Πόντιοι καλλιτέχνες κατά Φίλη

Πόντιοι καλλιτέχνες κατά Φίλη

Τι λένε Πανταζής, Κοντογιαννίδης, Ευθυμιάδης, Μαγγίρα

Πόντιοι καλλιτέχνες κατά Φίλη
O υπουργός Παιδείας κ.Νίκος Φίλης, αμφισβητώντας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις την επιστημονική ακρίβεια του όρου «γενοκτονία» για τη μαζική εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Γνωστοί καλλιτέχνες, ποντιακής καταγωγής, σχολίασαν με τον τρόπο τους στο protothema.gr, τις δηλώσεις του υπουργού ζητώντας του ακόμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για τις άστοχες και «περίεργες», όπως τις χαρακτήρισαν δηλώσεις του. «Ντροπή του! Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.Είναι απαράδεκτος» και «ζητώ συγγνώμη από τον κύριο υπουργό που κατάφερε ο παππούς μου και η γιαγιά μου, μαζί με κάποιους άλλους, να ξεφύγουν και να ζήσουν»,σχολιάζουν πόντιοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, στο protothema.gr, παίρνοντας θέση για τα όσα δημόσια είπε ο κ. Φίλης. 

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσαν καλλιτέχνες που θορυβήθηκαν από την τοποθέτηση του υπουργού. 

Κλείσιμο

Θανάσης Ευθυμιάδης - Ηθοποιός

Ζητώ συγγνώμη από τον κύριο υπουργό που κατάφερε ο παππούς μου και η γιαγιά μου, μαζί με κάποιους άλλους, να ξεφύγουν και να ζήσουν. Του το χάλασαν και μιλά αυτή την ώρα για εθνοκάθαρση και όχι για γενοκτονία. 




Ματθίλδη Μαγγίρα - Ηθοποιός 


Ας μας πει ο κύριος Φίλης τι ακριβώς είναι η εθνοκάθαρση και τι η γενοκτονία. Οι Τούρκοι σκότωσαν τους Πόντιους. Αυτό είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε τέτοιες δηλώσεις και γιατί επαναφέρει ένα τέτοιο θέμα. Ως υπουργός παιδείας ας ασχοληθεί με τα σχολεία που δεν έχουν καθηγητές και ας αφήσει την ιστορία σε ειδικούς που γνωρίζουν. Η κόρη μου πάει σε μουσικό σχολείο και δεν έχει καθηγητές να κάνει μάθημα. Ποιο είναι το πρόβλημα του κύριου Φίλη και κάνει τέτοιες δηλώσεις αυτή τη χρονική στιγμή, δεν μπορώ να καταλάβω».  




Παύλος Κοντογιαννίδης - Ηθοποιός


Διερωτώμαι με ποια ιδιότητα έκανε αυτή τη δήλωση ο κύριος Φίλης. Είναι ιστορικός; Είναι ειδικός; Λυπάμαι πάρα πολύ. Σφαγιάστηκαν 365.000 άνθρωποι σαν πρόβατα παραμονές του Πάσχα. όταν σφαγιάζονται ομαδικά τί είναι; Δεν είναι γενοκτονία; Ντροπή του! Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Λυπάμαι διπλά, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι και διευθυντής αριστερής εφημερίδας. Είναι απαράδεκτος!


Λευτέρης Πανταζής - Τραγουδιστής 

Την ώρα που από το 1994 η ελληνική βουλή έχει αναγνωρίσει τη θηριωδία των Τούρκων απέναντι στους Ποντίους ως ποντιακή γενοκτονία έρχεται ο κύριος Φίλης, ο οποίος άκουσον άκουσον είναι υπουργός Παιδείας να αμφισβητήσει το μακελειό που υπέστη ο Πόντος. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι απανταχού Πόντιοι, να μην ξεχνούν αυτή τη γενοκτονία. Έτσι και εγώ δίνω το παρών με άλλους συνάδελφους κάθε χρόνο στην εκδήλωση που γίνεται. Δεν μπορεί αυτός που πρεσβεύει την παιδεία να πιάνεται αδιάβαστος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης