Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμήθηκε με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023»

Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμήθηκε με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023»

Το βραβείο τιμάει τη συνεισφορά στην έρευνα και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την νόσο του Πάρκινσον

michael_j_fox
Ο διάσημος ηθοποιός και ακτιβιστής Μάικλ Τζ. Φοξ τιμήθηκε με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023» για τη μοναδική συνεισφορά του στην έρευνα, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την νόσο του Πάρκινσον.

Ο Φοξ, ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο το 1991 σε ηλικία 29 ετών, παρέλαβε το βραβείο στο συνέδριο Clinton Global Initiative (CGI) στη Νέα Υόρκη από τον ιδρυτή του Iδρύματος «Elevate Prize» Τζόζεφ Ντάιτς και τη διευθύνουσα σύμβουλο Καρολίνα Γκαρσία Τζαγιάραμ.

«Παραλαμβάνω το βραβείο «Elevate Prize Catalyst» εκ μέρους της ομάδας που οδηγεί την αποστολή μας προς τα εμπρός: των ανθρώπων και των οικογενειών που ζουν με τη νόσο PD, καθώς και των ερευνητών και των κλινικών ιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αναζήτησης μιας θεραπείας. Το να βλέπω την πρόοδο που έχουμε κάνει μαζί και τις ζωές που έχουμε αγγίξει μέσω του Ιδρύματος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου» δήλωσε ο σταρ.

Το ετήσιο βραβείο το οποίο πέρυσι απονεμήθηκε στη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 250.000 δολαρίων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του PR Newswire.

«Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αντιπροσωπεύει τον καλύτερο εαυτό μας. Αντιμέτωπος με μια συγκλονιστική προσωπική πρόκληση, πήρε τη μνημειώδη απόφαση να συμβάλλει καταλυτικά στην πρόοδο» δήλωσε ο Τζόζεφ Ντάιτς. «Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του για να φέρει την ελπίδα και την προσοχή σε όσους πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον, δεν άλλαξε μόνο τις ζωές των ασθενών σήμερα αλλά και τις ζωές των επόμενων γενεών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία άρθρου: shutterstock

Ειδήσεις σήμερα

Τρομακτικό βίντεο λίγο πριν το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη: ΙΧ περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα «ξυστά» από μια μάνα με το παιδί της

Οι νέες «μεταγραφές» Κασσελάκη - Συμμαχίες και… λάσπες στον ΣΥΡΙΖΑ

Απεργία αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιοι «κατεβάζουν ρολά», στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης