Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά

Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην εποχή που οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν ο κανόνας, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο

putin-rossia
«Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να γίνουν ο κανόνας», είπε την Τρίτη στη Μόσχα, με το γνωστό σοβαρό του ύφος ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει o ιστότοπος «Business Insider».

Τα ποσοστά γεννήσεων στη Ρωσία μειώνονται εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και μιας βαθύτερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος προέτρεψε τις γυναίκες να αποκτήσουν οκτώ και πλέον παιδιά ενώ ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών συνεχίζει να αυξάνεται καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδεινώνοντας την πληθυσμιακή κρίση της χώρας.

Απευθυνόμενος στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο που διεξήχθη στη Μόσχα, ο Πούτιν τόνισε στην ομιλία του ότι η χώρα του πρέπει να επιστρέψει στην εποχή που οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν ο κανόνας. «Πολλές από τις γιαγιάδες και τις προγιαγιάδες μας είχαν επτά, οκτώ ή και περισσότερα παιδιά», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ας διατηρήσουμε και ας αναβιώσουμε αυτές τις εξαιρετικές παραδόσεις. Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να γίνουν ο κανόνας, ένας τρόπος ζωής για τον λαό της Ρωσίας. Η οικογένεια δεν είναι μόνο ο θεμέλιος λίθος του κράτους και της κοινωνίας, είναι ένα πνευματικό φαινόμενο, μια πηγή ηθικής».

«Η διατήρηση και η αύξηση του πληθυσμού της Ρωσίας είναι ο στόχος μας για τις επόμενες δεκαετίες, ακόμη και τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το μέλλον του ρωσικού κράτους, της αιώνιας Ρωσίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της χώρας.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται εν μέσω δεκαετιών μείωσης του ποσοστών των γεννήσεων στη Ρωσία, τους θανάτους των Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας και τις επακόλουθες οικονομικές επιπτώσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στον ξεριζωμό 900.000 πολιτών. Επιπλέον, άλλα 300.000 άτομα έχουν στρατολογηθεί εντείνοντας το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού στη Ρωσία.

Περίπου 50.000 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με στατιστική ανάλυση που διεξήγαγαν τα ρωσικά ΜΜΕ, Mediazona και Meduza τον περασμένο Ιούλιο. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η Ρωσία μετρά 290.000 νεκρούς ή τραυματίες στρατιώτες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην Ρωσία -έχουν περάσει 24 χρόνια- ο Πούτιν προσπάθησε να τονώσει το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα υιοθετώντας μια σειρά από κίνητρα για όσους έχουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων για τις οικογένειες που αποκτούν περισσότερα τέκνα. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά είχαν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση, με τα στοιχεία της Rosstat, της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Ρωσίας, να υπολογίζουν ότι ο πληθυσμός της χώρας δεν ξεπέρασε τους 146.447.424 την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde», έν έτει 2023, o ρωσικός πληθυσμός κυμαίνεται στα επίπεδα του 1999, όταν δηλαδή ο Πούτιν ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας. «Η Ρωσία έχει έλλειψη εργατικών χεριών», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο τον περασμένο Φεβρουάριο ο δημοσιογράφος Αλεξέι Ράκσα, που εργαζόταν για ένα... φεγγάρι στη «Rosstat». «Πρόκειται για ένα παλιό πρόβλημα, το οποίο όμως έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της επιστράτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και του μαζικού ξεριζωμού», τόνισε.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ορισμένοι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι η οικονομική βοήθεια που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως για παράδειγμα οικόπεδα, δεν δόθηκε ποτέ, είχαν μεταδώσει τα ρωσικά ραδιοφωνικά δίκτυα RadioFreeEurope/RadioLiberty το 2020.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φημολογείται ότι έχει πάνω από τέσσερα παιδιά, από τρεις διαφορετικές γυναίκες. Με την πρώτη του σύζυγο, Λουντμίλια, απέκτησε δύο κόρες ενώ με μία άλλη αιθέρια ύπαρξη έγινε για μία ακόμη φορά πατέρας αν και δεν έβαλε βέρα στο δεξί. Με την ανεπίσημη «Πρώτη Κυρία» της Ρωσίας, Αλίνα Καμπάεβα, Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, φέρεται να έχει γνωρίσει άλλες δύο φορές την πατρότητα.

Αν και προτιμά να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την προσωπική του ζωή, πληροφορίες που διαρρέουν από τα ρωσικά ΜΜΕ δείχνουν ότι ο Πούτιν έδωσε πρώτος το καλό παράδειγμα. Είναι πολύτεκνος, ωστόσο, δεν απέκτησε οκτώ απογόνους...

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Καθιερώνεται επιστολική ψήφος από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές

Το Βρετανικό Μουσείο «αδειάζει» τον Ρίσι Σούνακ στέλνοντας σπάνιο ελληνικό αγγείο στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Μαύρες» ημέρες από μποτιλιάρισμα: Το σύνδρομο που ήρθε και στην Αθήνα - Τι θα γίνει μέχρι τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης