Ράλφ Φάινς: Ο Τζέιμς Μποντ δεν πρέπει να παιχτεί ποτέ από μαύρο ή γυναίκα

Ράλφ Φάινς: Ο Τζέιμς Μποντ δεν πρέπει να παιχτεί ποτέ από μαύρο ή γυναίκα

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε το 2012  στην 23η ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Skyfall» - Πώς είδε τη δήλωσή του ο κόσμος των social media

reif_fains
«Ο Τζέιμς Μποντ δεν πρέπει να παιχτεί ποτέ από μαύρο ή γυναίκα». Τα λόγια ανήκουν στον ηθοποιό Ράλφ Φάινς, τον διάσημο πρωταγωνιστή από τον «Άγγλο Ασθενή», ο  οποίος θέλει αυτές τις προσωπικότητες σε ταινίες δράσεις, αλλά όχι πάνω στο θρυλικό όνομα του πράκτορα 007.  Ο ηθοποιός εμφανίστηκε το 2012  στην 23η ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Skyfall». 

Σύμφωνα με την «Daily Mail» ο 56χρονος ηθοποιός υποστηρίζει σθεναρά σε συνέντευξή του στο BBC, ότι ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να παραμείνει πιστός στο όνομα και τη φιγούρα που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα επιτυχημένα χρόνια. Ενσαρκώνοντας το «αφεντικό» του, στο ρόλο της M, στη θέση της Τζούντι Ντενς, ο Ράλφ Φάινς είναι αδιάλλακτος. «Ο Μποντ πρέπει να είναι λευκός και Βρετανός».

Φυσικά, οι δηλώσεις του προκάλεσαν θετικά και αρνητικά σχόλια, με χρήστες του twitter να τον υποστηρίζουν, γράφοντας ότι ο δημιουργός του 007 θα  ήθελε πάντα λευκό τον πράκτορα, με άλλες ομάδες να ισχυρίζονται ότι η τοποθέτησή του είναι ρατσιστική. Ένας χρήστης, μάλιστα, έγραψε: «Ο Ράλφ Φαινς το έχει χάσει...».

Σε άλλα σχόλια αναφέρεται: «Τον Μποντ πρέπει να τον ενσαρκώνει όποιος έχει ταλέντο. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν είναι μαύρος, άσπρος, γυναίκα ή άντρας. Δεν πρέπει να υπάρχουν κριτήρια εθνικότητας, φύλου ή θρησκείας». 

Κλείσιμο
Το 2017 η παραγωγός του Τζέιμς Μποντ Μπάρμπαρα Μπρόκολι,  απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Οι ταινίες πρέπει πάντα να αντανακλούν τις εποχές. Εμείς, πάντα προσπαθούμε να είμαστε πρωτοπόροι, αλλά αυτή την στιγμή τον ρόλο τον ενσαρκώνει ο υπέροχος Ντάνιελ Κρεγκ. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον;». 
daniel_jb


Ο κορυφαίος, ως Τζέιμς Μποντ, που άφησε εποχή με τη φιγούρα του, Ρότζερ Μουρ, είχε δηλώσει το 2015. «Έχω ακούσει ανά καιρούς ανθρώπους να μιλούν για έναν γκέι Μποντ ή μια γυναικεία φιγούρα στο ρόλο, αλλά όλο αυτό δεν είναι ο Τζέιμς Μποντ. Ο εμπνευστής του, ο διάσημος συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ, δεν είχε γράψει αυτό το ρόλο, θα είναι εντελώς κάτι διαφορετικό». 
jb

son_koneri
Ο επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον θρυλικό Τζέιμς Μποντ, Σον Κόνερι
*Ο Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ που «έφυγε» από τη ζωή το 1964 ήταν Άγγλος συγγραφέας. Έγινε διάσημος για τη σειρά κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων του θρυλικού Τζέιμς Μποντ, με πρώτο το Casino Royale που κυκλοφόρησε το 1953. Ο Φλέμινγκ είχε ο ίδιος υπηρετήσει στην υπηρεσία αντικατασκοπείας του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης