Γεωργιάδης: Έχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες - 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα

Γεωργιάδης: Έχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες - 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, πριν βάλει το ακουστικό στο αυτί του για να μιλήσει στην ΕΡΤ, βάζει αντισηπτικό   - «Να υιοθετήσουν το take-away τα σούπερ μάρκετ», είπε ο υπουργός

adonis_georgiadis
«Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα. Εχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες. Καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις. Αυτά τα στοιχεία πήραμε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα παραθέτουμε», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε, ότι «θα εκδοθεί απόφαση. Θα μάθουν όλοι ποιος ανοίγει ποιος κλείνει. Κάθε κλάδος, εντός των επόμενων ωρών. Ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα κλείσει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει η Ελλάδα από προμήθειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν υποτεθεί ότι έκλειναν σήμερα όλα τα σύνορα, σταμάταγε το παγκόσμιο εμπόριο, η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια για τρεις μήνες. Κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Ακόμα και σε αντισηπτικά και μάσκες, βάλαμε πλαφόν, τρία μπουκαλάκια, τρία τεμάχια ανά πελάτη, για να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Θα πέσουν με ρέγουλα στην αγορά».

Για διαφόρους κλάδους επαγγελματιών απάντησε σχετικά: «Ολοι οι εκπρόσωποι των οπτικών θέλουν να κλείσουν επειδή έχουν γνωστή πελατεία, άρα λογικά θα κλείσουν. Οι σύλλογοι οπτικών ζήτησαν επισταμένα να μην μείνουν ανοιχτά.

Τα καταστήματα τροφίμων μένουν όλα ανοιχτά, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και pet shop για τους μικρούς μας φίλους που έχουμε στα σπίτια μας, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα κλείσουν. Εχουμε ένα αίτημα για τα αγροτικά προϊόντα, γιατί αν κλείσουν μπορεί να μείνει πίσω η παραγωγή».

Για τα ανταλλακτικά των συνεργείων αυτοκινήτων ξεκαθάρισε ότι θα δουλεύουν ιντερνετικά, ενώ τα καταστήματα ιατρικών ειδών θα είναι κλειστά.

Επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι θα πέσουν βαριές καμπάνες σε όσους παραβατούν. Θα είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Δοκιμαζόμαστε όλοι. Μπορώ να παρεμβαίνω ακόμα και για διαφημίσεις αν παρατηρήσω κρούσμα αισχροκέρδειας.

Κλείσιμο
Για την επάρκεια προσωπικού στα σούπερ μάρκετ και το θέμα με τα ντελίβερι που χρειάζονται μέχρι και 14 μέρες για παράδοση προϊόντων είπε: «Να κάνουν επιπλέον προσλήψεις για τα σούπερ μάρκετ για να ανταπεξέλθουν, εποχικές προσλήψεις, γιατί έχουν πιάσει τους τζίρους τους».

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι' αυτό ενθαρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Ετσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.


Ο υπουργός Ανάπτυξης, πριν βάλει το ακουστικό στο αυτί του για να μιλήσει στην ΕΡΤ, βάζει αντισηπτικό

Ο υπουργός Ανάπτυξης νωρίτερα σήμερα, θέλοντας να στείλει και ο ίδιος το μήνυμα, για το πόσο σημαντική είναι η ατομική υγιεινή, μπαίνοντας σε σούπερ μάρκετ, έβγαλε από την τσέπη του ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό. Προσεγγίζοντας το συνεργείο της ΕΡΤ, και επειδή πριν από εκείνον έδινε συνέντευξη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, με το αντισηπτικό καθάρισε και το ακουστικό με το οποίο θα άκουγε όσα λέγονταν στο στούντιο.

Γεωργιάδης σε σούπερ μάρκετ
 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τέλος στα μισόλογα της Εκκλησίας έβαλε ο Μητσοτάκης

Κορωνοϊός - Εκκλησία: Αναβάλλονται οι καθημερινές Λειτουργίες, γάμοι και βαφτίσεις

Κορωνοϊός - Ιερά Σύνοδος: Παρακάλεσα να μη γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης του ιού, λέει ο Τσιόδρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ