Σκουρλέτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι η χαριστική βολή για τους δανειολήπτες

Σκουρλέτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι η χαριστική βολή για τους δανειολήπτες

«Προσπάθησε να περάσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας δανειοληπτών κυριολεκτικά εν κρυπτώ, στα μουλωχτά»,  δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6

Panos_Skourletis_THEMAradio
«Ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι η χαριστική βολή για τους δανειολήπτες και θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Η εισαγωγή της έννοιας της πτώχευσης του φυσικού προσώπου είναι κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα, δεν υπήρχε στο νομοθετικό μας πλαίσιο και είναι απαράδεκτη και αντικοινωνική. Μετά από 12 χρόνια ενοικίου αν χάσεις τρία ενοίκια, σου παίρνουν συνολικά την περιουσία. Είναι πράγματα πρωτόγνωρα», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Για καφέ» με τον Ηλία Σιακαντάρη ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο ότι η κυβέρνηση αιφνιδίασε την κοινωνία.


«Προσπάθησε να περάσει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας δανειοληπτών κυριολεκτικά εν κρυπτώ, στα μουλωχτά»,σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ πως ξεπερνάει τους τροικανούς. «Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ως προς τις προθέσεις της τότε τρόικας ή τις προθέσεις των σημερινών τραπεζών. Αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε μία μάχη χαρακωμάτων κυριολεκτικά έτσι ώστε να μην περάσουν ακραίες απόψεις και πρακτικές που θα ήραν την πρόληψη για την πρώτη κατοικία.

Εδώ δεν υπάρχει το ασφυκτικό πλαίσιο και είναι πραγματικά παράλογο το γεγονός ότι υπερθεματίζει η σημερινή κυβέρνηση και ξεπερνάει ακόμα και τους τότε τροικανούς. Η σημερινή κυβέρνηση, πρόκειται για την πολιτική εκφραση των συμφερόντων των τραπεζών», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Κλείσιμο
«Μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που υπήρχε το 2015 εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε τις λιγότερο επώδυνες αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα. Και υπήρχε μία προσπάθεια να διαμορφωθεί πράγματι ένα δικαιότερο σύστημα προστασίας, το οποίο δεν έγινε κατορθωτό. Οι δυνατότητες για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν τουλάχιστον μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την υποχώρηση της σκληρής μνημονιακής εποπτείας. Η σημερινή κυβέρνηση ενώ δεν υπάρχουν τα μνημόνια, ασκεί μία πολιτική, η οποία πολλές φορές τα ξεπερνάει», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης