Αγία Σοφία: Νέο βίντεο πρόκληση από τον Ερντογάν - Επίθεση στη Σακελλαροπούλου από την Άγκυρα

Αγία Σοφία: Νέο βίντεο πρόκληση από τον Ερντογάν - Επίθεση στη Σακελλαροπούλου από την Άγκυρα

«Ησουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου», λέει ο Τούρκος πρόεδρος για την Αγία Σοφία - Επίθεση  κατά της Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Oμερ Τσελίκ

agia-sofia53
Με νέο βίντεο συνεχίζει τις προκλήσεις  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στο βίντεο διάρκειας περίπου έξι λεπτών τραγουδάνε από Αλβανικά, Αζέρικα , Κουρδικά μέχρι Αραβικά και εξυμνούν την Αγιά Σοφία.

Οι τραγουδιστές μιλούν για τη χαρά τους για προσευχή και πως «φέραμε χαιρετισμούς από τη Μέκα, το Αλ Ακσα κτλ» ενώ παίζουν πλάνα τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Αυτό όμως που προκαλεί είναι πως ο Ερντογάν γράφει πάνω από την δημοσίευση του βίντεο: «Στον τρούλο σου να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας. Εσύ ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου».



Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, Επίθεση προς την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Oμερ Τσελίκ

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος αφού υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» καταλήγει και αναφέρει πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα .Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτές είναι οι δύο τουρκικές αντι-NAVTEX κατά Ελλάδας και Κύπρου

Βαρουφάκης: Η τουρκική απειλή δεν είναι κάτι το καινούριο

Φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - Εκκενώνεται οικισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης