Κίνημα Αλλαγής: Συμφωνία για εκτόνωση της κρίσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κίνημα Αλλαγής: Συμφωνία για εκτόνωση της κρίσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης ανήκει σε συνεργάτες σχεδόν όλων των υποψήφιων αρχηγών

kinal_gap_lov_kegk
Στην έγκριση ενός κοινού κειμένου, που θα συμβιβάσει και θα επιλύσει το θέμα της εκπροσώπησης του Κινήματος Αλλαγής στο μεταβατικό διάστημα έως την ανάδειξη του νέου αρχηγού στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος) φαίνεται ότι κατέληξαν όλες οι πλευρές στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης που είχε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, ανήκει σε συνεργάτες σχεδόν όλων των υποψήφιων αρχηγών, αλλά και σε ανθρώπους της Φώφης Γεννήματα, όπως ο Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαπας και έχουν δια αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενημερωθεί και συγκαταθέσει τουλάχιστον οι πλευρές των Παπανδρέου, Λοβέρδου, Καστανίδη (είναι οι τρεις υποψήφιοι που έχουν και βουλευτική έδρα), αλλά και Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο είναι μόλις δυο παράγραφοι. Στην πρώτη γίνεται αναφορά στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας, όπως ακριβώς ήταν η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ενώ στην επόμενη προβλέπεται ότι τα λειτουργικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας θα τα συντονίζει ο γραμματέας της Βασίλης Κεγκέρογλου, με όλα τα υπόλοιπα και κυρίως την πολιτική εκπροσώπηση να ανήκουν στον πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και στον δεύτερο Μιχάλη Κατρίνη.

Γίνεται δε μια αρκετά λεπτομερής περιγραφή των καθηκόντων του καθενός, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στην πορεία. Ο κ. Σκανδαλίδης έχει ενημερωθεί και συμφωνήσει με το κείμενο, ενώ άγνωστο είναι ακόμα το πώς το αντιμετωπίζει ο κ. Κεγκέρογλου ο οποίος είχε εμφανιστεί την Παρασκευή με προσωπική του δήλωση να αυτοαναγορεύεται σε μεταβατικό πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σημειωτέον ότι ο Μανώλης Όθωνας έκανε έκκληση το Σαββατοκύριακο να αποδείξουν όλοι ότι μετά τον θάνατο της Φώφης έχουν ενηλικιωθεί πολιτικά, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να υπάρξει συντεταγμένη και χωρίς ευτράπελα πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, ενώ  το πρωί ορκίστηκε βουλευτής η Τόνια Αντωνίου, που πήρε την έδρα της Φώφης στο νότιο τομέα της Β Αθήνας.

Παπανδρέου: Απολίτικη συζήτηση τα περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη 

Τα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και Γιάνη Βαρουφάκη  υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν θα μπει σε μία συζήτηση απολιτική χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ.Παπανδρεου σημείωσε ότι εάν η Φώφη Γεννηματά είχε μείνει στην κούρσα διαδοχής δεν θα μετείχε στην εκλογική διαδικασία και θα την είχε στηρίξει. Πρόσθεσε ότι με τη στάση και την αφοσίωσή της στην παράταξη, σε αρχές και αξίες, η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσει όλος ο πολιτικός κόσμος.

Κλείσιμο
Τόνισε ότι αφουγκράστηκε τις αγωνίες μετά το θάνατό της, πως αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παράταξη και τόνισε ότι θα παλέψει για να δώσει χώρο στην ανανέωση ιδεών. Εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του και διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη, λέγοντας ότι τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας. Εξάλλου, όπως δήλωσε, θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα.

Γερουλάνος: Να γίνουν 4 debate ενόψει των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ 

Πρόταση για τη διεξαγωγή τεσσάρων debate σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας με τη συμμετοχή όλων των συνυποψηφίων διατύπωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ,  ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι η πρόταση του έχει στόχο να καταδείξουμε ότι «αφενός ο χώρος μας έχει διακριτές θέσεις απέναντι στα άλλα κόμματα, αφετέρου δε ότι η ενότητα που συμβόλιζε η Φώφη Γεννηματά παραμένει».

«Πέρα από τα debate, μια άλλη πρόταση που θα καταθέσω στην αρμόδια επιτροπή, είναι να θεσπίσουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία, τουλάχιστον για τους απόδημους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε ένα μήνα από τώρα, αλλά θα μπορούν οι απόδημοι να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι «πιασάρικα» θέματα, αλλά επειδή προέρχονται από μια άποψη που έχω για το κόμμα ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία, να γίνει πιο ανοιχτό, πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο και όχι να απωθεί», πρόσθεσε.

Άφησε δε αιχμές για όσους έφυγαν κατά καιρούς από το ΠΑΣΟΚ: «Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολα όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε ΚΙΝΑΛ. Το σύμβολο το αλλάζεις ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που ξεκινάει με τη θέση σου, με το καταστατικό, με μια μεγάλη εξόρμηση για να ενεργοποιήσεις το στελεχιακό δυναμικό και μετά εάν είναι τροχοπέδη, να αλλάξεις το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα και SMS από σήμερα στους ανεμβολίαστους

COP26: Μεγάλη σημασία, μικρή πιθανότητα ουσιαστικής συμφωνίας - Στη Γλασκώβη ο Μητσοτάκης

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Οι αρνητές απειλούν επιστήμονες - Γιατροί περιγράφουν όσα βιώνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης