Rentoumis Architectural Construction: Η νέα όψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας
rentoumis0

Rentoumis Architectural Construction: Η νέα όψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Τα σπίτια που δημιουργεί η καταξιωμένη κατασκευαστική εταιρεία μάς ταξιδεύουν στο όνειρο και στην απεραντοσύνη του ελληνικού γαλάζιου

Από τις επαύλεις προηγούμενων δεκαετιών μέχρι τα σύγχρονα συμπλέγματα κατοικιών υψηλών απαιτήσεων, εδώ και 40 συναπτά έτη η Rentoumis Architectural Constructions αφήνει σταθερά το στίγμα της στα νότια προάστια, δημιουργώντας κατοικίες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ποιότητας, άρτιες τόσο σε κατασκευαστικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλές από τις νέες κατασκευές που χτίζονται αυτή την περίοδο, αναβαθμίζοντας το πρόσωπο του παραλιακού μετώπου της Αθηναϊκής Ριβιέ- ρας, φέρουν την υπογραφή της καταξιωμένης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Τα κτίρια Rentoumis Architectural Constructions είναι αναγνωρίσιμα στις hi-end περιοχές των νοτίων προαστίων, όπως η Βούλα, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη και η Σαρωνίδα και ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα αλλά και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους.


Οι γραμμές είναι καθαρές, υποκλίνονται στον μινιμαλισμό, αλλά την ίδια στιγμή είναι διαχρονικές και αντέχουν στον χρόνο, τη μόδα και τις τάσεις. Αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές είναι το ξύλο, το μέταλλο και το μάρμαρο, υλικά που προσδίδουν στα κτίρια που «ντύνουν» την αί- σθηση της διακριτικής πολυτέλειας.

Η φιλοσοφία του σχεδιασμού των κτιρίων Rentoumis Architectural Constructions είναι η απόλυτη ένταξή τους στο περιβάλλον όπου βρίσκονται, στον ήλιο και τη θάλασσα. Ολα διαθέτουν μεγάλους φωτεινούς χώρους, που συνδέονται με τους εξωτερικούς, μεγάλες βεράντες ή κήπους, με στόχο να δημιουργούνται χρήσιμοι χώροι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα σπίτια που δημιουργούνται με αυτή τη φιλοσοφία λούζονται στο φως και μας προσκαλούν σε ένα συναρπα- στικό ταξίδι στο όνειρο και στην απεραντοσύνη του ελληνικού γαλάζιου.



Τα highlights

Τα κτίρια Rentoumis Architectural Constructions έχουν πράσινη ανάπτυξη και τα rooftops έχουν την κατάλληλη διαμόρφωση ώστε να δημιουργείται ένα επιπλέον open air σπίτι, με πέργκολες, deck για καθιστικό, τραπεζαρία, kitchenette, BBQ, αλλά και κήπο, όπου φυτεύονται ελιές και άλλα δένδρα, ελληνικά μυριστικά φυτά, άνθη και γκαζόν. Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στους φωτισμούς, οι οποίοι γίνονται κατόπιν ειδικής μελέτης. Οι κοινόχρηστοι χώροι διακοσμούνται με έργα τέχνης, ενώ οι είσοδοι των κτιρίων έχουν συχνά υδάτινα στοιχεία και έχουν αξιοποιηθεί από αρχιτέκτονες τοπίου.

Οπως εξηγεί και ο αρχιτέκτονας και εκπρόσωπος της εταιρείας Τάσος Ρεντούμης, ο οποίος έχει σπουδάσει και ζήσει στο Παρίσι, «μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι οι κατασκευές μας στο οικιστικό κομμάτι είναι ίσως από τις καλύτερες που γίνονται αυτή την εποχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Απευθυνόμαστε σε αγοραστικό κοινό υψηλών απαιτήσεων, Ελληνες και ξένους επενδυτές, οι οποίοι ολοένα περισσότερο ζητούν να αγοράσουν κατοικίες. Αγαπούν πολύ την Ελλάδα, το κλίμα, τους ανθρώπους, το φαγητό και γενικά το lifestyle μας. Ζητούν σχετικά μεγάλα διαμερίσματα, μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής και ποιότητας.




Ανταποκρινόμαστε στο maximum, παρέχοντας κατοικίες εξαιρετικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ενεργειακής κλάσης Α++, smart homes κ.λπ. Τα διαμερίσματα με ωραία θέα και ιδιαίτερα προς τη θάλασσα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, γι’ αυτό και κατασκευάζουμε εξωστρεφικές κατοικίες με πολύ μεγάλα ανοίγματα και ιδιαίτερα μεγάλες βεράντες, οι οποίες συνήθως έχουν και ιδιωτικές πισίνες. Οταν κάθεται κανείς στη βεράντα ή κάνει τη βουτιά του στην πισίνα, απολαμβάνει ταυτό- χρονα μια θέα που τον ταξιδεύει από τον Πειραιά και την Αίγινα μέχρι τον κόλπο της Βουλιαγμένης».

Το trademark design της Rentoumis Architectural Constructions δεν σταματά να εξελίσσεται. Και παρότι ακολουθεί σε γενικές γραμμές τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, δεν θυσιάζει ποτέ τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάζονται οι κατοικίες. Δηλαδή τη δημιουργία ενός άνετου, ζεστού, φιλόξενου και χρηστικού σπιτιού, άρτιου σε όλα τα επίπεδα. Ενα σπίτι στο οποίο όλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης