Μαρίνα Πατούλη: Μια γυναίκα δήμαρχος μπορεί να βάλει τάξη στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Μαρίνα Πατούλη: Μια γυναίκα δήμαρχος μπορεί να βάλει τάξη στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Είμαστε αποφασισμένοι "Ενωμένοι" με τους πολίτες να διεκδικήσουμε όσα η Λυκόβρυση και η Πεύκη δικαιούνται» λέει η υποψήφια δήμαρχος 

marina_patouli
Το όραμά της για το αύριο του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρουσιάζει μιλώντας στο protothema.gr η υποψήφια δήμαρχος στην περιοχή, Μαρίνα Πατούλη.

Μια δυναμική γυναίκα, με έντονη προσωπικότητα η κυρία Πατούλη, φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία του δήμου.

«Μια γυναίκα δήμαρχος μπορεί να βάλει τάξη στον δήμο», λέει χαρακτηριστικά.

Η προγραμματική πρόταση του συνδιασμού της θεμελιώνεται συνολικά σε 8 άξονες. Σε πρώτο πλάνο βάζει τον «πολιτισμό της καθημερινότητας», τα εμβληματικά έργα, τα έργα μείζονος πνοής, τα έργα όπως λέει που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι «Ενωμένοι» με τους πολίτες να διεκδικήσουμε όσα η Λυκόβρυση και η Πεύκη δικαιούνται. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μας διαφοροποιεί σε επίπεδο εκλογικής αναμέτρησης έναντι των υπόλοιπων συνυποψηφίων και Συνδυασμών», αναφέρει η Μαρίνα Πατούλη.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πώς εξελίσσεται για σας η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;

Όπως γνωρίζετε, παρουσιάσαμε προ ημερών το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, ενώπιον ενός ένθερμου ακροατηρίου. Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, από όλες τις συνοικίες του Δήμου, αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας στην παρουσίαση της προγραμματικής μας πρότασης για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη. Τα μηνύματα που εισπράξαμε ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Είναι τα ίδια μηνύματα στήριξης, συμπαράστασης, αισιοδοξίας που εισπράττουμε και στις καθημερινές συναναστροφές μας με τους δημότες, στα εκλογικά μας κέντρα, στις συγκεντρώσεις μας στις πλατείες που πραγματοποιούμε για να μοιραστούμε με τους πολίτες τις σκέψεις τους, τα θέματα που απασχολούν τις γειτονιές, αλλά και τις προτάσεις τους. Αυτή η επικοινωνία, η ανατροφοδότηση από απόψεις, ιδέες, κριτική από μέρους των συμπολιτών μας, είναι πολύτιμη. Έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις 8 Οκτωβρίου αλλά και μετά τις εκλογές. Αυτή η αμεσότητα στην επικοινωνία είναι κάτι που επιδιώκουμε ως νέα Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της φιλοσοφίας μας για ανοικτή διοίκηση, διοίκηση συμμετοχική, με νέους θεσμούς που βελτιώνουν αυτό που αποκαλούμε «ποιότητα της τοπικής μας δημοκρατίας».
patouli_1

Όπως διαπιστώσαμε στην παρουσίαση του προγράμματος του Συνδυασμού σας, ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» αποτελεί βασικό πυλώνα του Σχεδίου σας. Τι σημαίνει στην πράξη για τους πολίτες;

Σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής. Καθαρή, ασφαλή πόλη, πόλη προσβάσιμη χωρίς παγίδες σε δρόμους και πεζοδρόμια, πόλη φιλική στα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, πόλη όπου μπορεί κανείς να απολαμβάνει δράσεις ευεξίας και αναψυχής αξιοποιώντας τους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου που έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στο προάστιό μας. Προτεραιότητά μας είναι να επέμβουμε σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς που διαμορφώνουν την ποιότητα ζωής μας, και για να είμαστε ειλικρινείς, ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» ως φιλοσοφία διοίκησης και ζωής, εμπεριέχει το μεγαλύτερο μέρος των προσδοκιών των πολιτών από μια δημοτική διοίκηση. Γιατί πραγματικά ο συνειδητοποιημένος πολίτης δεν έχει παράλογες απαιτήσεις αλλά για να είναι ικανοποιημένος θέλει η πόλη του να είναι καθαρή, να μπορεί να κυκλοφορεί με άνεση και ασφάλεια, να μπορεί να πηγαίνει τα παιδιά του σε πάρκα και παιδικές χαρές χωρίς παγίδες, να μπορεί να έχει διεξόδους αναψυχής. Σε αυτό το τετράπτυχο του «πολιτισμού της καθημερινότητας» που έχει ως πυλώνες την καθαριότητα, την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και το περιβάλλον στηρίζουμε ένα μεγάλο μέρος των παρεμβάσεων που προτείνουμε ως πρόταση διοίκησης.

Αλλά και έναν ακόμα κεντροβαρή άξονα αποτελούν τα εμβληματικά έργα που σχεδιάζετε για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης...

Κλείσιμο
Στόχος μας ήταν ήδη από την παρουσίαση του προγράμματός μας να δώσουμε μια γεύση στον πολίτη, μέσα από τις ψηφιακές απεικονίσεις των τριών εμβληματικών έργων που προωθούμε στους δύο αστικούς πόλους του Δήμου μας, για το πώς θα αλλάξουμε την όψη της Λυκόβρυσης και της Πεύκης: την κατασκευή της κεντρικής πλατείας και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πεύκη, τη βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Λυκόβρυσης και την προστασία και αξιοποίηση των δασών του Δήμου. Για όσα από τα εμβληματικά έργα αλλά και για μια σειρά από έργα μείζονος πνοής που σχεδιάζουμε ώστε να καταστήσουμε τη Λυκόβρυση και την Πεύκη λειτουργικά αυτόνομες δημοτικές ενότητες, έχουμε εξασφαλισμένους πόρους, δεσμευόμαστε για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την αποτελεσματική υλοποίηση τους, έπειτα από διαβούλευση με τους πολίτες. Αλλά και για εκείνα που είναι, επίσης, κοστολογημένα, αλλά δεν έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεσμευόμαστε για την ωρίμανση των διαδικασιών ώστε να διεκδικήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης από τα μέσα που παρέχει η νέα προγραμματική περίοδος 2021-2027.

Βάσει του προγράμματός σας, έχετε άλλες προτεραιότητες ως νέα δημοτική Αρχή;

Η προγραμματική μας πρόταση θεμελιώνεται συνολικά σε 8 άξονες. Ο «πολιτισμός της καθημερινότητας», τα εμβληματικά έργα, τα έργα μείζονος πνοής που σχεδιάζουμε για να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία ης Λυκόβρυσης και της Πεύκης αποτελούν δύο από τους άξονες προτεραιοτήτων μας. Στο Σχέδιό μας περιλαμβάνουμε, όμως, και μία δέσμη προτάσεων με επίκεντρο τη νέα γενιά, τη δημιουργία ενός Δήμου «πρότυπο» στον πολιτισμό, ενός Δήμου που θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητισμό αλλά και με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο. Η συμμετοχικότητα, η διαφάνεια, ο εκσυγχρονισμός σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας, η καινοτομία και η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελούν, επίσης, μέρος του Σχεδίου μας για έναν σύγχρονο, λειτουργικό, βιώσιμο και «έξυπνο» Δήμο.

Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι φέρνει η υποψηφιότητά σας και γιατί να σας εμπιστευτούν οι δημότες Λυκόβρυσης - Πεύκης;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία για τις ζωές μας. Η καθημερινότητα, ο τόπος όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, η γειτονιά μας, επηρεάζεται άμεσα από το πρόσωπο και την ομάδα που θα στηρίξουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι αναγκαίο η επιλογή των πολιτών να γίνεται με κριτήριο το όραμα, την ικανότητα αλλά και το έργο που έχει να επιδείξει κάθε υποψήφιος. Για το παρόν και το μέλλον μας, το κριτήριο μας για την επιλογή προσώπου θα πρέπει να είναι η ικανότητά του να κάνει πράξη το όραμά του και όχι να μένει στα χαρτιά. Ως Συνδυασμός «Ενωμένοι» έχουμε ήδη οπτικοποιήσει το όραμά μας. Και ήδη μοιραστήκαμε το πώς φανταζόμαστε τη Λυκόβρυση και την Πεύκη με τους πολίτες στην παρουσίαση του προγράμματός μας μέσα από την ψηφιακή απεικόνιση των εμβληματικών έργων που φιλοδοξούμε να αναβαθμίσουν την εικόνα του Δήμου αλλά και σε επίπεδο καθημερινότητας να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Επομένως, ναι, πιστεύω ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε δώσει ένα ισχυρό στίγμα ότι θέλουμε, ότι μπορούμε και έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, για να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας έργα, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Είμαστε αποφασισμένοι «Ενωμένοι» με τους πολίτες να διεκδικήσουμε όσα η Λυκόβρυση και η Πεύκη δικαιούνται. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που μας διαφοροποιεί σε επίπεδο εκλογικής αναμέτρησης έναντι των υπόλοιπων συνυποψηφίων και Συνδυασμών.

Γυναίκα στο «τιμόνι» σημαίνει και νοικοκύρεμα; είστε οπαδός αυτής της άποψης;

Πιστεύω ότι η αυξημένη συμμετοχή γυναικών, παντού, είναι το μέσο για να επιταχυνθεί η πορεία προς την ισότητα ευκαιριών και τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ως προς το ερώτημά σας, γενικά στη γυναίκα αναγνωρίζεται ο ρόλος και η ικανότητα στο να «νοικοκυρεύει» τα του οίκου της. Επομένως, γιατί να μην δεχτούμε, υπό μια ευρύτερη έννοια, ότι η γυναίκα μπορεί αποτελεσματικά να «νοικοκυρέψει» και το κοινό μας «Σπίτι» που είναι ο Δήμος μας. Και η άποψη αυτή μπορεί να με εκφράζει απόλυτα, ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι η κοινωνία μας ωριμάζει πολιτικά και η αποδοχή της ίδιας άποψης είναι πολύ μεγαλύτερη. Ξεκινώντας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πρώτος έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στις γυναίκες σε αυτές τις εκλογές μέχρι τον απλό πολίτη με τον οποίον συνομιλώ στις γειτονιές, η πεποίθηση είναι κοινή ότι η γυναίκα Δήμαρχος μπορεί να βάλει τάξη στον Δήμο. Το ότι κάτι αλλάζει είναι μια πραγματικότητα που φαίνεται και από το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου σε αυτές τις εκλογές, και είναι βέβαιο ότι, και σε επίπεδο Αττικής αλλά και πανελλαδικά, οι γυναίκες Δήμαρχοι θα αυξήσουν την παρουσία και την επιρροή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ασπίδα» για το Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα «Κίμων» - Καθελκύστηκε στη Γαλλία η πρώτη ελληνική Belharra

«Μπλόκο» στους συστηματικούς κακοπληρωτές που αλλάζουν συνεχώς πάροχο

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου – «Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο, κι ας λέει ότι με πήρε»


_______________________________________________________

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης