Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Γλέζος

Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Γλέζος

Για τη δημιουργία της διακομματικής ομάδας είχαν συμφωνήσει τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Γλέζος
Τη δημιουργία διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων εισηγείται ο κ. Μανώλης Γλέζος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι για τη δημιουργία της διακομματικής ομάδας είχαν συμφωνήσει τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών που είχαν συνεδριάσει σχετικώς τον Μάρτιο του 2012 ενώ προσθέτει ότι παρόμοια άποψη έχουν αρκετοί βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σημειώνει ότι «είναι πολλές οι φορές που δημοσίως, είτε από το βήμα της Βουλής, είτε με άρθρα, με βιβλία μου ή με ομιλίες, αλλά και κατ’ ιδίαν σε εσάς τον ίδιο, έχω εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άποψή μου ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα. Επιπλέον, στις 24 Απριλίου 2013 κατά τη συζήτηση επερώτησης που είχαμε καταθέσει από κοινού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι πρέπει να διεκδικήσει τις εν λόγω οφειλές, παράλληλα δε απ΄ όλα τα κόμματα εκφράστηκε η ανάγκη σύστασης διακομματικής Επιτροπής» και συμπληρώνει:  «Είμαι βέβαιος ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της Επιτροπής και ότι θα κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44, να υποβάλετε πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος. Καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δεν γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης