Κορωνοϊός-μέτρα: Προβλέπω ότι για την αγορά θα επεκταθούν και μετά το Πάσχα λέει ο υφ. Ανάπτυξης (104,6)

Κορωνοϊός-μέτρα: Προβλέπω ότι για την αγορά θα επεκταθούν και μετά το Πάσχα λέει ο υφ. Ανάπτυξης (104,6)

Ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει απο τις λαϊκές αγορές - Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα -ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α.- δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές

agora-athina-koronoios
Την πρόβλεψη ότι τα μέτρα για την αγορά λόγω της πανδημίας για τον κορωνοϊό θα επεκταθούν και μετά το Πάσχα έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Προέχει η δημόσια υγεία, προβλέπω ότι τα μέτρα για την αγορά θα επεκταθούν και πριν και μετά το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά στον Μπάμπη Κούτρα και τον Νίκο Φελέκη.

Όσον αφορά την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται μέσα στην ημέρα είπε ότι «τα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια θα είναι πολύ αυαστηρά. Οι κυρώσεις θα είναι και ποινικές. Τα συνεργεία είναι έξω και παρακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λίγα τα κρούσματα αισχροκέρδειας».

«Θα είμαστε αμείλικτοί σε όσους πάνε να αισχροκερδίσουν. Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά και παραδειγματικά» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Μιλώντας για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να δουλεουν επτά ημέρες την εβδομάδα και αν υπάρχει ανάγκη να προσλάβουν προσωπικό. Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ ώστε να νιώθει άνετα ο πολίτης να κάνει τις αγορές του».

Εξήγησε, δε, για τις λαϊκές αγορές πως «ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει. Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές - ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α. Άρα θα υπάρχει χώρος και να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο».

Κλείσιμο


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν

Γεωργιάδης: Έχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες - 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ