Φράνσις Φορντ Κόπολα: Απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και το… χαρίζει στον Τζορτζ Λούκας

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και το… χαρίζει στον Τζορτζ Λούκας

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης μισό αιώνα μετά τον «Νονό», εξηγεί γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να ζήσει αυτή τη μεγάλη τιμή

kopola1
Μεγάλη μέρα η 21η Μαρτίου για τον Φράνσις Φορντ Κόπολα ο οποίος απέκτησε το δικό του αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» του Χόλιγουντ, σχεδόν μισό αιώνα από την ημέρα που η θρυλική ταινία «Ο Νονός», βγήκε στις αίθουσες.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης στα 82 του χρόνια, νιώθει μεγάλη συγκίνηση για αυτή την τιμή. Μάλιστα όταν κάποιος τον ρώτησε πώς μετά από τόσο εντυπωσιακές παραγωγές που άφησαν ιστορία στην 7η τέχνη, δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκτήσει το δικό αστέρι, εκείνος αποκάλυψε:

«Ο τρόπος που γίνεται η απονομή αστεριού έχει μια διαδικασία. Όταν μια ταινία βγαίνει στις αίθουσες, το στούντιο που την έχει χρηματοδοτήσει ή διανείμει πληρώνει για να μπει το όνομά σου στην “Λεωφόρο της Δόξας”».

Copola2
Συγκίνηση και μεγάλη τιμή νιώθει ο Κόπολα που στα 82 του χρόνια απέκτησε το δικό του αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» στο Χόλιγουντ
Όπως εξήγησε ήταν ο ίδιος που χρηματοδοτούσε και μοίραζε τις ταινίες: «Εγώ χρηματοδοτούσα και διένειμα τις δικές μου ταινίες και έτσι δεν είχα ποτέ την τύχη ένα στούντιο να με «πριμοδοτήσει και να με τιμήσει» με αυτό τον τρόπο».
Copola1
Ο Κόπολα πέφτει στην αγκαλιά της Talia Rose Shire, της ηθοποιού που έγινε γνωστή για τον ρόλο της «Connie Corleone» στις ταινίες του «Νονού»

Ιδιαίτερα ταπεινός και ευγνώμων, ο σκηνοθέτης σε δηλώσεις του στο «Variety», τόνισε πως αποτελεί ύψιστη διάκριση για εκείνον να λαμβάνει το προσωπικό του αστέρι.

Η απάντηση σε όσους λένε πως κατέκρινε το Χόλιγουντ
Ο σκηνοθέτης απάντησε και όλους όσους τον έχουν «κατηγορήσει» ότι είχε εναντιωθεί κατά του Χόλιγουντ. «Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι επαναστατούσα ενάντια στο Χόλιγουντ, στην πραγματικότητα είμαι ένα πλάσμα του Χόλιγουντ. Δημιουργήθηκα από το Χόλιγουντ και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της παράδοσης του Χόλιγουντ. Αν μπορώ να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, αυτής της υπέροχης παράδοσης του Χόλιγουντ, είμαι χαρούμενος», είπε χαρακτηριστικά.

Θα δώσω το δικό μου αστέρι στον Λούκας
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο επιστήθιος φίλος του και κορυφαίος σκηνοθέτης, Τζορτζ Λούκας, δεν έχει ακόμα το δικό του αστέρι, ο Κόπολα απαντά: «Αν κάποιος αξίζει ένα αστέρι στο Walk of Fame, αυτός είναι ο Τζορτζ. Θα του δώσω το δικό μου».

Κλείσιμο
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της 7ης Τέχνης χάρη στις εντυπωσιακές του παραγωγές όπως «Η Συνομιλία» (The Conversation), «Αποκάλυψη Τώρα» (Apocalypse Now) και φυσικά τα σίκουελ του Νονού.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SPLASHNEWS/IDEAL IMAGE



Ειδήσεις σήμερα:

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες από τη συντριβή του Boeing με 132 επιβαίνοντες

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Ξεκαθαρίζουν και πληρώνονται οι τελευταίες αποζημιώσεις ενοικίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης