Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Το Netflix τιμά τη μνήμη του προσφέροντας υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών

Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Το Netflix τιμά τη μνήμη του προσφέροντας υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming τιμά την μνήμη του ηθοποιού, βοηθώντας κάποιον άλλο καλλιτέχνη να αναδείξει το ταλέντο του - Η υποτροφία καλύπτει τετραετή φοίτηση στο Πανεπιστήμιο, όπου φοίτησε και ο αδικοχαμένος ηθοποιός

chadwick
Το Netflix προσφέρει υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών Howard για να τιμήσουν την μνήμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος και φοίτησε εκεί.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η υποτροφία Chadwick A. Boseman Memorial θα καλύπτει τετραετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, το οποίο μάλιστα, μετά τον θάνατό του, πήρε το όνομα του ηθοποιού.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου ηθοποιού, δήλωσε: «Σε πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες δεν δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έτσι, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, χωρίς τον οικονομικό περιορισμό στην εκπαίδευση».



Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Γουέιν Φρέντερικ δήλωσε: «Με βαθιά ευγνωμοσύνη κι ευχαρίστηση ανακοινώνουμε την δημιουργία μιας υποτροφίας προς τιμήν του αποφοίτου Τσάντγουικ Μπόουζμαν, του οποίου η ζωή και η προσφορά στις τέχνες εξακολουθούν να αποτελούν έμπνευση. Αυτή η υποτροφία ουσιαστικά συμβολίζει την αγάπη του για το Χόουαρντ και την προθυμία του να υποστηρίξει τις μελλοντικές γενιές μαθητών του πανεπιστημίου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την διαρκή υποστήριξη της συζύγου του, κυρίας Σιμόν Μπόουζμαν, αλλά και για το σημαντικό δώρο του Netflix».

Κλείσιμο

O ηθοποιός είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο το 2000, ενώ το 2018 επέστρεψε εκεί ως ομιλιτής στην τελετή αποφοίτησης. Έφυγε από την ζωή στις 28 Αυγούστου του 2020, σε ηλικία μόλις 43 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Chadwick A. Boseman College of Fine Arts Installation




Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: Εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι αναζητούν αυτόν που διέρρευσε την φωτογραφία από το νεκροτομείο

Η άγνωστη οικογενειακή τραγωδία που έκανε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο ένθερμο υποστηρικτή του εμβολιασμού

Η Ashley Graham ποζάρει γυμνή στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης