Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Ο Alpha αποχαιρετά τον «Μαύρο Πάνθηρα»

Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Ο Alpha αποχαιρετά τον «Μαύρο Πάνθηρα»

Ο μόλις 43χρονος Αμερικανός ηθοποιός που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την προηγούμενη εβδομάδα, στον πιο εμβληματικό ρόλο της ζωής του - Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου στις 22.10, στο «Black Panther»

black-panther-movie-4k_m9zg
Ο Alpha αποχαιρετά τον πιο αδικοχαμένο βασιλιά στο Alpha Βox Office το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου στις 22.10.
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν πρωταγωνιστεί στο «Black Panther» και ενσαρκώνει τον βασιλιά T’Challa, τον υπερήρωα Black Panther.

Στον πιο εμβληματικό ρόλο της ζωής του, ο Μπόουζμαν θα μείνει στην ιστορία μέσα από την κινηματογραφική – και πιο επίκαιρη από ποτέ – προσπάθειά του να φέρει την ισορροπία και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να βασιλεύσει γι’ ακόμα μια φορά στην πατρίδα του, εκεί που πλέον θα κατοικεί για πάντα, στη δική του Wakanda.

Black Panther | Σάββατο 22:10


Κλείσιμο
Στην περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ,  πλάι στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, πρωταγωνιστούν οι: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντανάι Γκουρίρα, Μάρτιν Φρίμαν, Ντάνιελ Καλούουγια, Λετίσια Ράιτ, Γουίνστον Ντιούκ, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντι Σέρκις.

alpha


Ο νεαρός T’Challa αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρατου, βασιλιά της Wakanda, ώστε να τον διαδεχτεί στο θρόνο.
Ως ανώτατος άρχων στο πιο αναπτυγμένο, εύπορο αλλά και απομονωμένο κράτος της αφρικανικής ηπείρου, ο T’Challa προσπαθεί να προφυλάξει το μυστικό της ασφάλειας του λαού του από τους εχθρούς.
Όταν όμως ένας από αυτούς εμφανίζεται από το παρελθόν με τα πιο απρόβλεπτα μέσα, ο T’Challa καλείται να τον αντιμετωπίσει πλέον ως Μαύρος Πάνθηρας.
Η επικείμενη σύγκρουση ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο τη σχέση του T’Challa με το λαό του, αλλά και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Black_Panther_poster


• Μέσα στο top 10 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών όλων των εποχών για μεγάλο διάστημα, το Black Panther έγινε γρήγορα ταινία ορόσημο μέσα στο σύμπαν της Marvel.
7 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ - ανάμεσα σε αυτά και για Καλύτερη Ταινία- κέρδισε αυτά στις κατηγορίες κοστουμιών, μουσικής και καλλιτεχνικής παραγωγής. Αναρίθμητες υπήρξαν οι υποψηφιότητες και οι βραβεύσεις σε πλήθος άλλες διοργανώσεις όπως Χρυσές Σφαίρες, BAFTA, Grammy κ.α.
• Η ταινία δεν έσπασε μόνο το φράγμα του 1 δις σε εισπράξεις, αλλά και πολλά κινηματογραφικά ρεκόρ, ενώ κέρδισε διθυραμβικές κριτικές για τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες και την καλλιτεχνική παραγωγή.
• Αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εκτόξευση του κινηματογραφικού άστρου του πρωταγωνιστή της, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος στις 28 Αυγούστου 2020 έχασε πρόωρα και απροσδόκητα τη μάχη με τη ζωή, μετά τον μακροχρόνιο αγώνα του με τον καρκίνο, την οποία ως τότε είχε κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης