ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κώστας Κατσαφάδος: Η αλήθεια για την υπόθεση που προκάλεσε κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Κατσαφάδος: Η αλήθεια για την υπόθεση που προκάλεσε κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Η καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα, η διπλή διάψευση και οι απίστευτοι ισχυρισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

katsafados
Τα δύο λάθη ποτέ δεν οδηγούν σε ένα σωστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επιχείρησε να καταρρίψει την συγκεκριμένη παραδοχή προχωρώντας και σε ένα τρίτο ολίσθημα με αποτέλεσμα να προκαλέσει δυσάρεστες εντυπώσεις και την οξεία αντίδραση της κυβέρνησης. Η αρχή έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στήριξε την αντιπολιτευτική κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις σε μια καταγγελία για τον νυν υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο. Υποστήριξε πως πριν από 15 χρόνια ως φοιτητής συμμετείχε σε επεισόδια που οδήγησαν τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο.

Η καταγγελία διαψεύστηκε διπλά. Αρχικά απο ομόφωνη δικαστική απόφαση του 2007 που αθωώνει τον κ. Κατσαφάδο και επιπρόσθετα από ανακοίνωση του νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά και αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο βουλευτής της ΝΔ ουδεμία σχέση είχε με το περιστατικό.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς πως τα δύο πραγματικά δεδομένα θα οδηγούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει την ψευδή καταγγελία. Αντ’ αυτού τα κοινοβουλευτικά στελέχη της αξιωματική αντιπολίτευσης προχώρησαν σε απίστευτους ισχυρισμούς ώστε να υποστηρίξουν την καταγγελία του αρχηγού τους.

Ο κ. Νίκος Φίλης επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ανακοίνωση της πρυτανείας υποστήριξε ότι «ανταποκρίνεται στο σημερινό πολιτικό status» ενώ ο κ. Πάνος Σκουρέτης ανέφερε κυνικά: «Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης… Αυτό αφορά το δικαστήριο».

ΝΔ: Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Βρούτση να λέει αρχικά «Μα είναι δυνατόν να λέτε δεν έχει σημασία μια δικαστική απόφαση που αθωώνει έναν άνθρωπο. Και τι έχει σημασία; Η δική σας «δικαστική απόφαση»; Ντροπή». Επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς χαρακτήρισε «σοκαριστική» την φράση του κ Σκουρλέτη. «Ακουσα - και αν δεν το άκουσα καλά να με διαψεύσετε – ότι δεν έχουν σημασία οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι δυνατόν; Τι ακούγονται εδώ; Ότι δεν έχει σημασία το κράτος δικαίου; Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι τόσο σοκαριστική αυτή η φράση που δεν μπορώ παρά να το αναφέρω» ειπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ με το κόμμα να τονίσει σε ανακοίνωσή του: «Τo μεσημέρι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να λέει χονδροειδή ψέματα στη Βουλή κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι δήθεν είχε στείλει στο παρελθόν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο. Ύστερα από λίγες ώρες ήρθε η πλήρης διάψευσή του από δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αγγ. Κότιου που ήταν παρών στο αναφερόμενο περιστατικό και αναφέρει ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν ήταν καν εκεί. Ο κ. Κατσαφάδος παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση. Η πλήρης διάψευση όμως δεν πτόησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτη o οποίος την προσπέρασε σαν να μην υπάρχει. Αυτός που δικάζει και καταδικάζει λοιπόν δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει. Ο κ. Τσίπρας, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ψευδόμενος στη Βουλή, ακόμη και για πραγματικά περιστατικά. Δεν παραπλανήθηκε από συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο. Θα έπρεπε να έχουν μάθει όμως ότι έχει κοντά ποδάρια...».

Ιστορικό

Κλείσιμο
Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2003 όταν ομάδα τραμπούκων φοιτητών προκειμένου να διαλύσουν συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος άδειασαν στην αίθουσα φορητούς πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα ο τότε πρύτανης Βασίλειος Μπένος να διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολούθησε μήνυση κατά αρκετών φοιτητών μεταξύ και των οποίων και ο κ. Κατσαφάδος που τότε ήταν μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Όπως προέβλεπε το καταστατικό της φοιτητικής παράταξης ακολούθησε διαγραφή τουλάχιστον έως ότου υπάρξει δικαστική απόφαση.

Το 2007, το αρμόδιο δικαστήριο Πειραιά εξέδωσε ομόφωνα αμετάκλητη αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους.

Αλ. Τσίπρας: ο Κατσαφάδος έστειλε τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο

Ωστόσο, παρά την αμετάκλητη απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επανέφεραν την συγκεκριμένη ιστορία στην Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ πάντως, κύριε Μητσοτάκη, αν είχα κάνει υπουργό κάποιον που είχε κατηγορηθεί ότι έστειλε τον Πρύτανη της Σχολής του στο νοσοκομείο δεν θα μπορούσα να σταθώ. Δεν θα μπορούσα να σταθώ, εσείς μπορείτε. Αν είχα κάνει υπουργό κάποιον που είχε κατηγορηθεί και είχε διαγραφεί και από τη φοιτητική παράταξη του κόμματος μου, επειδή είχε στείλει τον πρύτανη στο νοσοκομείο δεν θα μπορούσα να σταθώ. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις, στις εφημερίδες. Εσείς μπορείτε, όμως, όπως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε».

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαψεύδει

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αναπαραγωγή του περιστατικού και από τον Αλέξη Τσίπρα, το πανεπιστήμιο Πειραιά προχώρησε σε διάψευση. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον πρύτανη του ιδρύματος Αγγελο Κότιο ο οποίος πέραν των άλλων ενημερώνει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων στα οποία αναφέρθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κ. Κατσαφάδος: Οχετός ψεμάτων

Να σημειωθεί παρέμβαση στην Ολομέλεια της βουλής για το θέμα υπήρξε και από τον κ. Κατσαφάδο που είπε: «Είμαι εδώ όχι για να απολογηθώ αλλά για να μιλήσω και για να εκπροσωπήσω την γενιά των φιλελεύθερων νεολαίων που αγωνίστηκαν για να είναι τα πανεπιστήμια ανοικτά και ελεύθερα όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το κλείσιμο γιατί δεν της άρεσε το σχήμα της τυρόπιτας. Καταθέτω λοιπόν την απόφαση του Δικαστηρίου Πειραιά. Είχε γίνει μήνυση του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά κατά όλων των φοιτητικών συλλόγων. Όχι μόνο της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ και των υπολοίπων. Σας καταθέτω και την αμετάκλητη αθώωση όλων μας» ενώ πρόσθεσε: «Σας καταθέτω και την σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά που μετά τον οχετό ψεμάτων από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση. Την ανακοίνωση υπογράφει ο νυν πρύτανης που είναι και αυτόπτης μάρτυρας εκείνων των περιστατικών. Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης δεν συμφωνεί με το σημερινό νομοσχέδιο. Λέει λοιπόν ότι όχι μόνο δεν έχω σχέση με το περιστατικό αλλά ότι δεν ήμουν καν εκεί.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι είμαι γιος ενός μπάτσου, όπως αποκαλείτε τους αστυνομικούς, από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, που αγωνίστηκα στα πανεπιστήμια και είμαι υπερήφανος για τις απόψεις μου. Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι γιος μπάτσου όπως λέτε και όχι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης όπως ο γιος ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάμε ως μάρτυρες υπεράσπισης στους μπαχαλάκηδες, στους τρομοκράτες και όσους καταστρέφουν την δημόσια περιουσία. Έρχομαι εδώ να μιλήσω για το αυτονόητο. Έχοντας μια υποχρέωση απέναντι στην κληρονομία που μου άφησε η μάνα μου και ο πατέρας μου και απέναντι στην κόρη μου. Όχι σε εσάς που λέτε ψέματα»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Φίλης ο οποίος επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιά είπε ότι «το περιεχόμενό της ανταποκρίνεται στο σημερινό πολιτικό status».

«Ο κ. Κατσαφάδος προσπάθησε από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος. Επιστρέφω τον οχετό. Εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο Πειραιά να πετάτε πυροσβεστήρες. Ο εν λόγο κύριος έδωσε σήμερα παράσταση για τον χαρακτήρα του. Προσπάθησε να μας πει ότι η ψήφος πολιτών είναι πλυντήριο. Και την χρυσή αυγή ψήφισε ο λαός. Διεγράφη τότε από την παράταξή του ή όχι; Διεγράφη για τον τραμπουκισμό του στον πρύτανη που ήταν πιο φασιστικός από την επίθεση στον Μπουραντώνη;» είπε ο κ. Φίλης.

«Για την ουσία θα πείτε; Σας έφερα την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Για την ανακοίνωση του σημερινού πρύτανη έχετε να πείτε κάτι; Όσο για την απόφαση της ΔΑΠ τότε δεν κατανοείτε την διαφορά μας. Όταν σε ένα μέλος ασκείται δίωξη τότε αφαιρείται προσωρινά η ιδιότητα του μέλους» ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος.

Επίσης ο κ. Βρούτσης είπε: «Σε αυτή την αίθουσα η τιμή και υπόληψη είναι καθήκον όλων μας. Χθες είδαμε τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να αποκαταστήσει το ολίσθημα της συνέντευξή τους για την ανάληψη του ρίσκου. Σήμερα εστίασε την κριτική του στον Κώστα Κατσαφάδο. Και εσείς αντί να ζητήσετε συγγνώμη συνεχίζετε το ολίσθημα του προέδρου σας. Αυτή είναι η Αριστερά. Το δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα τους κατηγορούμενους ενώ σήμερα ο πρύτανης λέει ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν είχε σχέση με το περιστατικό. Δεν έχετε το φιλότιμο να ζητήσετε συγγνώμη που κατηγορήσατε άδικα έναν άνθρωπο; Ντροπή σας».

Επανερχόμενος ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε: «Αποκαλύφθηκε η μέγιστη υποκρισία ενός μηχανισμού που δήθεν νοιάζεται για την ασφάλεια ενώ προσπαθεί να διαψεύσει τα αδιάψευστα. Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης. Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Κατσαφάδος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για οτιδήποτε άλλο; Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη».


Ειδήσεις σήμερα 

Νέα έντυπα μετακίνησης από τη Δευτέρα: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους

Πανεπιστήμια: Τι αλλάζει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Η θρυλική αμερικανική βιομηχανία όπλων Colt εξαγοράζεται από την τσεχική CZG
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης