Κορωνοϊός – ΗΠΑ και σούπερ μάρκετ: Λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες
Σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων
Στις περισσότερες χώρες που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊόοι κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα καταστήματαπλην των σούπερ μάρκετ,των φαρμακείων και γενικά σημείων που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης.
Στις Ηνωμένες Πολιτείεςτις τελευταίες μέρες επικρατεί χάος στα σούπερ μάρκετ και πολλοί είναι εκείνοι που συρρέουν ταυτόχρονα για να κάνουν τις αγορές τους. Χαρακτηριστικό ήταν το χάος που επικράτησε στις αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελεςπριν από μερικές ημέρες με τους καταναλωτές να μην μπορούν να βρουν ούτε ένα ρολό χαρτί υγείας ή το εμφιαλωμένο νερό να δίνεται με δελτία.
Μετά λοιπόν από αυτές τις σκηνές χάους και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία σουπερμάρκετ (και καταστήματα λιανικής όπως το Target και η Walmart που πουλάνε είδη παντοπωλείου μαζί με άλλα προϊόντα) βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων μαζί με την εφαρμογή πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έτσι τα καταστήματα ορίζουν ώρες όπου γίνονται δεκτοί μόνο καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Για παράδειγμα σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.
Αλυσίδα με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά της θα είναι ανοιχτά από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί για να εξυπηρετούν αποκλειστικά πελάτες 65 ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, και άτομα με αναπηρία.
Άλλες πάλι αλυσίδες ορίζουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα κάνουν τα ψώνια τους κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.