Τσίπρας: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία

Τσίπρας: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση» και ότι απαιτείται σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης

5655442
Στον πρωθυπουργό επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο πρόεδροος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του, στο οποίο εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση».

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος. Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Όχι μόνο γιατί ως Πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από τη πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο, ο ίδιος, την ευθύνη της ΕΥΠ», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη "χούντα του Μαξίμου", που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε».

Ο Αλέξης  Τσίπρας, αφού καταγγέλλει «δημόσια ψέμματα» από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τονίζει πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία για τις προθέσεις αλλά και την ενοχή, τόσο των ιδίων όσο και του πολιτικού τους προϊστάμενου».

Μάλιστα, στρέφεται στην «επόμενη μέρα» και τονίζει πως «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία».

Όπως αναφέρει, «αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» με «σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία».

Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: Δέχτηκε 4 σφαίρες για να προστατεύσει την κόρη του - Θέμα χρόνου η σύλληψη του 29χρονου

Ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το ιό Langya που βρέθηκε στην Κίνα

Λιμάνι Πειραιά: Αργοπορημένος επιβάτης γαντζώθηκε από τον καταπέλτη για να μπει στο πλοίο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης