LIVE

Κορωνοϊός

kmitsotakis-0

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αντικείμενο των διερευνητικών με την Τουρκία λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1- Δύο εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιασθεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους  - Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο των ραντεβού- Η επιστρεπτέα θα συνεχισθεί για όσο χρειάζεται, προανήγγειλε νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» -  Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων, «απογοήτευση, όχι  αντιπολίτευση», είπε - Πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία

Τα βήματα για να αποκτήσει η Ελλάδα τοίχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό ώστε να επανέλθουν οι δραστηριότητες της Οικονομίας και να μη χαθεί  η χρονιά για τον Τουρισμό περιέγραψε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του ραντεβού, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας έχει προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που εξασφαλίζουν απόλυτη επάρκεια για τις ανάγκες των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία τεσσάρων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δυνατότητα να εμβολιάζονται 20.000 άνθρωποι την ημέρα. 

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για τον τρόπο που ασκεί το ρόλο της στην πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την απογοήτευση, όχι αντιπολίτευση, ενώ ειδικότερα είπε ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα «να πάρουμε τις πατέντες των εμβολίων»  «στερείται σοβαρότητας». 

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις αφού θα έχει σκληρές συνέπειες, ενώ επανέλαβε ότι στις διερευνητικές η Ελλάδα συζητά το θέμα των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ερωτηθείς αν το 2021 θα είναι εκλογική χρονια, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να εξαντληθεί η τετραετία.  

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ANT1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου


Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός αφορούσε τη διαχείριση της πανδημίας. Όπως είπε, δεν αψηφήσαμε τους κινδύνους, ενισχύσαμε το ΕΣΥ. Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ουδέποτε η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί έκτακτα μέτρα πριν από την 26η Οκτωβρίου. Η καμπύλη της απότομης εκθετικής αύξησης ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου, είμασταν απόλυτα συνεπείς σε αυτά που γνωρίζαμε. Προτάσεις γίνονται στο δημόσιο διάλογο, αλλά όχι δεν υπήρξε εισήγηση. Εγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Η εικόνα της χώρας απέχει από εκείνη της Ευρώπης, που είναι στο «κόκκινο».  Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην συγκρίνει το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία. Η σύγκριση είναι παντελώς άστοχη. Θα συζητήσουμε στη Βουλή την Παρασκευή. Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες. Είναι παντελώς ανυπόστατη και ανεφάρμοστη. Δεν είναι αντιπολίτευση  στον κορωνοϊό και -ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα- είναι απογοήτευση.

Για τις «κατηγορίες» από το Politico σε βάρος της Ελλάδας ότι μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να αγοράσει άλλα δύο εκατ. εμβόλια, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι ήταν επιτυχία της Ευρώπης όι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί. Η Ελλάδα εχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε  και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο.  Στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα μπορούν να έχουν εμβολιασθεί περί τα 2 εκατ. συμπολίτες μας. Από τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσδουμε 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπου θα μπορούν να εμβολιάζονται περι τις 20.000 συμπολίτες μας καθημερινά.

Για το καλοκαίρι και τον τουρισμό: Έστειλα σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.  Μην έχουμε αμφιβολίες ότι κάποιες χώρες μπορεί να ζητουν κάποιου είδους πιστοποιητικό. Πρέπει να είναι εφικτό να υποδεχθούμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες από πέρσι με ασφάλεια. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τη φετινή τουριστική περίοδο- και πέρσι πήγαμε καλύτερα από τους ανταγωνιστές μας. Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό το καλοκαίρι.

Πότε θα έχουμε στοιχειώδες τοίχος ανοσίας: Το πρώτο είναι να εμβολιάσουμε αυτούς που είναι πιο πιθανό να χρειασθούν νοσηλεία. Μετά από τα 85 έτη, θα πάμε στα 70 και σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. 

Για την αγορά εμβολίων εκτός πλαισίου ΕΕ, όπως επιδιώκουν Γερμανία, Κύπρος: Αυτό θα είχε νόημα αν δεν είχαμε εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τους εμβολιασμούς. 

Για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό από την Ευρώπη:  Καθοριστικό βήμα η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εχουμε υποβάλει σχέδιο εδώ και δύο μήνες. Ηδη δαπάνες από το Ταμείο, όπως το Εξοικονομώ κατ' οίκον, γίνονται. Εχουμε από τα καλύτερα σχέδια που υποβλήθηκαν στην ΕΕ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουμε αγοράσει πολλά περισσότερα εμβόλια. Θετικό ότι έκανε αίτηση για έγκριση και η Astrazeneca, ενδεχομένως να εγκριθεί και άλλο εμβόλιο μιας δόσης που διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Ο εμβολιασμός είναι η πιο σύνθετη επιχείριση που έχουμε αναλάβει ποτέ ως κράτος, ιδιαίτερα σε υγειονομικό επίπεδο. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά. 

Για τις «ουρές» αξιωματούχων που έσπευδαν να εμβολιασθούν: Το σταματήσαμε αμέσως. 

Για την Οικονομία

Ερωτηθείς για την ύφεση ο πρωθυπουργός είπε: Επρεπε να προσαρμοστούμε σε μια πρωτοφανή κρίση. Το κράτος είναι δίπλα στον επιχειργηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους, έχουμε ρίξει πολλά χρήματα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, θα συνεχισθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή όσο χρόνο χρειάζεται. θα εξετάσουμε τι θα γίνει όταν κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή. Ευτυχώς σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν έχουμε λουκέτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετπωίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας, Με ενδιαφέρει να επιστρτέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές.  Ελπίζω ότι οι ειδικοίθ θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα. Οταν έκανα κάτι εκτός εισήγησης της επιτροπής, έκανα κάτι πιο αυστηρό. Οι πολίτες συμμορφώθηκαν στα μέτρα στη μεγάλη τους πλειοψηφία.   

Για την Εκκλησία: Πράγματι είχαμε διαφωνία τα Θεοφάνεια, στη συνέχεια η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα. 

Η αγορά: Η αγορά λειτούργησε άμεσα, θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Για τα ελληνοτουρκικά και τις διερευνητικές


Ερωτηθείς για την προσπάθεια της Τουρκίας να θέτει συνεχώς θέματα: Η κυβέρνησή μας επιδίωξε την επανέναρξη του διαλόγου, αλλά μέσα σε προδιαγεγραμμένο πλαίσιο- τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι προκλήσεις από την Τουρκία είναι μια διαρκής διαδικασία. Σε περίπτωση που  συνεχίσει τις προκλήσεις θα έχει συνέπειες με οικονομικό κόστος.  Είναι καλύτερα να συζητάμε. Εχω τη διάθεση και την επιθυμία να βρούμε πλαίσιο επίλυσης. Η Τουρκία θα γνωρίζει πάντα ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια στην «καλή» συμπεριφορά της Τουρκίας. Ελπίσω ότι το '21 θα είναι καλύτερο από το 2020 που υπήρξαν πολύ μεγάλες εντάσεις. 

Για τις αποζημιώσεις από τη Novartis: Οταν είχε προκύψει το σκάνδαλο έλεγα ότι πρέπει να πέσει φως και να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Το έλεγα από το 2018. Το έλεγα στον κ.Τσίπρα ότι χρησιμοποιούσε την υπόθεση πολιτικά και όχι για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.  Στοχοποίησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα στη Novartis. η υπόθεση ταλαιπώρησε πολύ, τώρα ξέρουμε τι έγινε και πλέον ερευνάται. 


Για τα πέντε χρόνια στην ηγεσία της NΔ:  Είδα ένα πρωτοσέλιδο από την εκλογή μου που είχα υποσχεθεί ανανέωση, διεύρυνση, μεταρρυθμίσεις. Αυτές τις δεσμεύσεις υπηρετώ. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αξιοποιώ όλα τα στελέχη. Η ΝΔ είναι η κυρίαρχη δύναμη σ' αυτό που αποκαλούμε πολιτικό Κέντρο.  Πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση. Διαχειριστήκαμε πρωτοφανή κρίση, έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης. Ο στόχος είναι να ξαναβάλουμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Η χώρα θα είναι στις κερδισμένες. Ετοιμάζουμε το γήπεδο για να «παίξουμε μπάλα» στη γρήγορη ανάκαμψη. Το 2021 δεν είναι εκλογική χρονιά, πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία. 


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1
Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ-Πενς στον Λευκό Οίκο, η πρώτη μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Πανδημία-Σλοβενία: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι θάνατοι- Σήμερα φτάνουν οι πρώτες δόσεις της Moderna


Ποιοι θα έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο - Τα 8 βήματα για να κλείσετε ραντεβού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (135)

Τελειωσε η Ελλαδα μας :

Πθ Διαβάζω τόσα χρόνια τα σχόλια σας και μου γεννήθηκε η εξής απορία για ορισμένους που δεν είναι κρατικοδίαιτοι : εδώ και χρόνια , ανεξαρτήτως κυβερνητικού σχήματος και κόμματος το οποίο είναι στην εξουσία , τα βάζετε με όλους τους προθυπουργους και την ακολουθία τους, που έχουν περάσει από την μικρή μας χώρα τα τελευταία 200 χρόνια. Δεν έχετε καταλάβει ότι απλώς διαχειρίζονται - με το αζημίωτο - μια αιωνίως χρεωκοπημένη χώρα, χωρίς την δυνατότητα να την βελτιώσουν, διότι αποτελείται από δημόσιους υπαλλήλους και εργολήπτες του δημοσίου, οι οποίοι είναι ισχυρότεροι των διαχειριστών τους; Η χώρα μας , έχασε όλες τις ευκαιρίες που είχε σε αυτή τη γενιά και τώρα είναι εντελώς άνευ αξίας. Το θέμα είναι τι κάνουμε , όταν δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ; Αλλάζουμε εμείς ! Χώρα ! Πουλήστε ότι έχετε (αν έχετε κάτι) και πάτε στη χώρα της αρεσκείας σας , εκεί που το κράτος, δεν θα σας κλέβει το μόχθο σας . Ξοδέψτε το χρόνο σας, στο Ίντερνετ, για να μελετήσετε τη Χώρα που σας αρέσει και τι θα κάνετε . Εμείς οι Έλληνες τα καταφέρνουμε παντού στον κόσμο , (ακόμα και με ένα μόνο εισιτήριο και 1000€ στην τσέπη) εκτός από την Ελλάδα. Αφήστε εδώ τους βολεμένους και θα δούμε σε 3 χρόνια , ποιος θα τους ταΐζει ; Μην τρώτε το χρόνο σας, σε ψηφιακό καφενείο. Το οποίο δεν βγάζει πουθενά. Η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές , εάν και εφόσον έχει λογικές τιμές. Game over. ΥΓ: θα έγραφα πολύ περισσότερα , αλλά δεν θα το κάνω , γιατί ξέρω ότι αυτοί/ές που ήταν για να καταλάβουν , κατάλαβαν.

ΜΠΡΑΒΟ

αρχηγε,,,, οπως και τα 2000000 εκατ εμβολια τον μηνα,,,,,, σκουπιδια ολοι πρωην και νυν και αει

Κυριε πρωθυπουργέ

Υπολογίζω ότι γύρω στα 20 εκατομμύρια δόσεις θα τις βάλετε στον π@το σας ολο το πολιτικό προσωπικό

μολις βλεπεις

οτι τη συνεντευξη τη παιρνει ο χατζητετοιος(αρσενικη τατιανα στεφανιδου) δεν ασχολεισαι.Απλα ανοιγεις τηλεοραση και πετας ντοματες!

Αν γέλασες

με το "αντιπολίτευση - απογοήτευση", πσάκσου μήπως ανήκεις σε ευπαθή ομάδα !

Εicke

Καλα αυτες τις ηλιθιοτητες που λεει στα προβατα ο Τσιπρας περι πατεντας , ποιος κρετινος τα πιστευει ? ολα τα νεα φαρμακα που βγαινουν ειναι πατενταρισμενα για μια περιοδο ετων. ετσι θα κερδισει και θα ρεφαρει η εταιρεια ολο το κοστος της ερευνας. Μετα την παροδο αυτου του διαστηματος τοτε μπορει να συνεννοηθει με αλλες εταιρειες για να βγαλουν με κατοπιν αδειας το ιδιο προιον η' γενοσημο. Αυτου του βλακα δεν του το ειπε κανεις ?

Απολυτα

Πολύ σωστός 👍

Να μας πει τούτος ο δόλιος πρωθυπουργός

γιατί ο εμβολιασμός γίνεται με έκχυση από σύριγγα και όχι με πόση του ανοσοποιητικού υγρού που κάλλιστα θα μπορούσε να προστεθεί σε κεφίρ με γεύση μαρμελάδα βερίκοκοκο. Διότι είναι υποχθόνιοι σαδιστές που ικανοποιούνται να βασανίζουν το θύμα τρυπώντας το αργά και βασανιστικά με χοντρή μακριά βελόνα. Δεν υπολόγισαν όμως τη μύτη μου ... και τη δύναμη του πληκτρολογίου μου να τους αποκαλύψει και να τους εκθέσει.

Υγειονομικος

Δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανεναν να κανει ιατρικη πραξη παρα την θεληση του

ἄνευ πλάκας

"Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση , αυτό είναι απογοήτευση ." Καλό .

Ερώτηση

Τώρα με τον νέο πτωχευτικό, όσοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους και πετάγονται στο δρόμο, θα τρώνε και πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση ??? Πείτε μας να ξέρουμε !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης