Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχείρηση «Βορράς» για συσπείρωση παραδοσιακών ψηφοφόρων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιχείρηση «Βορράς» για συσπείρωση παραδοσιακών ψηφοφόρων

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός - Στα γαλάζια ραντάρ η Μακεδονία και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - Τα διλήμματα και το ντιμπέιτ

mitsotakis_thess_xr
Μπορεί οι εκλογές επισήμως να μην έχουν προκηρυχθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, κάνει κανονικό προεκλογικό πρόγραμμα, μέχρι να μπει στην τελική ευθεία την επομένη της επίσημης προκήρυξης. Και μπορεί από σήμερα να ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, ο ίδιος, όμως, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ με συνέντευξή του στη Μακεδονία της Κυριακής ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου μένει κενή θέση στο ψηφοδέλτιο μετά την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός είναι επίσης υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών και στον Έβρο, ενώ μένει να φανεί ποια έδρα θα διατηρήσει την επομένη των εκλογών, καθώς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο να εγκαταλείψει μετά από σχεδόν 20 χρόνια εκλογής τη Β’ Αθηνών. Αυτό, βεβαίως, θα κριθεί και από τις κατά τόπους μετεκλογικές ισορροπίες.

Ο κ. Μητσοτάκη επιμένει ιδιαίτερα σε περιοχές που η ΝΔ διαπιστώνεται ότι έχει απώλειες, κυρίως προς τα δεξιά της. Η Μακεδονία είναι μια από αυτές, όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έχει «πέραση», ενώ και άλλο σχηματισμοί στο δεξιότερο φάσμα κάνουν καλύτερη καταγραφή συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Προκειμένου, συνεπώς, η ΝΔ να «μαζέψει» τις απώλειες που έχει υποστεί, τόσο μετά τα Τέμπη όσο και λόγω της αυτονόητης κυβερνητικής φθοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να συσπειρώσει εκ νέου ακροατήρια με πιο «παραταξιακά» χαρακτηριστικά και να μην οδηγηθούν πολίτες είτε στη λογική της ψήφου διαμαρτυρίας είτε ακόμα και στην αποχή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crs44pk9au75)


Κλείσιμο
Μια ακόμα περιοχή που είναι στα γαλάζια ραντάρ είναι η Δυτική Μακεδονία, όπου ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε προ διμήνου, ενώ το Σάββατο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κουκάκι, μια γειτονιά της Α’ Αθηνών, η οποία παραδοσιακά έχει ροπή προς δεξιόστροφη ψήφο. Βεβαίως, οι περιοδείες του πρωθυπουργού δεν έχουν μόνο αυτή τη στόχευση, μιας και το «καλεντάρι» περιλαμβάνει και άλλες περιοχές για τις επόμενες μέρες μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη και βεβαίως εξορμήσεις εντός Αττικής.

Ήδη, κατά πληροφορίες, στη ΝΔ έχουν κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για τις περιοδείες της προεκλογικής περιόδου, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει πάνω από 10 ομιλίες εκτός Αττικής, ενώ ενδιαμέσως θα βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, η ΝΔ θα κάνει μια κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση του κυβερνητικού της προγράμματος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν θεματικές εκδηλώσεις, πιθανότατα για την Υγεία, το Κράτος, τη Δικαιοσύνη/Ασφάλεια και μια για τους νέους.

Ισχυρή κυβέρνηση ή παραλυσία;

Ο πρωθυπουργός, πάντως, όπου και αν βρίσκεται επενδύει στο αφήγημα περί σταθερής κυβέρνησης την επόμενη μέρα, η οποία θα μπορεί να φέρει εις πέρας τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούν οι πολίτες, κόντρα στο αφήγημα της «προοδευτικής κυβέρνησης» που ευαγγελίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας στο κάδρο πλην του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25.

«Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία για να έχεις Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα Πρωθυπουργό. Αν υπάρχει άλλη πρόταση ας κατατεθεί στο τραπέζι. Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν ποιος θα κυβερνήσει. Δεν πάνε σε «ραντεβού στα τυφλά». Γιατί το μέλλον τους δεν μπορεί να βαδίσει στα τυφλά», υπογράμμισε στη χθεσινή του συνέντευξη στη Μακεδονία της Κυριακής ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το σενάριο που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε ακυβερνησία και παραλυσία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crrjfehe8715)


Ακόμα μακριά το ντιμπέιτ

Εντός του Σαββατοκύριακου, παράλληλα, άνοιξε και κουβέντα για το ενδεχόμενο ντιμπέιτ, με αφορμή την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει να γίνει ντιμπέιτ για την οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι, λέγοντας ότι μια θεματική συζήτηση θα μπορούσε να γίνει. Από εκεί και πέρα, όμως, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και, όπως αναφέρει αρμόδια κυβερνητική πηγή, η συζήτηση για το ντιμπέιτ θα γίνει όταν συσταθεί η Διακομματική Επιτροπή. Από μέρους του Μεγάρου Μαξίμου λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ανοιχτός σε ένα ντιμπέιτ με προσδιορισμένη ατζέντα, αλλά και διαδραστικότητα και θεωρούν ότι η οικονομία και τα νούμερα είναι το «δυνατό» χαρτί του πρωθυπουργού. Θα πρόκειται, όμως, για ένα ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα; Και αν όχι, θα μπορούν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες σε ένα ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των 6 υφιστάμενων κοινοβουλευτικών κομμάτων; Υπό αυτό το πρίσμα, η συζήτηση που έχει ανοίξει σε αυτή τη φάση μοιάζει μάλλον αισιόδοξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο «πρίγκιπας» της Αράχωβας ήταν... Βασιλιάς της απάτης - Οι σφαίρες στο στήθος και η γκαρνταρόμπα των 20 εκατ. ευρώ

Stoiximan Super League: Πάσχα στην κορυφή για ΑΕΚ και ΠΑΟ - Στο -6 ο Ολυμπιακός

Survivor All Star: Ο «διπλός» τάκος και οι νέες αλλαγές σε ομάδες και κανόνες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης