Ακόμα «βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ: Η τροπολογία για τους αστυνομικούς έγινε… επίδομα

Ακόμα «βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ: Η τροπολογία για τους αστυνομικούς έγινε… επίδομα

«Μύλος» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Επανακατατίθεται η επίμαχη τροπολογία

astynomia-542
Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης για την οικονομική ενίσχυση των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.

Μολονότι άπαντες (και οι «προεδρικοί») συνηγόρησαν χθες ότι «ήταν λάθος το timing», καθώς η τροπολογία κατατέθηκε την επομένη της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης οι «53», η «ιστορική» ηγεσία, αλλά και στελέχη από την πρωτοβουλία «Γέφυρα» έβαλαν ομαδόν κατά του κ. Σπίρτζη, ζητώντας η τροπολογία είτε να αποσυρθεί, είτε να επανακατατεθεί με άλλο περιεχόμενο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τελικά το Προεδρείο του Πολιτικού Συμβουλίου κατέληγε στη «σολομώντεια λύση» να κατατεθεί τροπολογία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής (αφού η κυβέρνηση την έχει απορρίψει την προηγούμενη), η οποία θα ζητά την άπαξ καταβολή έκτακτου επιδόματος πριν τις γιορτές σε όλους τους εργαζόμενους, όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, δηλαδή ένστολους, υγειονομικούς (γιατρούς και νοσηλευτές), πληρώματα ΕΚΑΒ, κτλ, ώστε το εφάπαξ αυτό βοήθημα να εκληφθεί ως μια μικρή ηθική ανταμοιβή στην συνεισφοράς τους στον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, ο αρμόδιος Τομεάρχης, Χρήστος Σπίρτζης προέβη σε δήλωση αναφορικά με την τύχη της τροπολογίας στο εξής, αναφέροντας πως «εισηγήθηκα στο Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου».

Η δήλωση Σπίρτζη:

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναδείξαμε την οπισθοδρομική αντίληψη του σχεδίου νόμου για το σωφρονιστικό σύστημα, τις ανορθολογικές δομές που περιέχει, την αντίληψη μιας αστυνομίας βραχίονα πολιτικών σκοπιμοτήτων, ανοχής ακροδεξιών θυλάκων και επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων του δόγματος τρόμος και πάταξη.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε όσα τραγικά συνέβησαν την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του 15 χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, με γενικευμένα και απαράδεκτα γεγονότα που προσβάλουν την μνήμη του, τη δημοκρατία, τη νεολαία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού.

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, μετά από απόφαση των αρμόδιων ΕΠΕΚΕ Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του φορέα μας, καταθέσαμε ένα σύνολο 4 τροπολογιών. Οι τροπολογίες αυτές αντιμετωπίζουν την έλλειψη διαγνωστικών τεστ στα σωφρονιστικά καταστήματα και την Ελληνική Αστυνομία, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων την προαιρετική διαμονή των φοιτούντων στις Σχολές της Αστυνομίας και τη μεταφορά ασθενών σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι από την Ελληνική Αστυνομία.

Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου.

Κατανοώντας επίσης την κριτική, το θυμό και την οργή πολλών συμπολιτών μας για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών, ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση.

Νέες γκρίνιες

Κλείσιμο
Παρά, ωστόσο, την χρυσή τομή που επεξεργάστηκε η Κουμουνδούρου, στελέχη της τάσης των «53» δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για την έκβαση της συνεδρίασης.

«Όχι, η σημερινή δεν ήταν μια καλή μέρα. Ναι, η επίμαχη τροπολογία τελικά αποσύρεται, γιατί όμως πρέπει να δίνεται μάχη για τα αυτονόητα; Ή μήπως δεν είναι για όλους το ίδιο αυτονόητα;» διερωτήθηκε σχετικά η Αννέτα Καββαδία σε ανάρτησή της, ενώ για «επιτελικά αυτογκόλ» και «ντροπολογία» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

anneta
karagiannidis
labrou
karagiannidis_neo
Ειδήσεις σήμερα

Πώς θα κάνουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα - Όλο το σχέδιο

«Μαύρος» Δεκέμβριος με 788 θανάτους - Γιατί αργούν τα αποτελέσματα του lockdown

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης