Μελίσα Μπαρέρα: Λαμβάνει υποστήριξη από περισσότερους από 1.000 ηθοποιούς μετά την απόλυσή της από το «Scream 7»

Μελίσα Μπαρέρα: Λαμβάνει υποστήριξη από περισσότερους από 1.000 ηθοποιούς μετά την απόλυσή της από το «Scream 7»

Η ηθοποιός απομακρύνθηκε από την ταινία λόγω της φιλοπαλαιστινιακής ανάρτησης που είχε κάνει

barrera__1_
Η Μελίσα Μπαρέρα απολύθηκε απροσδόκητα από την παραγωγή της ταινίας «Scream 7» όπως έγινε γνωστό πριν από 2 εβδομάδες, αφού δήλωσε τη θέση της σχετικά με τη γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Η «Spyglass», η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει: «Η θέση της "Spyglass" είναι απερίφραστα σαφής, έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους».

Τώρα όμως, μια ομάδα περισσότερων από 1.300 ηθοποιών έστειλε υπογεγραμμένη επιστολή σε όλους τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού ζητώντας να μην καταπνίγονται και να μην φιμώνονται οι φιλοπαλαιστινιακές φωνές.

Κλείσιμο

Η επιστολή έχει ως εξής: «Γράφουμε ως καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό ενωμένοι στη δέσμευσή μας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία και ισότητα για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ/Παλαιστίνη. Θεωρούμε κάθε ζωή πολύτιμη και θρηνούμε κάθε θάνατο, το μέγεθος της βίας που εκτυλίσσεται στη Γάζα απαιτεί τη συλλογική μας προσοχή και δράση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μήνυμα υπογράφουν μεταξύ άλλων σταρ του βεληνεκούς της Ολίβια Κόλμαν, της Ντούα Λίπα, του Τσάνινγκ Τέιτουμ, του Μπράντλεϊ Κούπερ, της Πάτι Σμιθ, της Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και του Μπεν Άφλεκ.

Εκτός από τη λογοκρισία, αυτή η συλλογικότητα ηθοποιών ζητά: «Ως καλλιτέχνες, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Τέλος, ξεχώρισαν τις βρετανικές καλλιτεχνικές οργανώσεις για την αποτυχία τους μέχρι στιγμής να δείξουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό: «Καθώς η καταστροφή εκτυλίσσεται, έχουμε παρατηρήσει μια κραυγαλέα απουσία δηλώσεων αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό από την πλειοψηφία των βρετανικών καλλιτεχνικών οργανισμών».

Τι είχε δημοσιεύσει η Μελίσα Μπαρέρα
Στις ιστορίες της στο Instagram, η Μπαρέρα είχε δείξει την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη πριν από μερικές εβδομάδες με το εξής μήνυμα: «Η Γάζα αντιμετωπίζεται σήμερα σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στριμώχνουν τους πάντες, δεν έχουν πού να πάνε, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό... οι άνθρωποι εξακολουθούν να το παρακολουθούν σιωπηλά να συμβαίνει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ».
Αφού ανακοινώθηκε η απόλυσή της από το «Scream 7», απάντησε: «Στο τέλος της ημέρας, προτιμώ να με αποκλείουν αυτοί που συμπεριλαμβάνω παρά να με συμπεριλαμβάνουν αυτοί που αποκλείω».

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Λάντον, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ήταν στα χέρια του η απόφαση να απομακρύνει την ηθοποιό από το έργο: «Όλα είναι χάλια. Σταμάτα να μου φωνάζεις. Δεν ήταν δική μου απόφαση».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος που συγκροτούν οι «11»

O Don Leon έκλεβε τα ΑΤΜ και μετά επιδείκνυε και έκαιγε σε βίντεο τα χρήματα

Qatargate - Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης