Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη αναμένεται ότι θα νοσήσει το 80% του πληθυσμού – Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ 

ny_coronavirus
Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο του κορωνοϊού στις ΗΠΑ με τον Covid- 19 να σκοτώνει πάνω από έναν πολίτη κάθε ώρα που περνάει, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά στη Νέα Υόρκη, καθώς τόσο ο κυβερνήτης, Αντριου Κουόμο όσο και ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησαν επείγουσα και καλύτερη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 16.887, δηλαδή το 5% των κρουσμάτων παγκοσμίως, όπως αναφέρουν οι New York times.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να νοσήσει περίπου το 80% του πληθυσμού.

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 30.000 κρούσματα

Το γεγονός ότι η πόλη της Νέας Υόρκης μετρά πάνω από 16.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα οφείλεται εν μέρει στην ταχεία επέκταση των δοκιμών αλλά και στην διάδοση του ιού σε όλη την πόλη.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 30.000.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 390 θάνατοι στις ΗΠΑ, με την κατάσταση της Νέας Υόρκης να έχει δεχτεί το πιο σκληρό πλήγμα της χώρας, με 114 θανάτους. 

Προσωρινά νοσοκομεία σε τρία προάστια

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία προσωρινών νοσοκομείων σε τρία προάστια της Νέας Υόρκης. Τόνισε επίσης ότι ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της πόλης, το Κέντρο Jacob Javits στο Μανχάταν θα γίνει προσωρινά νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο περιέγραψε χθες με μελανά χρώματα την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί:

«Είμαστε τώρα στη Νέα Υόρκη που είναι το επίκεντρο αυτής της κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Ο Απρίλιος θα είναι πολύ χειρότερος από τον Μάρτιο. Και φοβάμαι ότι ο Μάιος θα μπορούσε να είναι χειρότερος από τον Απρίλιο», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός «κτύπησε» και την Goldman Sachs - Πολλά κρούσματα στα γραφεία της Νέας Υόρκης

Κορωνοϊός: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα και καζίνο στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός – ΗΠΑ και σούπερ μάρκετ: Λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα