Οικονόμου για Ελπιδοφόρο: Μας ενόχλησε η κίνησή του - Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της
Επίσημη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιστατικό - Ομογενειακές κυπριακές οργανώσεις καταδικάζουν την παρουσία του δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ - Δείτε βίντεο
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, οΓιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησε η κίνησή του» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».
Στην συνέχεια μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ρευστό και καταρτίζεται συνεχώς και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.
Πάντως, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν να εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις από ομογενείς διαμηνύθηκε στον κ. Ελπιδοφόρο, για τον οποίο διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη διάσταση του ατοπήματός μου», ότι θα προσφωνήσει τον πρωθυπουργό και ότι καλό θα είναι να μην παρίσταται σε εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας έως ότου καταλαγιάσει ο θόρυβος.