«Εργαλείο» αλλά όχι «φετίχ» το ευρώ επαναλαμβάνει ο Τσίπρας

«Εργαλείο» αλλά όχι «φετίχ» το ευρώ επαναλαμβάνει ο Τσίπρας

Να κάνει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το μνημόνιο επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Την επόμενη Κυριακή θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις κατά τον Π.Σκουρλέτη - Πέφτουν πέντε «κάστρα» της ΝΔ, λέει ο Δ.Παπαδημούλης ενώ Ν.Βούτσης εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες αν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει με διαφορά τριών μονάδων

Άννα Τσάπμαν: «Μου αρέσουν οι απελπιστικά ρομαντικοί»
«Εργαλείο» αλλά όχι «φετίχ» το ευρώ επαναλαμβάνει ο Τσίπρας
«Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα θα φέρει ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη, που παραχωρεί αυτή τη ώρα, στη διαδικτυακή τηλεόραση της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica». 

Από το Μιλάνο όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τόσο η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου όσο και ο υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν.

Κλείσιμο


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα είναι «εργαλείο» και όχι «φετίχ» επισημαίνοντας, επίσης, ότι έπειτα από τις αποκαλύψεις των Financial Times συνειδητοποιήσαμε όλοι ποια είναι η αλήθεια: Ότι η έξοδος μιας χώρας θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ. 

Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ ενός κοινού νομίσματος που θα προστατεύει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ακόμη ότι «με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την κρίση θα πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζήτησης» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να αξιολογείται ως ευαγγέλιο το σύμφωνο σταθερότητας και το δημοσιονομικό σύμφωνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης