«Φαρμακερές» καταγγελίες για διαπλοκή της Κουμουνδούρου

«Φαρμακερές» καταγγελίες για διαπλοκή της Κουμουνδούρου

Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων που απορρίπτει η αξιωματική αντιπολίτευση - «Θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα», λέει ο υπουργός Υγείας

«Φαρμακερές» καταγγελίες για διαπλοκή της Κουμουνδούρου
Βαριές καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών που αντιδρούν στη μείωση της τιμής των φαρμάκων, εξαπολύει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εξ αφορμής τροπολογίας που ψηφίζεται αύριο και επί της οποίας το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να εκτεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη Βουλή, αλλά και στα τηλεοπτικά πλατό, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε «ομηρικές μάχες» με πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντάς τους ευθέως κατηγορίες ότι με τη στάση τους λειτουργούν ως «εκπρόσωποι τύπου συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών» και καλώντας τους να διαψεύσουν αυτούς τους ισχυρισμούς με την στάση τους στην ψηφοφορία που έχει οριστεί να γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής.

Κλείσιμο
Σήμερα το πρωί η κόντρα συνεχίστηκε στο ραδιοθάλαμο του ΣΚΑΪ, όπου ήταν καλεσμένος ο υπουργός. Εκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος κατηγόρησε τον υπουργό για υποκρισία επειδή η παρέμβαση που γίνεται στις τιμές μέσω της επίμαχης τροπολογίας είναι «επιλεκτική» και αφορά «πρωτίστως τα γενόσημα», υπό τις πιέσεις και της Ευρώπης.

«Σας κατηγορώ πως κάνετε αντιπολίτευση κάνοντας παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τυφλά τις θέσεις της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε εκ νέου ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, λέγοντας πως ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, έχει παραδεχθεί «πως έχουν ανοίξει νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να έχει σημασία το πόσα παίρνει «κάτω ή πάνω από το τραπέζι».

«Σας πιάσαμε στα πράσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κυρίτση από την εφημερίδα «Αυγή».

Ο υπουργός επανειλημμένως έχει προκαλέσει τους συνομιλητές τους λέγοντας ότι σε  περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, «θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Στην επιχειρηματολογία του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας ενέταξε και τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας αφενός τις διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιριών που μεταδίδονται από τον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», καθώς και άρθρο στην «Αυγή» της Κυριακής με ισχυρισμούς ότι ο κ. Γεωργιάδης εξυπηρετεί συμφέροντα ισραηλινής εταιρίας παραγωγής γεννοσήμων φαρμάκων.

Το επίμαχο άρθρο υπογραφόταν από ανώνυμο «ειδικό συνεργάτη», ο οποίος, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας είναι ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπάς, ενώ συνεργάτες του πρόσθεταν ότι το περιεχόμενό του είναι υιοθέτηση ανυπόστατων ισχυρισμών συγκεκριμένων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι είχαν επιστρατευθεί και κατά το παρελθόν όταν και πάλι είχε τεθεί θέμα μείωσης των φαρμάκων από τον πρώην υπουργό κ. Ηλία Μόσιαλο.

Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επέμεινε στις θέσεις του, συνέδεσε τις εναντίον τους επιθέσεις με δημοσιεύματα της οπαδικής αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», που ανήκει σε γόνο γνωστής οικογένειας των φαρμακοβιομηχάνων, μέσα από τα οποία καλούσαν τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, ενώ πανό με αντίστοιχα συνθήματα έκαναν την εμφάνιση τους την περασμένη Κυριακή σε αθλητικούς χώρους που αγωνιζόταν η ομάδα που στηρίζεται οικονομικά από την ίδια οικογένεια.      

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζουν οι ξένες εταιρίες σε βάρος των ελληνικών

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για αήθεις επιθέσεις του υπουργού Υγείας, τις οποίες απέδωσε σε έναν «αποτυχημένο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό», ενώ τα περισσότερα στελέχη του προέταξαν το ζήτημα της προστασίας της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, υποστηρίζοντας ότι με την νέα τιμολογιακή πολιτική θα γίνει αναδιανομή των φαρμάκων επ΄ ωφελεία ξένων πολυεθνικών.

«Την ίδια στιγμή που ο ντίλερ των πολυεθνικών κ. Γεωργιάδης παριστάνει τον προστάτη των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Με τη νέα τιμολόγηση και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση θα πέσει ακόμα περισσότερο, κάτω από τα όρια φαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού και πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη, ενώ προωθείται παράλληλα η ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση της αγοράς φαρμάκου και η επικράτηση μεγάλων πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους μεν, αλλά αμφιβόλου ποιότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα οι διοικούντες τον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» έκαναν γνωστό ότι θα στραφούν δικαστικά κατά του κ. Γεωργιάδη, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να μεταδίδουν διαφημίσεις όπως και τα άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης