Νίκος Αλιάγας: Το tweet του δημοσιογράφου για τον «σικ ντουλαμά» της Γιάννας Αγγελοπούλου

Νίκος Αλιάγας: Το tweet του δημοσιογράφου για τον «σικ ντουλαμά» της Γιάννας Αγγελοπούλου

H πρόεδρος του Ελλάδα 2021 με τον πιο περίτεχνο τρόπο έφερε στο προσκήνιο, τεχνίτες που ασχολούνται με το παραδοσιακό ένδυμα και κόσμημα

Ntoulamas
Οι ενδυματολογικές επιλογές της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου δεν πέρασαν απαρατήρητες και τα θετικά σχόλια έπεσαν βροχή. H πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» είχε την έμπνευση όλες της οι εμφανίσεις κατά την διάρκεια των εορτασμών για τα 200 χρόνια, να θυμίζουν το χθες στο σήμερα, με τον πιο περίτεχνο τρόπο, φέρνοντας μάλιστα στο προσκήνιο, τεχνίτες που ασχολούνται με το παραδοσιακό ένδυμα και κόσμημα. Ήταν τόσο εμπνευσμένα και ωραία φορεμένα, ώστε όλοι να συζητούν για το στιλιστικό της dress code, κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσκολους fashionistas να μιλούν για την τάση που δημιούργησε.

Το tweet του Νίκου Αλιάγα για τον σικ ντουλαμά της Γιάννας Αγγελοπούλου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ένας από τους δύο παρουσιαστές της τηλεοπτικής μετάδοσης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού επέστρεψε για λίγο στην Ελλάδα με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο ίδιος μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter εξέφρασε τον θαυμασμό μου για τον «chic ντουλαμά» της κυρίας Αγγελοπούλου αλλά και τον δημιουργό του, τον ταλαντούχο κεντητή και ελληνοράπτη Αριστείδη Τζονευράκη.

«Στην παρέλαση η @Gangelopoulou τίμησε τον Αριστείδης Τζονευράκης έναν ταλαντούχο κεντητή και ελληνοράπτη (ο οποίος έφερε τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές στο προσκήνιο της μόδας), φορώντας έναν σπάνιο και chic ντουλαμά Μπράβο», έγραψε χαρακτηριστικά στο tweet του ο Νίκος Αλιάγας.

Το ηπειρώτικο πιρπιρί και ο αμάνικος επενδύτης και ο ντουλαμάς

Στην Εθνική Πινακοθήκη και στην συνέχεια στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Γιάννα Αγγελοπούλου φόρεσε ένα ηπειρώτικο πιρπιρί, αμάνικο επενδύτη, από το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού. Η εντυπωσιακή ζώνη ήταν από ασήμι, κατασκευασμένη από τεχνίτες στα Γιάννενα. Όσο για τα σκουλαρίκια; Οι συνεργάτες της γνωρίζουν ότι ήταν αντίγραφα από το μουσείο Μπενάκη, τα οποία κατασκευάζουν οι συνεργάτες του μουσείου, οικογένεια Κούκου.
Κλείσιμο
Gianna_Aggelopoulou
Στο ίδιο στιλιστικό ύφος παρουσιάστηκε η κυρία Αγγελοπούλου και στην παρέλαση. Εξίσου εντυπωσιακή. Εμφανίστηκε με έναν ντουλαμά από τον Αριστείδη Τζονευράκη, άμεσο συνεργάτη του Πελοποννησιακού-Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, που έχει πρόεδρο την Ιωάννα Παπαντωνίου. Ο  κ.Τζονευράκης διαθέτει το δικό εργαστήρι στο Άργος υπό την ονομασία «Αριστοτέχνημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεργασία: Homework με τον διευθυντή-ολόγραμμα!

Lockdown: Καθυστερεί το άνοιγμα στο λιανεμπόριο - Αβέβαιο και το Πάσχα στο χωριό

Το πασπαρτού κλειδί, οι «χρυσές» θυρίδες και το «βαρύ» πελατολόγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης