Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένας επιπλέον μισθός τον χρόνο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά έλεγχοι για την αισχροκέρδεια και έχουν επιβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα

adonis_georgiadis_koronoios
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ακρίβεια, αλλά και για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο  κ. Γεωργιάδης μίλησε για την ακρίβεια και για τις αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

«Το παγκόσμιο πρόβλημα είναι η ακρίβεια, πόλεμο έχουμε, πληθωρισμό έχουμε, γι αυτό έχουμε και την ακρίβεια. Κάθε μέρα ανακοινώνεται κάτι καινούριο από την κυβέρνηση. Έίχαμε μία νέα άυξηση κατώτατου μισθού, η οποία αθροιστικά φτάνει το 10%, καθώς είχαμε και τον Ιανουάριο αύξηση, έχουμε κάνει χρηματοδοτικές ενισχύσεις για να αυξήσουμε το εισόδημα των συμπολιτών μας και έχουμε μειώσει ασφαλιστικές εισφορές», ανέφερε αρχικά.

Όσο αφορά στην αισχροκέρδεια ο κ. Γεωργιάδης είπε πως, «κάνουμε ελέγχους καθημερινά για την αισχροκέρδεια. Έχουμε βάλει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, για την αισχροκέρδεια. Προχθές ψηφίστηκε η διάταξη για τα υπερκέρδη. Το πρόστιμο που βάλαμε είναι το διπλάσιο του κέρδους που έβγαλε κάποοιος από ένα προϊόν το οποίο πουλούσε πάνω από το πλαφόν του κέρδους που έχουμε θέσει, και αφορά στα άλευρα τα λάδια, τα κρέατα, τα τρόφιμα κατά κύριο λόγο», πρόσθεσε.

«Στη Βαρβάκειο μπορείς να αγοράσεις ελληνικό αρνάκι από 7,99 ευρώ, μπορείς να τα βρεις και πιο ακριβά. Η κυβέρνηση έδωσε έκτακτες ενισχύσεις στις ζωοτροφές, πλαφόν στο κέρδος, κάναμε ελέγχους για τα αποθέματα σε αρνιά, δουλέψαμε και η τιμή δεν ανέβηκε στα 16 ευρώ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το πασχαλινό τραπέζι είναι 25-30% πιο ακριβό σε σχέση με πέρσυ. Πέρσυ είχαμε την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 50 ετών. Πέρσυ και πρόπερσυ είχαμε την καραντίνα, ο κόσμος δεν πήγε στο χωριό του. Σύγκριση θα πρέπει να γίνει με μία χρονιά φυσιολογική, για παράδειγμα το 2019, η αύξηση είναι 10%», σχολίασε σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αύξηση του βασικού μισθού. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένας επιπλέον μισθός το χρόνο. Έως τώρα έχουμε προχωρήσει σε μείωση φόρων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση στα καύσιμα των ανθρώπων, αύξηση κατώτατου μισθού και εκτακτο επίδομα», επεσήμανε στη συνέχεια.

Κλείσιμο
«Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις. Όταν υπάρχει παγκόσμιος πληθωρισμός, είναι παράλογο να πιστεύει κάποιος ότι, αυτό θα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι μεγάλο», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχολούμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Κάναμε ελέγχους στα προϊόντα και στα καταστήματα ένα προς ένα. Με ψυχραιμία και λελογισμένα θα βρούμε φως στο τούνελ», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γεωργιάδης.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjfne3o8o4ih)
 

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλιαν Ασάνζ: Η Αυστραλία δεν θα αμφισβητήσει την έκδοση στις ΗΠΑ του ιδρυτή του WikiLeaks

Επιχείρηση Mincemeat: Η αληθινή ιστορία που έκανε τους Ναζί… κιμά

«Με αυτή την ταινία θα υπάρξουν πολλά προβλήματα»: Όταν ο Ντάνι Τρέχο έπρεπε να πάρει έγκριση από τη μεξικάνικη μαφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης