗ, αλλά και όλοι οι προηγούμενοι. Αυτό δεν το απαγορεύει κανείς, δεν το απαγορεύει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Έτσι, λοιπόν με βάση αυτό θα πρέπει να ενταχθούν στο σύνολο και να γίνει βεβαίως δημοψήφισμα και εμείς αποδεχόμαστε και προκαλούμε και τους υπόλοιπους, χωρίς βεβαίως να καλλιεργούμε αυταπάτες, ότι ένα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι θετικό, αλλά τουλάχιστον διαμορφώνει το πεδίο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται και στον τομέα της ενέργειας».

Πιο ξεκάθαρος ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος σε σημερινή του ανακοίνωση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα, σημειώνει πως «το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Προσθέτει, δε, πως «υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης