Μέριλ Στριπ: Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τέλειωνε στα 40, είπε συγκινημένη στην παραλαβή του Τιμητικού Χρυσού Φοίνικα

Μέριλ Στριπ: Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τέλειωνε στα 40, είπε συγκινημένη στην παραλαβή του Τιμητικού Χρυσού Φοίνικα

Η ηθοποιός ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ των Καννών το βράδυ της Τρίτης

meryl-strip-cannes
HΜέριλ Στριπ καταχειροκροτήθηκε κατά την απονομή της με τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου.

Η 74χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν τόσο συγκινημένη που αρχικά προσποιήθηκε ότι θα κατέβει από τη σκηνή, αλλά τελικά άρχισε να χορεύει υπό το χειροκρότημα.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός, δακρυσμένη και η ίδια, παρέδωσε το βραβείο στη Στριπ, λέγοντας: «Όταν σε βλέπω στην οθόνη, δεν βλέπω εσένα... Από πού προέρχεσαι; Γεννήθηκες έτσι; Δεν ξέρω, αλλά υπάρχει ένας πιστός μέσα σου - ένας πιστός που μου επιτρέπει να πιστεύω».

Η Μπινός αποκάλεσε τη Στριπ «έναν διεθνή θησαυρό» καθώς απαρίθμησε πολλούς από τους πιο αγαπημένους ρόλους της, από το «Sophie's Choice» μέχρι το «Julie and Julia». Η Μπινός πρόσθεσε αργότερα: «Άλλαξες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κινηματογράφο».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Meryl Streep reçoit la Palme d'or d'honneur - Festival de Cannes 2024

Στην ομιλία της, η Στριπ ευχαρίστησε τις Κάννες που την υποδέχτηκαν ξανά μετά από 35 χρόνια, με την τελευταία της εμφάνιση να είναι για το «Evil Angels» του 1989. Είπε ότι παρακολουθώντας τα αναδρομικά αποσπάσματα της καριέρας της στην τελετή ήταν «σαν να κοιτάζω από το παράθυρο ενός τρένου, βλέποντας τη νιότη μου να πετάει και να φτάνει στη μέση ηλικία μου, μέχρι στο σημείο που στέκομαι απόψε σε αυτή τη σκηνή. Τόσα πολλά πρόσωπα και τόσα πολλά μέρη που θυμάμαι».

Η Στριπ είπε ότι την τελευταία φορά που βρέθηκε στις Κάννες, «ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών, ετοιμαζόμουν να γίνω 40 ετών και πίστευα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει».

«Αυτή δεν ήταν μια μη ρεαλιστική προσδοκία για τις ηθοποιούς εκείνη την εποχή. Και ο μόνος λόγος που βρίσκομαι εδώ απόψε και που συνεχίστηκε είναι εξαιτίας των πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών με τους οποίους έχω συνεργαστεί, συμπεριλαμβανομένης της "Madame La President"», είπε, δείχνοντας προς τη φετινή πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Γκρέτα Γκέργκουιγκ, η οποία τη σκηνοθέτησε το 2019 στην ταινία «Little Women».
BLU_A94669905

Η Στριπ έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι είναι «τόσο ευγνώμων που δεν έχετε βαρεθεί το πρόσωπό μου και δεν έχετε κατέβει από το τρένο».

«Η μητέρα μου, που συνήθως έχει δίκιο για όλα, μου είπε: "Μέριλ, αγάπη μου, θα δεις. Όλα πάνε τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα. Και έτσι έγινε, και έτσι γίνεται"», είπε η Στριπ. «Εκτός από την ομιλία μου, η οποία είναι πολύ μεγάλη».

Πράγματι, η τελετή της Τρίτης το βράδυ είχε τη θεματική της Στριπ, ακόμη και η μουσική αντιστοιχούσε σε έναν από τους αγαπημένους ρόλους των θαυμαστών της στο «Mamma Mia». Το ομώνυμο τραγούδι των ABBA για το κινηματογραφικό μιούζικαλ έπαιζε έξω στο κόκκινο χαλί, ενώ η ερμηνεία της Στριπ στο «The Winner Takes It All» ακουγόταν στο καρέ των τίτλων της και το «Dancing Queen» έπαιζε καθώς παραλάμβανε τον Χρυσό Φοίνικα.
Η Στριπ έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα ονόματα της βιομηχανίας που θα εμφανιστούν στη φετινή διοργάνωση, όπως ο Τζορτζ Λούκας, ο οποίος θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στην τελετή λήξης, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Megalopolis» στο διαγωνιστικό τμήμα, και ο Πολ Σρέιντερ, του οποίου η ταινία «Oh, Canada» διαγωνίζεται επίσης για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Η εμβληματική ηθοποιός έχει λάβει 21 υποψηφιότητες για Όσκαρ, αριθμός ρεκόρ, στη διάρκεια της σχεδόν πέντε δεκαετιών καριέρας της και έχει κερδίσει τρία, για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Kramer vs. Kramer» (1980), «Sophie's Choice» (1983) και «The Iron Lady» (2012).

Φωτογραφίες: Splashnews.com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα βίντεο μετά το χάος από το τζιπ που μπήκε με 100 χλμ. στην Κεφαλληνίας - Πολίτες ακινητοποίησαν τον οδηγό

Γιατί ο καρκίνος ονομάζεται καρκίνος; Οι Αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν την απάντηση

Η Λόπεζ δεν ήθελε ούτε να την κοιτάζουμε, λέει η αεροσυνοδός που την «άδειασε» - Αγενής και η Άνιστον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης