Κορωνοϊός – ΗΠΑ και σούπερ μάρκετ: Λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός – ΗΠΑ και σούπερ μάρκετ: Λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων

usa_supermarkets
Στις περισσότερες χώρες που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό οι κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα καταστήματα πλην των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων και γενικά σημείων που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες επικρατεί χάος στα σούπερ μάρκετ και πολλοί είναι εκείνοι που συρρέουν ταυτόχρονα για να κάνουν τις αγορές τους. Χαρακτηριστικό ήταν το χάος που επικράτησε στις αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελες πριν από μερικές ημέρες με τους καταναλωτές να μην μπορούν να βρουν ούτε ένα ρολό χαρτί υγείας ή το εμφιαλωμένο νερό να δίνεται με δελτία.

Μετά λοιπόν από αυτές τις σκηνές χάους και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία σουπερμάρκετ (και καταστήματα λιανικής όπως το Target και η Walmart που πουλάνε είδη παντοπωλείου μαζί με άλλα προϊόντα) βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων μαζί με την εφαρμογή πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έτσι τα καταστήματα ορίζουν ώρες όπου γίνονται δεκτοί μόνο καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Για παράδειγμα σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Αλυσίδα με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά της θα είναι ανοιχτά από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί για να εξυπηρετούν αποκλειστικά πελάτες 65 ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, και άτομα με αναπηρία.

Άλλες πάλι αλυσίδες ορίζουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα κάνουν τα ψώνια τους κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί.

Κλείσιμο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Important Update to Store Hours. For information on your store, please click the link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Whole Foods Market (@wholefoods) στις

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Συζητείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και το μπλόκο στα αεροδρόμια

Κορωνοϊός - Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή και τις επόμενες μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης