ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Δήλωσε ότι θα πήγαινε ευχαρίστως στη φυλακή για τις τρανσφοβικές της απόψεις

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Δήλωσε ότι θα πήγαινε ευχαρίστως στη φυλακή για τις τρανσφοβικές της απόψεις

Ευχαρίστως θα κάνω δύο χρόνια, αν η εναλλακτική λύση είναι ο εξαναγκασμένος λόγος, δήλωσε η διάσημη συγγραφέας

j_k_rowling
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δήλωσε ότι θα εξέτιε «ευχαρίστως» ποινή φυλάκισης για τις αντι-τρανς απόψεις της.

Την Τρίτη 17 Οκτρωβρίου, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που έγραφε: «Επαναλάβετε μετά από εμάς: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες». Και στη λεζάντα έγραφε: «Όχι».
Σε απάντηση, ένας από τους ακολούθους της ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα μετά τις αναφορές ότι θέλουν να καταστήσουν τις επιθέσεις κατά της ταυτότητας φύλου ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με έως και δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

«Ευχαρίστως θα κάνω δύο χρόνια, αν η εναλλακτική λύση είναι ο εξαναγκασμένος λόγος και η αναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του φύλου», απάντησε η Ρόουλινγκ.

«Φέρτε τη δικαστική υπόθεση, λέω εγώ. Θα είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι έχω περάσει ποτέ σε κόκκινο χαλί» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η διάσημη συγγραφέας αστειεύτηκε στη συνέχεια σχετικά με τις πιθανές δουλειές που θα μπορούσε να κάνει όσο θα ήταν στη φυλακή.

«Ελπίζω για τη βιβλιοθήκη, προφανώς, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω καλά στις κουζίνες», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Το πλυντήριο μπορεί να είναι πρόβλημα. Έχω την τάση να συρρικνώνω πράγματα/να τα κάνω ροζ κατά λάθος. Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν είναι κυρίως μπουγάδες και σεντόνια» ανέφερε η 58χρονη συγγραφέας.

Η Ρόουλινγκ έχει μακρύ ιστορικό τρανσφοβικών σχολίων, ξεκινώντας από το 2017, όταν έκανε like σε ένα tweet που καταδίκαζε το κίνημα για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ.

Την επόμενη χρονιά, η συγγραφέας προκάλεσε αντιδράσεις για δεύτερη φορά, αφού έκανε like σε ένα άλλο tweet που ισχυριζόταν ότι οι τρανς γυναίκες ήταν απλώς «άντρες με φορέματα».

Παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο απλώς για ατύχημα, η Ρόουλινγκ βρέθηκε και πάλι σε δύσκολη θέση στα τέλη του 2019, όταν υπερασπίστηκε μια γυναίκα που απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έγραψε στο Twitter «οι άνδρες δεν μπορούν να μεταμορφωθούν σε γυναίκες».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Αγγλίδα συγγραφέας ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με τις απόψεις της, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους θαυμαστές του «Χάρι Πότερ», ακόμη και από ορισμένους από το καστ και το συνεργείο.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι νέα και όμορφη αλλά όχι και για αγόρι» - Τα υπονοούμενα της πρώην παίκτριας του «My Style Rocks» για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Αρνούμαι να αφήσω τη Χαμάς και τον Πούτιν να νικήσουν, λέει ο Μπάιντεν - Στηρίζει το Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια


Βίντεο: Ο Καμπουράκης χασμουρήθηκε με θόρυβο ενώ ο Μαρουσάκης έλεγε τον καιρό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης