LIVE

Κορωνοϊός

Κώστας Σπυρόπουλος: Μοιράζει εξώδικα στα Μέσα Ενημέρωσης

spyropoylos-arthro

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης καλεί τα Μέσα Ενημέρωσης να μην αναφέρονται στο πρόσωπό του και τις καταγγελίες των συναδέλφων του σε βάρος του

Εξώδικα στα μέσα ενημέρωσης μοιράζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Σπυρόπουλος, καλώντας τα, ουσιαστικά να κλείσουν μάτια και αυτιά στις καταγγελίες σε βάρος του, που επώνυμα διατυπώνονται από συναδέλφους του. Ο κ.Σπυρόπουλος, με το εξώδικό του που κοινοποιήθηκε και στο protothema.gr καταλογίζει παραβίαση των δικαιωμάτων του και αξιώνει να μη γίνεται καμία αναφορά στο όνομά του, αλλά και να «κατέβουν» τα ρεπορτάζ που αφορούν τις καταγγελίες σε βάρος του. Στο εξώδικό του, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών δέχεται απειλές ακόμη και για τη ζωή του. 

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης δήλωσης του κ. Κώστα Σπυρόπουλου, που κοινοποιήθηκε δια των συνηγόρων του, ακολουθεί:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Κωνσταντίνου ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Χρήστου, κατοίκου Γέρακα Αττικής

ΚΑΤΑ
1. Του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ (MEGA), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Συγγρού, αριθμ. 340
2. Του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA TV ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Κηφισίας, αριθμ. 10-12
3. Του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ,
όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει Αμπελακίων, θέση Πέτσα - Βακαλόπουλου, ΒΙΟΠΑ Παλλήνης
4. Του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - STAR CHANNEL Α.Ε.,
όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Κάτω Κηφισιά Αττικής, οδός Βιλτανιώτη, αριθμ. 36
5. Του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο 2ο χλμ Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, Κορωπί Αττικής
6. Του τηλεοπτικού σταθμού ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως αρ. 2
7. Του τηλεοπτικού σταθμού Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός Μεσογείων αριθμ. 136 και Κατεχάκη
8. Της ιστοσελίδας TheToc.gr, Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας, αριθμ. 40
9. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγράφων, αριθμ. 5
Κοινοποιούμενη προς:
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής, αριθμ. 5   


«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 29η.01.2021 τρεις συνάδελφοι μου προέβησαν σε επώνυμη καταγγελία ότι διέπραξα σε βάρος τους «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα». Την εν λόγω καταγγελία ανήρτησαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Στη συνέχεια, δύο ακόμα συνάδελφοι μου προχώρησαν και αυτές σε καταγγελία σε βάρος μου, η πρώτη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η δεύτερη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Οι καταγγέλλουσες επέλεξαν σκοπίμως ως Forum όχι το Αστικό ή Ποινικό Δικαστήριο, όπως θα έπρεπε, αλλά το λαϊκό Δικαστήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η ανωτέρω επιλογή παραβιάζει δικαιώματά μου, νομίμως κατοχυρωμένα ως ανθρώπου, στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης κοινωνίας και, στην παραβίαση, αυτή συντέλεσαν πολλαπλασιαστικά και σκόπιμα οι καθ ων η παρούσα μου:

Οι καθ ων η παρούσα μου τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites, εφημερίδες, περιοδικά και εν γένει μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαρήγαγαν μαζικά τις ανωτέρω καταγγελίες, προβαίνοντας σε ρητή και πανηγυρική αναφορά του ονόματος μου και της εικόνας μου, με σαφή παραβίαση του πλέγματος εθνικών και ευρωπαϊκών διατάξεων προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητάς του, αλλά και κατά σαφή παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Ενημερωτικών και Ψυχαγωγικών εκπομπών.

Χαρακτηριστικά αναφέρω την εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε τηλεδικείο εις βάρος μου υπό την «προεδρία» της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου, για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις «σεξουαλικές χειρονομίες» που δήθεν υπέστη. Προηγουμένως, την 29η/01/2021, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή της κ. Καινούργιου «Ευτυχείτε», ήδη στα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση της καταγγελίας σε βάρος μου στο Instagram, υπήρξε αναφορά τόσο στην καταγγελία εις βάρος μου, όσο και στο όνομά μου, χωρίς καμία προσπάθεια τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χωρίς σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας που επιβάλλει, τουλάχιστον, τη δέουσα απόσταση του δημοσιογράφου από την οποιαδήποτε καταγγελία και όχι την άκριτη υιοθέτησή της ως ένα επιβεβαιωμένο γεγονός. Αυτού του είδους οι πρακτικές και επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών στόχο έχουν να με εξαναγκάσουν, στην ουσία, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχω σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου, όπου, στο τέλος, οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την «ενοχή» του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας «ποινής» μου. Συνέπειά τους είναι ότι διασύρθηκα στο πανελλήνιο χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ και να δώσω τις δικές μου εξηγήσεις ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, κάνοντας χρήση του πλέγματος των προστατευτικών διατάξεων και των δικαιωμάτων με τα οποία με εξοπλίζει ο νόμος.

Η ξεκάθαρη αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από τους καθ ων η παρούσα μου, αλλά και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων που προκύπτουν από τη φράση «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα», ήτοι μίας αόριστης νομικής έννοιας που έκαστος εξειδικεύει κατά το δοκούν, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι είμαι ένα κτήνος που διαπράττει κακουργήματα και ήδη λαμβάνω από ανώνυμες πηγές μηνύματα που με αναφέρουν ως «βιαστή». Την ίδια ώρα. το παρελθόν μου αναμοχλεύτηκε κατά τρόπο ικανό και πρόσφορο να δημιουργήσει τις χείριστες σε βάρος μου εντυπώσεις, ενώ, ταυτόχρονα, οι προσωπικές μου επιλογές και οι σχέσεις που διατήρησα στη διάρκεια της ζωής μου, όπως και η σχέση που τώρα διατηρώ, ανασύρθηκαν κακόπιστα, εμπλέχτηκαν με τις ανωτέρω καταγγελίες και ελεεινολογήθηκαν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου κυριολεκτικά κουρελιάστηκε από τα «τηλεδικεία» των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου το όνομά μου, η εικόνα μου και τα νέα θραύσματα πληροφοριών που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ιδιόρρυθμης τηλεοπτικής «προανάκρισης» που βρίσκεται εν εξελίξει σε βάρος μου, αναπαρήχθησαν σε «συνέχειες» κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που είναι έτοιμο να με κατασπαράξει.

Η ανωτέρω ενέργεια των καθ ων να δημοσιοποιήσουν χωρίς καμία μέριμνα προστασίας της προσωπικότητάς μου το όνομά μου και την εικόνα μου, σαν να είμαι τελεσίδικα καταδικασθείς, ενώ δεν έχω καν λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αποδεικνύεται πως έχει, πέραν της προσωπικής, επαγγελματικής και ηθικής μου εξόντωσης, και πιο πρακτικές και επικίνδυνες προεκτάσεις: στους λογαριασμούς που διατηρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη χρήστες με προσφωνούν «βιαστή», εύχονται για εμένα τα χειρότερα και εύχονται ακόμα και τη διάπραξη εις βάρος μου πράξεων με στόχο την υγεία μου, αλλά και τη ζωή μου. Ταυτόχρονα, λαμβάνω δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα μίσους με απειλές για τη ζωή τόσο εμού, όσο και της συντρόφου μου, αλλά και του ανηλίκου τέκνου της, λόγος για τον οποίο αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κατ' αυτή νόμιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δικηγόρος μου κ. Αλέξιος Στεφανάκης αναγκάστηκε να εκδώσει την 01η.02.2021 ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται ρητά η αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπο ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites. Παρά την ανωτέρω απαγόρευση και παρά το γεγονός ότι έχω ενημερώσει για την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει, με συνυπαιτιότητα των καθ ων, η υπόθεση αυτή με τις απειλές για τη ζωή μου, για τη σύντροφο μου και το ανήλικο τέκνο της, τα ειδησεογραφικά sites Πρώτο Θέμα και The Toc συνέχισαν ακάθεκτα την αναπαραγωγή ειδήσεων με το όνομα και την εικόνα μου. Μάλιστα, το κάνουν αυτό είτε με νέα άρθρα τους που με αφορούν και με στοχοποιούν ονομαστικά είτε παραθέτοντας στα νεότερα άρθρα τους συνδέσμους (links) οι οποίοι οδηγούν τον αναγνώστη σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τους για την υπόθεση, όπου και πάλι αναφέρεται το όνομά μου και υπάρχει η εικόνα μου.

Κατόπιν των ανωτέρω, με την παρούσα μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου:

1. Επαναλαμβάνω) την απαγόρευση αναφοράς του ονόματος μου καθώς και την χρήση της εικόνας μου και των προσωπικών μου δεδομένων και καλώ τους καθ ων να σεβαστούν το πλέγμα των διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος, της ΕΣΔΑ, της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, του Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και του Αστικού και Ποινικού Κώδικα, με τα οποία προστατεύεται η προσωπικότητά μου, το όνομά μου, η εικόνα μου, η τιμή και η υπόληψή μου.

2. Καλώ τους καθ ων η παρούσα μου να αφαιρέσουν από τους οικείους ιστότοπους κάθε άρθρο για την συγκεκριμένη υπόθεση στο οποίο περιλαμβάνεται η εικόνα και το όνομά μου.
Η παρούσα Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση - Διαμαρτυρία και Καταγγελία επαναλαμβάνει ήδη διατυπωμένες δημοσίως θέσεις μου διά του πληρεξουσίου δικηγόρου μου και κοινοποιείται στο νομικό τμήμα των καθ ων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται όπως επιδώσει την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεσαι προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες καλούμενος ταυτόχρονα να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ μία καθυστέρηση στους εμβολιασμούς;

Η άρρωστη «σχέση» της 35χρονης φιλολόγου που αποπλάνησε τον 13χρονο μαθητή της - Η δικογραφία της ΕΛΑΣ

«Κορωνο-πάρτι» με 42 καλεσμένους σε διαμέρισμα στην Κυψέλη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (88)

gk

.. Το ..πτώμα όταν το θάψεις σταματά να βρωμίζει απλά την ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως εξακολουθεί ακόμη να βρωμεί!!..

Αγαπητέ Κώστα

Νομίζω ότι έχεις πλέον καταλάβει οτι η ηθοποιία έχει τελειώσει για σένα. Αντί λοιπόν να στέλνεις εξώδικα, θα έπρεπε να προετοιμάζεσαι για αλλαγή επαγγέλματος. Αυτά είχα να σου πώ. Χωρίς εκτίμηση, Γιάννης.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΩΣΤΟΣ.

Γηγενής

Είδατε κυρίες μου που οδηγούμαστε και μάλιστα απανταχού παλαιάς κοπής κορασίδες με μυαλά πουρέ από τον πουριτανισμο και την καταπίεση και καταπνιξητων γνήσιων αλιθηνων ενστικτων σας.... Απελευθερωθειτε τουλάχιστον τώρα, σας περνει ακόμα να χαρείτε τουλάχιστον όσο σας μένει ακόμα ευκαιρία, η ζωή είναι μικρή για να κολλάτε σε στερεότυπα... Γ.... ε. γιατί χανόμαστε... που λεγε και ο Αιμνηστος Μέγας Σατυρικος Τζιμακος....

gk

..Άνθρωπος των ..σπηλαίων εσύ;;..

ΖΖ ΤΟΡ

Εγω θα κανω τον δικηγορο του διαβολου και κραξτε με οσο θελετε. Υπαρχει καποια τεκμηριωση για αυτες τις καταγγελιες; κατι αποδεικτικο; Ποσο σιγουροι ειμαστε οτι οι καταγγελουσες λενε την αληθεια και δε βγαζουν καποια εκδικητικοτητα για καποιον λογο απεναντι στον συγκεκριμενο; Τι ακριβως ειναι οι 'πραξεις γενετισιου χαρακτηρα' που αναφερουν; Γιατι ξεκαθαρα δε μιλαμε για βιασμο, θα αναφεροταν καθαρα αν υπηρχε. Για ποιον λογο δεν πηγαν να το καταγγειλουν εστω και τωρα στην αστυνομια, παρα βγαινουν στα καναλια και στα σοσιαλ μηδια; Μηπως ο στοχος δεν ειναι η καταγγελια ενος γεγονοτος, αλλα η δημιουργια του με σκοπο να προσφερει δημοσιοτητα; Και τελος, γιατι ολοι εσεις κραζετε τον Σπυροπουλο, που στην τελικη λεει το αυτονοητο και οχι την παντελη υπαρξη ουδετεροτητας των μμε απεναντι στην ειδηση; Ναι, για την Μπεκατωρου, θα παρω σαφη θεση υπερ της, οπως και για καθε κοπελα που υφισταται βιασμο, η εξαναγκασμο σε σεξουαλικη πραξη, αλλα το πραγμα ξεφευγει επικινδυνα. Τι σημαινει 'λεκτικη βια', τι σημαινει 'εργασιακο μπουλινγκ' πριν 10 και 20 χρονια; Μηπως να πατε μια βολτα σε μαγαζια, σε ταβερνες, ακομα και στην οικοδομη που δουλευω, να δειτε τι ειναι ολα αυτα πραγματικα; Καποιες και καποιοι εχτισαν καριερες οντας προθυμοι/ες να τα 'υποστουν' ολα αυτα και μαλιστα πολλοι το υπερηφανευονταν κιολας, μη ξεχναμε. Τωρα απλα καβαλανε το αρμα του εντελως γελοιου πλεον meetoo και καταστρεφουν κατα το δοκουν ανθρωπους. Αυτα.

αριστερή κομπίνα συγκίνησης

Κώστα λιποθύμα κι εσύ ! δεν βλέπεις τι έκανε ο άλλος ο γάτος που λιποθύμησε και ηρέμησε 🤔

nikos

Πρωτα εκανες οτι εκανες και τωρα εξωδικα. ποσο λιγος εισαι τελικα....

Γιώργος

Γατί άραγε δεν κάνει μηνύσεις στις κυρίες για να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια και περιορίζεται μόνο στα εξώδικα προς ΜΜΕ?

ωριστε κατασταση

και πεφτουλας και θρασυδειλος. αφου τα εκανες, παραδεξου το και προχωρα παρακατω. ο,τι εγινε, εγινε. ετσι κανουν οι αντρες. οι δειλοι και οι τιποτενιοι προσπαθουν να φιμωσουν τους παντες, γιατι ετσι εχουν μαθει. ματαια ομως, πλεον η αληθεια δεν φιμωνεται. γυναικες, βγητε σε ολα τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης και πειτε την αληθεια, να ξελαφρωσετε απο το βαρος που κουβαλατε τοσα χρονια. ας τρεξουν αυτοι να κρυφτουν στις σπηλιες τους.

tipotas

τι σημαίνει σκηνοθέτης και ηθοποιός; όπως λέμε κανόε καγιάκ;

Αργα για δάκρυα

Ειναι πολυ το πράμα, δε μαζευεται. Και καποιος το αμολησε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης