Πρώτη φορά: Ο 95χρονος Μίμης Πλέσσας σε videoclip - «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» με την εξωτική Rosanna Mailan

Πρώτη φορά: Ο 95χρονος Μίμης Πλέσσας σε videoclip - «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» με την εξωτική Rosanna Mailan

To πασίγνωστο τραγούδι που πρωτοερμήνευσε η Τζένη Βάνου, μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» («A Ti Dedicaré Toda Mi Vida»)

rosi_plessas-135
Ο Μίμης Πλέσσας συνάντησε την εξωτική Rosanna Mailan, μαγεύτηκε από την ταλαντούχο μουσικό από την Καραϊβική και μαζί δημιούργησαν μια καταπληκτική λάτιν εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού τραγουδιού του «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» που έχει γράψει ιστορία.

Mimis Plessas & Rosanna Mailan - A Ti Dedicaré Toda Mi Vida (Αν είναι η Αγάπη Αμαρτία)



Ποια είναι όμως η Rosanna Mailan και πώς βρέθηκε να συνδημιουργεί με τον Μίμη Πλέσσα;
Rosanna_2

Κλείσιμο
Η Rosanna, είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την Αβάνα όταν ήταν 16 χρόνων για να βρει τον πατέρα της, Remy Mailan, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα ως μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος, για μία καλύτερη ζωή. Πατέρας και κόρη σύντομα ξεκίνησαν να συνεργάζονται, ταξιδεύοντας από νησί σε νησί με σκοπό να χαρίζουν στους τυχαίους ακροατές τους, κομμάτια από τη δική τους εξωτική πραγματικότητα.

Rosanna Mailan & Remy Mailan - Que Hay Dentro De Ti




Οι Έλληνες τους υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνη ένιωσε ότι είχε βρει τη δεύτερη πατρίδα της. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν εκείνη εργάστηκε σκληρά ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική. Σταδιακά κατάφερε να δημιουργήσει τη «δική της μικρή Κούβα» στο Κερατσίνι του Πειραιά, όπου μένουν μαζί με τον γιο και τον πατέρα της.
rosi_plessas-102

Rosanna_Floral

Μέσα από αλλεπάλληλες συναυλίες και εμφανίσεις αρχικά σε μικρούς χώρους και αργότερα σε γνωστά αθηναϊκά στέκια, μόνη ή με συνοδεία ελάχιστων μουσικών, χάραξε το δικό της μονοπάτι για τη μουσική της επιτυχία.
rosi_plessas-106



Ακολούθησαν η υπογραφή του συμβολαίου της στην Minos - EMI και οι συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στη latin αλλά και στο χώρο της jazz, world και ethnic μουσικής.


Rosanna Mailan - Perduto - (A Tribute to Italian Music )



Το καλοκαίρι του 2019, ο προσωπικός της φίλος Παύλος Χριστοδούλου, γνωρίζοντας την αγάπη της για τον Μίμη Πλέσσα, δίχως να της πει που πάνε, την οδήγησε στο κατώφλι του σπιτιού του μεγάλου συνθέτη. Εκείνη μετά από ένα μεγάλο σοκ, τρεμάμενη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συγκινητικής συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».
rosi_plessas-153

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση, συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.
rosannadedicarefin


Το εξωτικό στοιχείο αποκτά άρωμα Ελλάδας και η Rosanna Mailan συνδυάζει τόσο ντελικάτα δύο παράλληλους κόσμους.
Τελικά, ίσως ο τίτλος του τραγουδιού, που μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» να μην αφορά άνθρωπο, αλλά την ίδια τη μουσική.


Πέτσας: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Νέα πρόκληση τουρκικών ΜΜΕ στη Σακελλαροπούλου: Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι


Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: Πόσταρε βίντεο με ζευγάρι λευκών να απειλεί με όπλα διαδηλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης