Η Ρένα του Νέου Κύματος «κράζει» τον Φίλη για την γενοκτονία

Η Ρένα του Νέου Κύματος «κράζει» τον Φίλη για την γενοκτονία

Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων εξόργισαν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού

Η Ρένα του Νέου Κύματος «κράζει» τον Φίλη για την γενοκτονία
Άστραψε και βρόντηξε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Ρένα Κουμιώτη για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων.

Στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, φανερά εκνευρισμένη, έγραψε: «Για τον ανεκδιήγητο εγκάθετο Φίλη που ονόμασε τη σφαγή των Ποντίων...εθνοκάθαρση!!!! Άκου να μαθαίνεις άθλιε» αναρτώντας βίντεο με το τραγούδι: «Μπαμ και μπουμ οι τουφεκιές» -που η ίδια ερμήνευσε στο παρελθόν- το οποίο αναφέρεται στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κλείσιμο
Το τραγούδι αυτό, συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Στο δρόμο για το Τσιμενλί», που κυκλοφόρησε το 1976 σε μουσική Γρηγόρη Σουρμαΐδη και στίχους Γιώργου Καλαμαριώτη.



Η Ρένα Κουμιώτη και ο συνθέτης, ερμήνευσαν μοναδικά τραγούδια για τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού και την Ποντιακή Γενοκτονία, τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια του Νέου Κύματος, προέρχεται από προσφυγική οικογένεια, με πατέρα από την Σμύρνη και μητέρα από την Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε και έζησε στη Νέα Ιωνία.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης