Βορίδης: Ο β΄γύρος των εκλογών είναι νέα προσπάθεια - Στόχος οι έξι περιφέρειες και οι δύο μεγάλοι δήμοι

Βορίδης: Ο β΄γύρος των εκλογών είναι νέα προσπάθεια - Στόχος οι έξι περιφέρειες και οι δύο μεγάλοι δήμοι

Ποια η θέση του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

voridis_08102023
«Στόχος μας είναι οι 13 περιφέρειες και 3 δήμοι και αυτόν θα διεκδικήσουμε», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας για τη στρατηγική της ΝΔ στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Στις έξι περιφέρειες και στους μεγάλους δύο δήμους, είναι επικεντρωμένη η προσπάθειά μας», είπε ενδεικτικά, ενώ ερωτηθείς για τη μάχη στο δήμο Αθηναίων, μεταξύ του Κ. Μπακογιάννη και του Χ. Δούκα, τόνισε ότι στην πρωτεύουσα «ο Κ. Μπακογιάννης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την εκλογική αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στις κάλπες αλλά και εκείνους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw5egsmyajk9)

Ο δεύτερος γύρος, όπως είπε στον ΣΚΑΪ «είναι μια καινούρια προσπάθεια» σημείωσε και αναφερόμενος στη Θεσσαλία, όπου υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ο ένας προερχόμενος και στηριζόμενος από τη ΝΔ και ο άλλος προερχόμενος από τη ΝΔ, ανέφερε ότι «η ΝΔ θα επιμείνει στην επιλογή των προσώπων».

Όπως εξήγησε «οι περιφέρειες έχουν να διαχειριστούν σημαντικά ποσά από ΕΣΠΑ που θα αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ασφυκτικά περιθώρια και αν δεν μπορέσει κάποιος άμεσα να τα απορροφήσει θα χαθούν κονδύλια. Για αυτό προτείνουμε τους συγκριμένους περιφερειάρχες» κατέληξε, για να προσθέσει ότι «τα πρόσωπα έχουν πείρα, και τώρα πρέπει να τρέξουν προγράμματα για να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων».

Ερωτηθείς για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης είπε ότι το ζήτημα το χειρίζεται ο πρωθυπουργός και ο ίδιος θα τοποθετηθεί «όταν ανοίξει το θέμα» ενώ για το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβερνητική πηγή στο protothema: Δεν φαίνονται σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ για την «γραμμή» στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Σήμερα η «σκιώδης κυβέρνηση»

Κλιμάκωση του πολέμου - Το Ισραήλ δέχεται πυρά και από Συρία και Λίβανο, 1.200 νεκροί στο έδαφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης