Χαρδαλιάς από Άγιο Ευστράτιο: Πάντοτε θα είμαστε εδώ - Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν οικοδομήσει αδιαπέραστο τείχος

Χαρδαλιάς από Άγιο Ευστράτιο: Πάντοτε θα είμαστε εδώ - Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν οικοδομήσει αδιαπέραστο τείχος

Ο υφυπουργός Άμυνας εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά

xardalias_12
«Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!».

Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου του, στο ακριτικό νησί.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο ομώνυμος δήμος. Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο Χαρδαλιά

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης