LIVE

Κορωνοϊός

petsas

«Ο δείκτης Rt τον προηγούμενο μήνα πάνω από τη μονάδα, ενώ πλέον εμφανίζει μικρή πρώτη 0,85», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι επιστημονική και όχι πολιτική, είπε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η χρήση της είναι ασφαλής για τους μαθητές.

Για τον κορωνοϊό, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο δείκτης Rt τον προηγούμενο μήνα ήταν πάνω από τη μονάδα ενώ πλέον εμφανίζει μικρή πρώτη 0,85, σύμφωνα με τη έκθεση του παρατηρητηρίου.

Ο ιός είναι ανάμεσα μας και χρειάζεται επαγρύπνηση, είπε.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα (27/8/20)

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού Προέδρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα 

Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Α. Εθνικά θέματα.

Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Σήμερα - μετά την αναίτια καθυστέρηση που προκάλεσε η ανεκδιήγητη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία την ώρα που δηλώνει «παρών» - η Βουλή των Ελλήνων κυρώνει τις συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Σας ενημερώνω ότι δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Γιαννάκης και Διγαλάκης, θα απουσιάσουν από την ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Γιαννάκης προληπτικά για λόγους υγείας και ο κ. Διγαλάκης επειδή βρίσκεται σε καραντίνα. Και οι δύο θα εκφραστούν με πρόθεση ψήφου.

Οι δύο συμφωνίες εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, αναγνωρίζουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στα νησιά μας και διεμβολίζουν, τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην περιοχή.

Η συμφωνία με την Αίγυπτο ήταν αναμφίβολα επείγουσα, καθώς - όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός- «εξελίσσεται στην περιοχή η παράνομη επιχείρηση της Τουρκίας να συναλλαγεί με δυνάμεις της Λιβύης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών».

Και η συμφωνία αυτή, επιβεβαιώνει την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης.

Σημειώνω ακόμη την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, στις δυτικές ακτές της και τα νησιά του Ιουνίου μέχρι και το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για την άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματός μας, κατοχυρωμένου στο άρθρο 3 της Σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ένα δικαίωμα, που - όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός - η χώρα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει μελλοντικά και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές, όποτε κρίνει η ίδια.

Σήμερα και αύριο, πραγματοποιείται στο Βερολίνο άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στη συνεδρίαση αυτή ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσει - όπως έχει δεσμευτεί - κατάλογο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, στην περίπτωση που συνεχίσει την παραβατικότητα και την προκλητικότητα που αναπτύσσει.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, βασικές αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι ο σεβασμός στο Κράτος Δικαίου και στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Και το κεκτημένο αυτό δεν μπορεί ούτε να θυσιάζεται, ούτε να μετριέται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, αποφασιστική υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις του αυταρχισμού, της παρανομίας και της αυθαιρεσίας.

Β. Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό

Στην προηγούμενη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορωνοϊό - που αφορούσε το διάστημα 5 έως 20 Αυγούστου – αναφερόταν ότι ο δείκτης «Rt εκτιμάται ότι βρίσκεται σε τιμή πάνω από τη μονάδα».

Στην Έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα και αφορά το διάστημα 20-26 Αυγούστου, γίνεται εκτίμηση ότι το Rt έχει εμφανίσει μικρή πτώση στο 0,85. Σημειώνεται ότι, επιδημιολογικά, μια συγκράτηση του δείκτη Rt κάτω από το 1 ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας, καθότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μία επαφή.

Επίσης, στη σημερινή Έκθεση καταγράφεται ότι το πλήθος των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 31 από 23,4.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες.

Στον δείκτη θανάτων λόγω κορωνοϊού ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται στην 113η θέση παγκοσμίως με 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 105,7 θάνατοι αντιστοίχως.

Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων και η διατήρηση του Rt κοντά στη μονάδα, συνεχίζουν να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση.
Ο ιός είναι ανάμεσά μας και είναι χρέος όλων να τηρούμε σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών.

Ταυτόχρονα, αυξάνουμε συνεχώς τον αριθμό των τέστ που διενεργούμε, προκειμένου να εντοπίζουμε έγκαιρα νέα κρούσματα και να περιχαρακώνουμε εστίες διασποράς στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, μεσοσταθμικά, μέχρι σήμερα, τον Αύγουστο διενεργούνται 18.740 τεστ ανά ημέρα. Το γεγονός αυτό σχετίζεται με το αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όσο και με στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της επικράτειας. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά test, ποσοστό 10% - 15% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, με μια μεγαλύτερη συγκέντρωσή στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα. Επιπρόσθετα, έχουν παρατηρηθεί μεμονωμένες συρροές σε συγκεκριμένες περιοχές, για τις οποίες λήφθηκαν τοπικά, περιοριστικά, μέτρα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα συνιστά σημαντική πρόκληση το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων, με ασφάλεια για τα παιδιά, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς αλλά και ολόκληρη τη κοινωνία.

Η προετοιμασία και τα μέτρα που λαμβάνονται στηρίζονται στην ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, την πρακτική που ακολουθείται στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, την εμπειρία μας από το άνοιγμα των σχολείων την Άνοιξη και βέβαια τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Βασική διαφορά σε σχέση με την Άνοιξη σηματοδοτεί η απόφαση για τη χρήση μάσκας.

Και η απόφαση αυτή είναι επιστημονική, όχι πολιτική.

Με τη σωστή χρήση της στο σχολείο προστατεύονται όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, τα άτομα αυξημένου κινδύνου του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Υπογραμμίζεται σχετικά ότι - κόντρα στις σειρήνες της ανευθυνότητας- η χρήση μάσκας είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά άνω των 2 ετών.
Το λένε ρητά και ξεκάθαρα μεγάλοι επιστημονικοί φορείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.
Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση όλων των μαθητών για τη σωστή χρήση μάσκας. Οδηγίες θα δοθούν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ έντυπο υλικό, αλλά και βίντεο ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά όλων των βαθμίδων.

Γ. Σχέδιο Νόμου «Διευθέτηση οφειλών, Δεύτερη ευκαιρία».

Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Διευθέτηση οφειλών, Δεύτερη ευκαιρία».

Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία αντιμετωπίζει το μείζον ζήτημα του ιδιαίτερα υψηλού ιδιωτικού χρέους που συσσωρεύτηκε και διογκώθηκε κατά την πολυετή οικονομική κρίση στη χώρα.

Ένα πρόβλημα που χρόνιζε και είχε σημαντικές επιπτώσεις σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το νομοσχέδιο, υιοθετεί τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται στις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, ενσωματώνοντας άμεσα την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2019.

Το Σχέδιο Νόμου χαρακτηρίζεται ως:

1ον. Ολιστικό, καθώς καταργούνται όλες οι προηγούμενες, διάσπαρτες σχετικές διατάξεις και πλέον θα υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο, που θα αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους.

2ον. Επιχειρηματικά γόνιμο, καθώς δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς των επιχειρήσεων στη βιωσιμότητα, επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας, μέσω της δεύτερης ευκαιρίας, και καταπολεμά το φαινόμενο των επιχειρήσεων «ζόμπι», που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της διαρκούς συσσώρευσης χρεών.

3ον. Κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, καθώς ξεκαθαρίζει «η ήρα από το στάρι», αφού πίσω από τους χιλιάδες ευάλωτους πολίτες κρύβονται, τόσα χρόνια, αρκετοί «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Απαιτείται άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι ύπαρξης περιουσίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται μέριμνα για τις πραγματικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

4ον. Καινοτόμο, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την εισαγωγή προληπτικού μηχανισμού για την έγκαιρη προειδοποίηση του οφειλέτη, έτσι ώστε να μην χρεοκοπήσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι εθνικά αναπτυξιακό, καθώς αφαιρεί τα βάρη οφειλών από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ απελευθερώνει τις τράπεζες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έτσι ώστε να επιτελέσουν το ρόλο τους. Δηλαδή, να δώσουν ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να χρηματοδοτήσουν τα όνειρά τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Έτσι, το νομοσχέδιο «Διευθέτηση οφειλών, Δεύτερη ευκαιρία», συνθέτει ένα συνεκτικό και δυναμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής, προστατεύοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον παραγωγικό ιστό της εθνικής μας οικονομίας.

Ένα πλαίσιο που απαλλάσσει από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ένα πλαίσιο που είναι βασικό και αναγκαίο συστατικό ενός υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ένα πλαίσιο που διέπεται από διαφάνεια και ταχύτητα.

Διαφάνεια, με την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών και την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λύσης ρύθμισης οφειλών,
και

Ταχύτητα στη ροή των διαδικασιών, καθώς προβλέπονται σφικτές χρονικές προθεσμίες, προκειμένου να περιοριστεί η δράση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Υπογραμμίζεται ότι η εξάλειψη των εμποδίων στην αποτελεσματική και προληπτική αναδιάρθρωση βιώσιμων οφειλετών:
Aπενοχοποιεί κάποια οικονομική αποτυχία,

Aπαλλάσσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά από βάρη του παρελθόντος για να ξανασταθούν στα πόδια τους, και
Δίνει διέξοδο από μια οικονομική φυλακή, προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Το Σχέδιο Νόμου τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Κλείνω, σημειώνοντας ότι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, στις 11 το πρωί.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στη Λουιζιάνα ο κυκλώνας Λόρα - Έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4

Φρίκη στο Fort Hood: Αμερικανός στρατιώτης έπεσε θύμα βιασμού και μετά βρέθηκε νεκρός

Συνολικά 463 εκατ. παιδιά στερήθηκαν εντελώς την εκπαίδευση λόγω του κορωνοϊού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Σοφία

Όλοι οι επιστήμονες από άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένου και του ΠΟΥ ισχυρίζονται ότι η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζεται από παιδιά άνω των 11 ετών που μπορούν να κάνουν σωστή χρήση γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Σε παιδάκια δε 4-5 ετών είναι απαγορευτική. Αναπτυξιολόγοι στο εξωτερικό ισχυρίζονται ότι η πολύωρη χρήση της είναι επικίνδυνη ακόμα και σε παιδιά άνω των 10 ετών. Αλλά τα δικά μας τα τζιμάνια ξέρουν καλύτερα. Βέβαια κανένας από αυτούς τους επιστήμονες που σκίζουν τα υμάτια τους για την ασφάλεια της μάσκας σε παιδιά δεν έχει τα κότσια να υπογράψει μια βεβαίωση ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι σε κάποιο παιδί. Γιατί άραγε;

Απλός πολίτης

Ειλικρινά με αυτό το κόμμα δεν μπορεις να βγάλεις καμεια μα καμια άκρη. Άλλα λένε την μία άλλα την άλλη. Και δεν είναι τώρα με το κοβιντ 19 αλλά γενικά. Πέρσι είχαν προαναγγείλει η προηγούμενη για μετά της ευρωεκλογες (προφανος δεν έγινε γιατί συνέπεσαν η εθνικές εκλογές) την επέκταση τον χωρικών υδάτων μόνο στο Ιόνιο. Είχαν βγεί από ΝΔ και διαφωνουσαν. Είχε βγεί ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ και είχε πεί για πρωτοφανή επιπολαιότητα ο κύριος Κοτζιάς και Τσίπρας χώρισαν την χώρα στα 2 προανεγγελοντας την επέκταση των χωρικών υδάτων μόνο στο Ιόνιο. Και έδωσαν την δυνατότητα στην Τουρκία να επιμηνη στην γνωστή θέση οτι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστη πλήρες το δίκιο της θάλασσας. Ωραία λόγια το ακουει ο απλός πολίτης π.χ Εγώ που τρωο ενυσχημενο οχι απλο, και λέω να που υπάρχουν και υπερ πατριώτες σε αυτην την χώρα που μπορεί και <<να σκίζουν και τα ρούχα του>> γιά τον πατριώτησμο. Δεν πρόλαβε καλά καλά να περάσει ένας χρόνος. Να που το έφερε η ΝΔ. Και εκεί που ήταν με την απορια για το πώς θα χώριζε ο Τσίπρας την χώρα στα δυο Να που τελικά την χώρισαν αυτή η δεν την χώρισαν Τώρα? Μακεδονικό. Μια από τα ίδια φωνσζαν, φώναζαν. Τώρα το στηρίζουν Αλωστε, γιά την ΝΔ ηταν και κάτι απλό. Αφού και ο επίτιμος είχε πεί για την ονομασία και νομίζω τότε <στο τραπέζι > ηταν σκέτο Μακεδονία Οτι σε 10 χρόνια δεν θα το έχουμε ξεχσσει Και κοίτα σύμπτωση. Απο την ημέρα που η ΝΔ άφησε ένα έλλειμα 15% και χρεοκοπείσε την χώρα εως την ημέρα που επανεκλεγεί στην κυβέρνηση ηταν ακριβώς 10 χρόνια. Τυχαιο δεν νομίζωΞέφυγα λιγο απο το θέμα αλλά σαν απλός ψηφοφόρος προσπαθώ να καταλάβω γιατί αύριο, μεθαύριο θα πάω να ψηφίσω να μην είμαι ενημερωμένος. Και πάμε και στον θέμα του κοβιντ 19 και πάμε να δούμε τη έλεγαν γιά της μάσκες τον Απρίλιο, και νομίζω σε καποιες χώρες ήταν υποχρεωτικές οπως Κίνα? και αλλού. Αλλά πάμε να δούμε τη έλεγαν εδώ. Η χρήση μασκας απο τον γενικό πληθυσμό ενέχει κινδύνους. (Ενέχει κινδύνους???) Και Θα πρέπει να γίνεται από ασθενής, από άτομα που φροντίζουν ατομα και φυσικά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να αλλάξει κάτι μετά από 4 μήνες τη να αλλάξει? ένα ύφασμα είναι στο πρόσωπο μπορεί λοιπων να γίνει μεταφορά του ιου οχι μόνο αυτού, αλλά οποιοδήποτε ιού? Η δε η μόνη λύση τοτε μας έλεγαν οτι είναι η καραντίνα!!! Μακάρι έλεγαν να εφάρμοζαν και τα άλλα κράτη την καραντίνα θα είχαμε σε λίγο καιρό 0 κρούσματα. Μήπως λοιπών η μόνοι λύση ηταν "μένουμε σπίτι? Γιατί πρός τα εκεί θα πάει. Και κλείνοντας χωρις τουρισμο 0 κρούσματα με τουρισμό 300 και βλέπουμε.

Και

Και τώρα κολλάμε αλήθεια ε

NRG

Ανεκδιήγητη η φράση "Επιστημονική και όχι πολιτική η απόφαση" από Κυβερνητικό Επρόσωπο μάλιστα! Καλό είναι να ανοίξει το Σύνταγμα για να μάθει ότι όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τους εκλεγμένους Πολιτικούς που κυβερνούν. Οι μή-κυβερνώντες επιστήμονες μπορεί να είναι σύμβουλοι των πολιτικών προσώπων, αλλά ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.

αν είχαμε

τον Πολακη στο τιμόνι της υγείας, δε θα κολλαγε κανείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης