Ψευδοκράτος: Λάθος η παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Ψευδοκράτος: Λάθος η παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι με την απόφαση των ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία με την Κύπρο «τίθεται σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην περιοχή»

cypriot-soldiers
Έντονα αντέδρασε το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους στην απόφαση των ΗΠΑ για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι με την απόφαση αυτή «γίνεται ένα βήμα προς τα πίσω στην προώθηση της πιθανότητας συμφιλίωσης στο νησί και τίθεται σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην περιοχή».

«Είναι μεγάλο λάθος» σύμφωνα με το ψευδοκράτος «να περιμένουμε την ελληνοκυπριακή ηγεσία που εκβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δημιουργεί συνεχή ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ωσάν να είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού, να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Προστίθεται ο ισχυρισμός ότι αυτή η απόπειρα από πλευράς ΗΠΑ ισοδυναμεί με απόσυρση της συμβολής της στην επίλυση του οράματος και των προσπαθειών (για λύση του κυπριακού) και ότι η παροχή τέτοιας υποστήριξης σε μία «από τις δύο ίσες πλευρές στην Κύπρο» θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ελληνοκυπριακή ηγεσία να αυξήσει την εχθρική της συμπεριφορά κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον του νησιού ή της περιοχής.

«Εάν οι ΗΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση «θέλουν να συμβάλουν στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο νησί και την περιοχή, θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να προσεγγίσει θετικά τις εκκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία σε σχεδόν κάθε τομέα που αφορά τις δύο πλευρές».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στη χώρα - «Εισαγόμενα» τα 27

Άρση μέτρων - Βέλγιο: Στην «πράσινη» λίστα η Ελλάδα

«Ξέφραγο αμπέλι» οι φυλακές Κορυδαλλού: Σουβλάκια, σεξ, μεθύσια και... ο Αντώνης ο Άραβας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης