Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αποκάλυψε πως δεν φοβάται να πεθάνει - Μια μέρα θα μου τελειώσουν τα «καύσιμα»

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αποκάλυψε πως δεν φοβάται να πεθάνει - Μια μέρα θα μου τελειώσουν τα «καύσιμα»

Το μόνο που τρομάζει τον ηθοποιό που παλεύει με τη νόσο του Πάρκινσον, είναι οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του

Michael_J__Fox
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο αγαπητός ηθοποιός που παλεύει με τη νόσο του Πάρκινσον από τότε που αποκάλυψε δημοσίως τη διάγνωσή του το 1998, μίλησε πρόσφατα για την οπτική του σχετικά με τον θάνατο και τις προκλήσεις της υγείας του.

Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Town & Country» για τους φόβους του, ο Φοξ ανέφερε ότι οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Τρέισι Πόλαν και των τεσσάρων παιδιών τους, είναι το μόνο που τον τρομάζει πραγματικά.

Ωστόσο, μοιράστηκε επίσης μια πιο φιλοσοφική άποψη για την υγεία του, λέγοντας: «Μια μέρα θα μου τελειώσουν τα καύσιμα. Μια μέρα θα πω: "Δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν βγαίνω έξω σήμερα". Αν έρθει αυτό, θα το επιτρέψω στον εαυτό μου. Είμαι 62 ετών».


Ο ηθοποιός πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ το να φύγει αύριο από τη ζωή μπορεί να θεωρηθεί πρόωρο, δεν θα ήταν ανήκουστο και δεν το φοβάται. Ο Φοξ ζει με τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία είναι η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική νόσος μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Παρά την αντιμετώπιση αρκετών σωματικών τραυματισμών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου χεριού, ώμου και χεριού, ο Φοξ παραμένει όσο το δυνατόν πιο γερός.

Ο ηθοποιός στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε σε μια σοβαρή μόλυνση στο χέρι που παραλίγο να οδηγήσει στην απώλειά του, περιγράφοντάς την ως «τσουνάμι ατυχίας».

SPL9933595_057
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991, όταν ήταν μόλις 29 ετών. Το 2000 ίδρυσε το Ίδρυμα «Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research», παρέχοντας πολύτιμη υποστήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Αποκάλυψε τη διάγνωσή του το 1998 μετά από επίμονες πιέσεις των παπαράτσι, εξηγώντας ότι δεν ήθελε να υποβάλει τους γείτονές του σε παρενόχληση.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν συντριπτικά θετική, οδηγώντας σε αυξημένη ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της έρευνας για τη νόσο Πάρκινσον. Ο Φοξ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία που του δόθηκε να κάνει τη διαφορά και τόνισε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια.

Φωτογραφίες: Splashnews.com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί θα «χτυπήσουν» τη χώρα

Συγκίνηση στην κηδεία του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα

Ανθή Φακιδάρη: Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή είναι το νέο top model
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης