LIVE

Κορωνοϊός

Δοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα «δικαιώματα Κουφοντίνα»: Αιχμές από τους «προεδρικούς», βολές από στελέχη της ΝΔ

koumoundourou

Πλέον δημόσια στελέχη της «προεδρικής» φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές απέναντι στους συντρόφους τους

Σε δεινή θέση επικοινωνιακά έχει περιέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δηλώσεις και κείμενα στελεχών της, όπου διατυπώνεται ως κυρίαρχο το αίτημα «σεβασμού στα δικαιώματα» του κρατούμενου και ηγετικού στελέχους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Από την μια, οι αιχμές που αφήνουν πλέον δημόσια στελέχη της «προεδρικής» φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους συντρόφους τους, οι οποίοι έχουν βάλει την υπογραφή τους στα σχετικά κείμενα και από την άλλη η μετωπική επίθεση στελεχών της ΝΔ για το ίδιο θέμα, έχουν βραχυκυκλώσει την Κουμουνδούρου, που αφήνει το χρόνο να περάσει, για να κοπάσει η καταιγίδα.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ξαφνικά χθες για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε το φως της δημοσιότητας (στον ιστότοπο της «Εφημερίδας των Συντακτών») κείμενο 68 ακαδημαϊκών, οι οποίοι ζητούν την «άμεση ικανοποίηση» του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το κείμενο φέρει έντονα τα σημάδια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα συνυπογράφουν ο Τάσος Κουράκης, πρώην Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Αντιπρόεδρος της Βουλής, η Ελένη Πορτάλιου, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων το 2010 με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δέκα περίπου κομματικά στελέχη που διετέλεσαν επικεφαλής δημόσιων οργανισμών στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο των 68 πανεπιστημιακών:

Η διακριτική και εκδικητική αντιμετώπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα από την πολιτεία καταπατά τα δικαιώματα του κρατούμενου και προσβάλλει τη Δημοκρατία. Παρότι, όπως σημειώνει σε παλαιότερη παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, «η επιβληθείσα ποινή εξαντλεί τις αξιώσεις της Πολιτείας έχοντας προσμετρήσει το είδος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και την προσωπικότητα του δράστη», ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται συχνά -κατά παράβαση του σωφρονιστικού κώδικα- αντιμέτωπος με πρόσθετες ποικιλόμορφες ποινές εντός της φυλακής.

Τελευταίο περιστατικό παράβασης των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα αποτελεί η μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού. Ο σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει ότι ο τόπος φυλάκισης του κρατουμένου πρέπει να επιλέγεται «με προτεραιότητα το πλησιέστερο προς τον τόπο της κατοικίας του ή των μελών της οικογένειάς του ή τον τόπο κοινωνικής ένταξής του». Επιπρόσθετα, ο νόμος 4760/2020, άρθρο 3, προβλέπει για κρατούμενο που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις παραμονής του σε αγροτική φυλακή ότι «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη» δηλ. στις φυλακές Κορυδαλλού. Από την Παρασκευή 8/1/2020 ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του -ιδιαίτερα επιβαρυμένη από προηγούμενες απεργίες, αλλά και από την ηλικία του- σημειώνει καθημερινή επιδείνωση. Ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός δεν συνάδει με την απώλεια ζωής οποιουδήποτε απεργού πείνας. Τελευταία φορά ήταν το 1981 όταν η γηραιά ήπειρος βίωσε τον θάνατο απεργών πείνας. Υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών, μια παρόμοια δραματική εξέλιξη δεν θα πρέπει να αντικρίσει η κοινωνία μας.

Εμείς, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θεωρούμε ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση. Επισημαίνουμε ότι η δικαιοσύνη οφείλει να είναι απρόσωπη και οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως των αδικημάτων που έχουν διαπράξει. Προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων και υπενθυμίζουμε ότι στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι η εξόντωση του κρατούμενου. Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι υπογράφοντες:

Αγγελόπουλος Βένιος, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΜΠ

Αλεξόπουλος Απόστολος, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΚΠΑ

Ανδρουλάκης Γιώργος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ασημόπουλος Στέφανος, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βαν Μπουσχότεν Ρίκη, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γαρύφαλλος Αλέξανδρος, Καθηγητής, ΑΠΘ

Γεωργούλας Στράτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γιαννέλος Λεγαντής, ΕΔΙΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γρόλλιος Γιώργος, Καθηγητής, ΑΠΘ

Γυιόκα Λία, Επίκ. Καθηγήτρια, ΑΠΘ

Ζορμπαλά Τίνα, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Θεοτοκάς Νίκος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Καλλέργης Δημήτρης, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Καραγιαννίδης Μπάμπης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Καρασαββίδης Ηλίας, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κάργας Γιώργος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Κατσανεβάκη Ζαμπία, ΕΔΙΠ, ΕΜΠ

Κατσαρδή Βανέσς, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καψάλης Απόστολος, Διδάσκων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κιουπκιολής Αλέξανδρος, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ

Κοσματόπουλος Νικόλας, Επίκ. Καθηγητής, Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Βηρυτού

Κουζής Γιάννης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κουκουτσάκη Αφροδίτη, Επίκ. Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κουμαριανός Βαγγέλης, Διδάσκων, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κουράκης Τάσος, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ

Κουραχάνης Νίκος, Επίκ. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κουτσούρης Αλέκος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

Λάμψας Πέτρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μάγος Κώστας, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαΐστρος Γιάνης, Επικ. Καθηγητής, ΕΜΠ

Μανωλίδης Κώστας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαρούδας Λεωνίδας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μητσοπούλου Χρυσούλα, ΕΔΙΠ, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μπάρκας Νίκος, Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μπασιούκας Κώστας, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μπένος Αλέξης, Καθηγητής, ΑΠΘ

Μπίμπου Άννα, Καθηγήτρια, ΑΠΘ

Μυλόπουλος Νικήτας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ναξάκης Χάρης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανταζής Βασίλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παπαδοπούλου Μαρία, Αναπλ. Καθηγήτρια, ΑΠΘ

Παπαηλία Πηνελόπη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παπαρούση Μαρίτα, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πατέλης Δημήτρης, Αναπλ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Παυλίδης Περικλής, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ

Πεχτελίδης Γιάννης, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πισσίας Βαγγέλης, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πολίτης Τάκης, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πορτάλιου Ελένη, Ομότιμη Καθηγήτρια, ΕΜΠ

Ρήγος Άλκης, Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ρούσσης Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Σαπουνάκης Άρης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σειρηνίδου Βάσω, Επίκ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ

Σκαλκώτος Χρήστος, Επίκ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σπαθής Μάκης, Ομότιμος Καθηγητής, ΕΜΠ

Στυλιανού Άρης, Αναπλ. Καθηγητής, ΑΠΘ

Σωτήρης Παναγιώτης, Διδάσκων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Τομπάζος Σταύρος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τουλούμη Γιώτα, Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ

Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τσιάκαλος Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής, ΑΠΘ

Τσόκογλου Αγγελική, Αναπλ. Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ

Τσουβαλά Μαρία, Επίκ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τσουκαλά Αναστασία, Αναπλ. Καθηγήτρια, Université Paris-Saclay

Χανιωτάκης Νίκος, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Χατζηκυριάκου Κώστας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ψημίτης Μιχάλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Βαρύ κλίμα

Τη βαριά εσωκομματική ατμόσφαιρα, ως απόρροια του κύματος αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία από τις παραπάνω πρωτοβουλίες αποτυπώνουν ανοιχτά στελέχη του κόμματος, όπως ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος τόνισε στον Θέμα 104,6 ότι «δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές» για τον Κουφοντίνα.

Αναφερόμενος στις υπογραφές 15 στελεχών για τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, παρότι επισήμανε ότι δεν παίρνουν το μέρος του, αλλά στηρίζουν τα δικαιώματα οποιουδήποτε κρατούμενου, τόνισε πως «δεν έπρεπε να γίνει τόση φασαρία, δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές», προσθέτοντας μάλιστα πως «δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει με τον Κουφοντίνα».

Από πλευράς της, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία ψεύδεται και υποκρίνεται όταν μας κατηγορεί για τη δήθεν σύνταξή μας με την τρομοκρατία, κάτι φυσικά που δεν είναι καινούργιο». Μιλώντας στην ΕΡΤ, Η κ. Γεροβασίλη δεν απέφυγε ακόμη να σχολιάσει τη δήλωση των 15 στελεχών του κόμματος υπέρ των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οι υπογράφοντες το κείμενο», συνέχισε, «ξεκαθάρισαν ότι μιλούν για τα δικαιώματα των κρατουμένων και προφανώς καταδικάζουν -και καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα την τρομοκρατία και τις δολοφονικές και εγκληματικές δράσεις της. Είναι απολύτως σαφές και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους επανειλημμένως. Αλλά τη Νέα Δημοκρατία την βολεύει να ταυτίζει το ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους είδους συμπεριφορές».

Στον αντίποδα, «άστοχη» χαρακτήρισε τη στάση των 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ των δικαιωμάτων Κουφοντίνα ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

«Υποστηρίζουν έναν αρχιδολοφόνο»

Στην αντεπίθεση για το θέμα πέρασαν και υπουργοί της ΝΔ, αποτιμώντας ως αδικαιολόγητη τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Το να υποστηρίζουν κάποιοι κατά συρροή και καταδικασμένους δολοφόνους δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Είμαι βέβαιος πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την υποστήριξη στον Κουφοντίνα» υποστήριξε στο ρ/σ Παραπολιτικά ο Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε πως «οι διαμαρτυρίες είναι ελεύθερες για όλους και για ό,τι θέλουν, ανεξαρτήτως το πόσο απεχθές είναι αυτό που υποστηρίζουν. Υποστηρίζουν έναν αρχιεγκληματία, αρχιδολοφόνο, καταδικασμένο για σωρεία δολοφονιών. Όλοι όμως αξιολογούμε το τι υποστηρίζουν». «Πιο εντυπωσιακό πολιτικά, που ακούγεται, είναι ότι υπάρχουν 15 στελέχη, εκ των οποίων πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν κείμενο με το οποίο ανησυχούν γιατί ο Κουφοντίνας δεν πάει στον Κορυδαλλό, που θέλει, και πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, που εκεί είναι η θέση του γιατί είναι καταδικασμένος τρομοκράτης», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Οι υπογράφοντες

Διαμετρικά αντίθετη, ωστόσο, άποψη αναφορικά με την απήχηση της υπογραφής του φέρεται να έχει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος ανήκει στα 15 στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνυπέγραψαν την δήλωση υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα. «Δεν προκαλεί πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κείμενό μας» εκτίμησε ο ίδιος στο ρ/ σ STATUS της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι «καταδίκη μέσα στην καταδίκη και ειδικοί νόμοι και ρύθμιση που αφορούν μία ειδική κατηγορία καταδίκων, δεν είναι κάτι που τιμάει το δικαστικό σύστημα της χώρας».

Γκρίνιες στα ενδότερα

Τις έντονες, όμως, εσωκομματικές αντιδράσεις υπαινίχτηκε εμμέσως με νέα ανάρτησή της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία συγκαταλέγεται με τη σειρά της στα 15 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την κοινή δήλωση, αναφέροντας:

«Πόσο διασκεδάζω με τις κάθε λογής «νουθεσίες», δε λέγεται.

Από όπου και αν προέρχονται…

«Νουθεσίες» για το συλλογικό αλλά και το προσωπικό καλό. Που συνοδεύονται, σχεδόν πάντα, και από αυτό το «μα, τι θέλεις και μιλάς;», ή «μα, είναι ώρα για τέτοια;» ή «μα, δεν βλέπεις προς τα πού πάει το ρεύμα;»...

Ευτυχώς, μεγαλώνοντας, απλώς χαμογελώ και προσπερνώ. Έχοντας επιλέξει, από καιρό, τους ανθρώπους εκείνους που ακούω, σέβομαι και υπολογίζω. Των οποίων οι συμβουλές και η κριτική (ενίοτε πολύ σκληρή…), έχουν ξεκάθαρη αφετηρία και στόχευση.

Αυτοί είναι οι συνομιλητές, οι σύντροφοι και οι συνοδοιπόροι μου. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, τα πάντα είναι θέμα επιλογών…»

Ειδήσεις σήμερα: 

Άντονι Μπλίνκεν: «Η σχέση ασφαλείας ΗΠΑ-Ελλάδας είναι σημαντική για τα αμερικανικά συμφέροντά στην Αν. Μεσόγειο»

Γαλλία: Με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR όσοι έρχονται στη χώρα-Ποιοι εξαιρούνται

Δάνεια κομμάτων: Σε απολογία καλούνται περισσότερα από 100 άτομα για το αδίκημα της απιστίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Μια ερώτηση

Έχουν δίκιο οι 68 αξιότιμοι συνταξιούχοι ή εν ενεργεία διδάσκοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να τονίζουν το δικαίωμα του εντιμότατου κ. Κουφοντίνα να πάει φυλακή στον Κορυδαλλό, επειδή είναι κοντά στο σπιτι του. Εξ άλλου και τα περισσότερα θύματά του σε νεκροταφεία κοντά στο σπίτι τους θάφτηκαν, δεν υποχρέωσε κανείς τους συγγενείς τους που μένουν στην Αθήνα να τα θάψουν στην Κρήτη ή στον Έβρο. Θα είχε την καλοσύνη έστω και ένας ή μία από τους διαπρεπείς επιστήμονες (πχ η εγκληματολόγος κα Αναστασία Τσουκαλά ως ειδικός) να μάς πεί, εάν αυτό που ζητάν για τον κ. Κουφοντίνα πρέπει να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση των αξιοτίμων κυρίων Ρουπακιά, Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη κλπ., που ομοίως φυλακίστηκαν στο Μαλανδρίνο και στον Δομοκό, ενώ τα σπίτια τους και οι οικογένειές τους είναι στο Λεκανοπέδιο;

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΑΕΙ ΑΧΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ? OΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥ ΓΕΊΛ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ 1

Χαλκιδέος

Εμπρός σύντροφοι, πάμε ολοταχώς για το 3%!!!

insane

συριζα χρυση αυγη ιδιο μαγαζι ελεγε καποιος ποσο δικιο ειχε τελικα ο φασισμος δεν εχει χρωμα ...

Καγιαλές

Το φαινόμενο των σουρεάλ αερολόγων, κρατικοδίαιτων κομματόσκυλων που λυμαίνονται το κρατικό κορβανά,δηλαδή το όποιο μέλλον της πατρίδος μας δεν είναι τυχαίο.Είναι η συνέπεια του μύθου της αντιπολίτευσης ότι κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι ανέτρεψαν δήθεν την χούντα,κρύβοντας κάτω από το χαλί την αλήθεια ότι δηλαδή η δημοκρατία που ακολούθησε φέρει στο κουστούμι της πολλούς λεκέδες.Είναι λερωμένη από το αίμα,τους νεκρούς,τους βιασμούς,τους 200.000 πρόσφυγες,τους αγνοούμενους των Ελλήνων της Κύπρου,η τραγωδία των οποίων έστειλε τους φασιστοχουνταίους στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.Εμείς στις 23 Ιουλίου τι ακριβώς εορτάζουμε ; Την παραπάνω ντροπή;Αν ο εξευτελισμός του Πενταδάκτυλου ήταν αιτία για περισυλλογή και ενδοσκόπηση δεν θα εύρισκαν πρόσφορο έδαφος για καριέρες οι γνωστοί παραμυθάδες οι οποίοι κατασπάραξαν τα πακέτα Ντελόρ,πακέτα Σαντέρ,τα Μ.Ο.Π.τις δώσε και μένα μπάρμπα μαϊμού επιδοτήσεις κλπ,κλπ,ων ουκ έστιν τέλος..Σκυταλοδρομία το πράγμα οι αεριτζήδες του κομματικού σωλήνα συνεχίζουν την φουμαρολογία,γεμίζοντας τις τσέπες τους με τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών ,καθόλου περίεργο για μια χώρα που έκτισε το μέλλον της σε παραμύθια,αντί να αντιμετωπίσει τα λάθη της και την αλήθεια κατάματα...΄Οσο για τον πολυφονιά είναι το κερασάκι στην τούρτα της ντροπής.Η υπόθεση του θα έπρεπε μάλλον να έχει αντιμετωπιστεί με το εθιμικό δίκαιο σύμφωνα με το δόγμα Γιάννη Παπαδόσηφου.....

Σκεπτόμενος

Οι 68 πανεπιστημιακοί και τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν για τα δικαιώματα τού αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα είναι στην πραγματικότητα βαθύτατα υποκριτές γιατί κάνουν διαχωρισμό στη βία.Πιστεύουν, χωρίς να το λένε, ότι η αριστερή βία είναι αναγκαία και απαραίτητη ενώ η δεξιά βία είναι απολύτως καταδικαστέα.

Πόπη

Ο Συριζα έχει γίνει "Σύνδεσμος Φίλων και Συναγωνιστών Δ. Κουφοντίνα".

OΡΓΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ Α(Χ)ΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ?

68 σιχαμένοι

ΟΥΣΤ αθύρματα

Σύριζα το κόμα των τρομοκρατών

και των πρακτόρων.

θαλης

η παραπανω λιστα ειναι οτι πιο σαπιο υπαρχει στην ελλαδα.κρατικοδιαιτοι τεμπελχαναδες που εξασφαλισαν ενα παχυλο μισθο για τα σημερινα δεδομενα διδασκουν τα παιδια μας το μπαχαλο.απολυση τωρα και ιδιωτικα πανεπιστημια και με το μισθο τους να επιδοτουνται τα εξοδα τον σπουδαστων.ασιχτηρ αριστερο φασισταριο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης