Χρήστος Σαρτζετάκης: Τη Δευτέρα στην Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

Χρήστος Σαρτζετάκης: Τη Δευτέρα στην Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

Δημοσία δαπάνη και με τιμές Αρχηγού Κράτους - Ποια είναι η επιθυμία της οικογένειάς του - Θα τηρηθεί δημόσιο πένθος από σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες

Στιγμιοτυπο_2022-02-03__6_07_41_μμ
Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του Χρήστου Α. Σαρτζετάκη θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την ίδια μέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Επισημαίνεται επίσης πως η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.


Δημοσία δαπάνη και με τιμές Αρχηγού Κράτους η κηδεία του



Με δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η η κηδεία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ως «ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της Χώρας».




Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS μετά από επιχείρηση του αμερικανικού στρατού

Καθηγητής του μουσικού σχολείου στο Ίλιον έβγαλε από την τάξη μαθητή που πήγε ντυμένος με φούστα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ - Βρέθηκε ματσέτα στον τόπο του εγκλήματος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης