Reuters για συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου: «Ξεκίνησε με ελπίδες, τελείωσε με οξείες κατηγορίες»

Reuters για συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου: «Ξεκίνησε με ελπίδες, τελείωσε με οξείες κατηγορίες»

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές αναφέρει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του

5284368
Τον... γύρο του κόσμου κάνει ή σφοδρή σύγκρουση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του μπροστά στις τηλεοιπτικές κάμερες.

Λίγη ώρα μετά τις απαντήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ στις δηλώσεις Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τηλεγράφημα με τίτλο: «Ο Ελληνας ΥΠΕΞ συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του σε συνέντευξη Τύπου».

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές σημείωσε μεταξύ άλλων το Reuters.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters για τη συνέντευξη Τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η οποία ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε οξείες κατηγορίες και από τις δύο πλευρές.

Κλείσιμο
Επιδιώκοντας να χαλαρώσει τους μήνες εντάσεων λόγω εδαφικών διαφορών στη Μεσόγειο, ο Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις για τυχόν παραβιάσεις της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση του Τσαβούσογλου, που τα χαρακτήρισε «απαράδεκτα», ωθώντας τον Δένδια να απαντήσει ότι θα αισθανόταν έκπληξη αν ο Τσαβούσογλου περίμενε να μην αντιδράσει σαν μην έχει γίνει τίποτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε καταλήγοντας το Reuters.

Ειδήσεις σήμερα 
Ο Δένδιας απάντησε σκληρά στις τουρκικές προκλήσεις μπροστά στον Τσαβούσογλου 

Κορωνοϊός: Στα 3.833 τα νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 104 θάνατοι 

Κρουαζιέρες πολυτελείας στη... ζούγκλα του Αμαζονίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης