Εκλογές 2023: Μετά τον σάλο, ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Μετά τον σάλο, ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές: Η ανάρτηση του βουλευτή  - Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή» 

katroygkalos_tsipras_arthro
Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος του Γιώργου Κατρούγκαλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Διαβάστε το tweet του πρώην υπουργού Εργασίας και Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα:
Δείτε τη χθεσινοβραδυνή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στην οποία συμμετείχε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Εθεσε εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας

Ελάχιστα λεπτά μετά το τουίτ του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή του τοποθέτηση περί ανάγκης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και της ανακοίνωσης ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη, ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  και προστίθεται: «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή», αναφορά η οποία μοιάζει περισσότερο με απόφαση απομάκρυνσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από τις λίστες υποψηφίων βουλευτών παρά με αποδοχή παραίτησης από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Συνεργάτες Κατρούγκαλου: «Καλεί τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν»

Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του πρώην Υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου μετέδιδαν πως ο ίδιος «καλεί τους ψηφοφόρους να μην τον ψηφίσουν», καθώς τεχνικά δεν μπορεί να διαγραφεί, δεδομένου ότι τα ψηφοδέλτια κατευθύνονται προς τα εκλογικά κέντρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης - «Φύγαμε από τους μουσαμάδες»

Αποτελέσματα εκλογών 2023 - ΥΠΕΣ και Singular Logic: Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;


-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης