Επιστολή Κασσελάκη σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά

Επιστολή Κασσελάκη σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά

Προτείνει τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα

6043877
Πρωτοβουλία για την αποστολή κοινής επιστολής προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα περιλαμβάνει τις εθνικές θέσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξε ένα προσχέδιο της επιστολής το απέστειλε στους κ.κ. Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του αναμένει οι τέσσερις αρχηγοί να ανταποκριθούν θετικά στην πρωτοβουλία του.

«Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα» αναφέρει επίσης ο κ. Κασσελάκης σημείωνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σύμφωνος με την ιδέα του δανεισμού των Μαρμάρων.

Δείτε την ανάρτησή του


Αναλυτικά στην ανάρτησή του σημειώνει:

«Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:
Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του.
Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έστειλα ένα σχέδιο επιστολής στους άλλους Αρχηγούς και αναμένω να ανταποκριθούν θετικά στην εθνική αυτή πρωτοβουλία.
Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης