Φεστιβάλ Καννών 2024: Με Μέριλ Στριπ, φωτογραφήσεις και… κόκκινο χαλί η φετινή αυλαία

Φεστιβάλ Καννών 2024: Με Μέριλ Στριπ, φωτογραφήσεις και… κόκκινο χαλί η φετινή αυλαία

Η διάσημη ηθοποιός θα παραλάβει ειδικό τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο του έργου της στην τελετή έναρξη – Το διάσημο φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου

meryl
Με φωτογράφιση της Μέριλ Στριπ ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Καννών, που σηκώνει αυλαία για 77η φορά. Το φεστιβάλ ξεκινά σήμερα (14.5.2024) και θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου 2024.

Κι ενώ στις αίθουσες και τους χώρους του φεστιβάλ οι εργασίες είναι πυρετώδεις, με τους εργαζόμενους να στρώνουν στην εντέλεια τα κόκκινα χαλιά, πάνω στα οποία θα παρελάσουν και φέτος μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογραφικού στερεώματος, η Μέριλ Στριπ βρέθηκε στο καθιερωμένο σημείο που γίνονται οι φωτογραφήσεις.



Κλείσιμο
Η επιστροφή της μεγάλης ηθοποιού μετά από δεκαετίες στην Κυανή Ακτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα παραλάβει τον Χρυσό Φοίνικα της Τιμής, ένα ειδικό τιμητικό βραβείο αναγνώρισης της καριέρας της. Η Μέριλ Στριπ το 1989 είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στις Κάννες για την ταινία «Κραυγή στο σκοτάδι» του Φρεντ Σκέπισι. Έκτοτε, καμία ταινία της δεν έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση.

meryl2


Το βραβείο θα της απονεμηθεί σήμερα, στην έναρξη του φεστιβάλ, που θα κλείσει με ειδικό Χρυσό Φοίνικα στον δημιουργό του «Ο πόλεμος των άστρων» Τζορτζ Λούκας.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προβολή της ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis». Ο σκηνοθέτης έχει ήδη κερδίσει στο παρελθόν δύο Χρυσούς Φοίνικες για το «Αποκάλυψη τώρα!» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, το 1979, αλλά και τη «Συνομιλία», το 1974.

Les Marches rouges attendent les grands invités de ce soir… ✨ #Cannes2024

Posted by Festival de Cannes on Tuesday, May 14, 2024




Ο Λάνθιμος στο διαγωνιστικό τμήμα



Παρών στο διαγωνιστικό τμήμα θα είναι και ο Γιώργος Λάνθιμος που με τις «Ιστορίες καλοσύνης» (Kinds of kindness), με πρωταγωνίστρια τη μούσα του Έμα Στόουν, και τους Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς, θα διεκδικήσει κάποια διάκριση.

Υποψήφιες στο διαγωνιστικό τμήμα είναι η «Παρθενόπη» του Πάολο Σορεντίνο με τον Γκάρι Όλτμαν, το «The Shrouds» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με πρωταγωνιστές τους Βενσάν Κασέλ και Νταϊάν Κρούγκερ, η τελευταία ταινία του Πολ Σρέιντερ «Oh Canada!» με τον Ρίτσαρντ Γκιρ και το μελόδραμα «Εμιλια Πέρες» του Ζακ Οντιάρ με προταγωνιστές τις Ζόε Σαλντάνα και Σελίνα Γκόμεζ. Ενδιαφέρον συγγεντρώνει η πολιτική ταινία «The Apprentice» (Ο εκπαιδευμένος) του Αλί Αλμπάσι, με τον Σεμπάστιαν Σταν στον ρόλο ενός νέου Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής το 2024 είναι η δημιουργός της «Barbie», ηθοποιός, σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Γκρέτα Γκέργουιγκ, που μαζί με τα άλλα οκτώ μέλη της επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν για τις βραβεύσεις των 22 ταινιών που μετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό.

cannes_kritiki




Ειδήσεις σήμερα:

Η Μητρόπολη Καλαβρύτων διαψεύδει ότι η υφυπουργός Αλεξοπούλου έφαγε πόρτα και δημοσιεύει φωτογραφίες

Κινηματογραφική απόδραση στη Γαλλία - Τουλάχιστον δύο νεκροί σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά από επίθεση σε βαν που μετέφερε κρατούμενο


Νέοι κανόνες για τις δημόσιες επενδύσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια - Πόροι 12,2 δισ. ευρώ σε έργα το 2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης